Одним з них є деформація пластикових вікон. вона може проявлятися в різних формах:

  • Стулка вікна прогинається під власною вагою, що заважає їй щільно прилягати до рами. Наслідок – протяги і втрати тепла.
  • Окремі профільні елементи рами або стулки набувають помітної дугоподібної форми. Це погіршує зовнішній вигляд і здатне зруйнувати конструкцію.
  • У результаті впливу механічних навантажень або перепадів температур на профілі можуть утворитися тріщини, що робить вікно негерметичним і небезпечним.

Якщо у всіх цих випадках ремонт пластикових вікон виконати вчасно, можна уникнути заміни, яка завжди виявляється дорожчою. Тому важливо стежити за технічним станом скління і вчасно звертатися до фахівців. Кваліфіковані майстри “Люкс Вікна” проведуть експертну діагностику, після чого чесно розкажуть про подальші перспективи. Ви сміливо можете довірити їм відновлення конструкції.

Чим загрожує деформація пластикових вікон у майбутньому?

Якщо вчасно не провести спеціалізоване обслуговування пластикових вікон, ви неминуче зіткнетеся з низкою серйозних проблем, серед яких:

  • Погіршення герметичності. За ним підуть витоки тепла, протяги і підвищені витрати на опалення або кондиціонування.
  • Проблеми з відкриванням і закриванням стулки або балконних дверей. Вони починають заїдати, тертися об раму, що незручно і може стати причиною поломки фурнітури.
  • Поява конденсату і цвілі. Через недостатню герметичність волога активно конденсується на більш холодних конструкціях. Це улюблене середовище для цвілевих грибків.
  • Зниження шумоізоляції. Це прямий наслідок розгерметизації.
  • Зменшення безпеки. Порушення цілісності рами може зробити вікно менш стійким до злому.
  • Погіршення естетики. Викривлене вікно виглядає неакуратно, стики забиваються брудом, який неможливо відмити.
  • Зниження терміну служби. Деформація пластикового вікна може призвести до прискореного зносу фурнітури і конструктивних елементів.

Помітивши будь-які ознаки поломки, якнайшвидше зверніться до фахівців “Люкс Вікна”.

Чому відбувається деформація пластикових вікон?

Профіль здатний змінювати свою геометрію під впливом різних чинників:

  • Неправильне встановлення пластикових вікон – найчастіша причина. Помилки під час монтажу, такі як неправильний вибір кріпильних елементів, недотримання технології закладення швів, призводять до деформацій уже в перші роки експлуатації. Тому найважливіший момент при замовленні нових конструкцій – знайти відповідальних фахівців з хорошою технічною базою.
  • Низька якість профілю – друга поширена проблема. Використання дешевого ПВХ з недостатньою кількістю камер, слабкою армувальною вставкою або неправильною геометрією призводить до його деформації під впливом величезних механічних навантажень. І знову це питання до компанії-установника, яка не провела коректні розрахунки, не попередила про потенційні ризики. Ми в “Люкс Вікна” обов’язково вказуємо на проблеми обраної клієнтом конструкції, якщо вони є. Бували випадки, що ми відмовлялися від завідомо провальних проєктів.
  • Утворення конденсату і порушений відтік води з профілю через дренаж взимку – дуже небезпечний момент. Волога накопичується і замерзає. У процесі цього вона розширюється, змінюючи геометрію профілю. Як вода потрапляє в камери рами? Через мікроскопічні тріщини, які на перший погляд навіть непомітні.
  • Сильні температурні перепади викликають деформацію пластикових вікон. ПВХ профіль відмінно витримує сонячні промені. Але якщо конструкції встановлено близько від теплоємного обладнання, наприклад, котлів, можливі зміни геометрії. Друга причина – недотримання температурного режиму під час ламінації профілю. Цю операцію слід виконувати на спеціальному технологічному обладнанні. Спроби заощадити на лініях і скоротити час часто призводять до подібних проблем. Ми в “Люкс Вікна” суворо дотримуємося стандартів, передбачених технологією. І білі, і кольорові наші конструкції прекрасно виконують свої функції протягом тривалого часу.
  • Неправильні заміри прорізу не дають змоги провести коректну установку пластикового вікна. Наслідок – деформація.

Виявити проблеми допоможе будівельний рівень. Допустимі за нормами відхилення становлять не більше 2-3 мм на погонний метр профілю.

Запобігання деформації вікон

Найкраще, що ви можете зробити – звернутися в компанію з великим досвідом і сумлінним ставленням до своєї роботи. Фахівці “Люкс Вікна” допоможуть підібрати оптимальну конструкцію, коректні комплектуючі та виконають роботи на високому рівні якості.

Регулярне обслуговування пластикових вікон також захищає їх від деформації. Коли фурнітура працює правильно, забезпечується герметичність притвору стулки, на рамі і склопакеті не утворюється конденсат. Технічно це нескладна процедура, однак якщо немає навичок, краще звернутися до фахівців.

Очищення дренажного отвору від сміття і бруду не дає змоги воді накопичуватися всередині рами.

Але якщо ви вже чітко бачите зміну геометрії, не відкладайте дзвінок менеджеру “Люкс Вікна”.