Вони насамперед відображають цінності та культуру компанії, слугують невербальною візитівкою, об’єднують співробітників навколо спільної ідеї, переконують партнерів у перспективності співробітництва, і тільки потім розглядаються як місце, де люди просто працюють. У цьому контексті на піку популярності опинилися гнучкі та легкі рішення – офісні перегородки з клемним профілем і моносклом.

Трендові напрямки, які формують інтер’єрну моду, сконцентровані на великих вільних просторах. Мінімалізм у лініях, багато повітря і світла, візуальна відсутність перешкод стимулює наш мозок мислити ширше, виходити за межі відомого. Це своєрідна точка зростання. Але також важливо забезпечити тишу і комфорт для оптимальної робочої атмосфери. Тому моноскло без видимих стиків стало повсюдним вибором для організації простору. Воно застосовується для функціонального зонування в абсолютно різних проєктах, серед яких:

  • офіси;
  • житлові приміщення;
  • торгові площі;
  • спортивні комплекси та зали;
  • SPA центри та салони краси;
  • навчальні заклади;
  • банківська сфера;
  • виставкові центри;
  • державні служби і так далі.

Ми в «Люкс Вікна» використовуємо для своїх інноваційних проектів спеціальний клемний профіль для скла. У цій статті ми розповімо про його переваги та потенціал.

Як влаштовані затискні клемні профілі для скла?

Для кріплення скляних панелей до алюмінієвих напрямних було розроблено спеціальний клемний профіль для скла. На відміну від затискних профільних систем П-форми з еластичними ущільнювачами, така конструкція дає змогу виготовляти не тільки фіксовані, а й маятникові, складні «гармошки», орні та розсувні офісні перегородки типу «моноскло». Цьому сприяє особлива будова виробу з двох частин, здатна утримувати скляні листи різної товщини, зазвичай 8-10 мм.

Система працює таким чином:

  • До несучих поверхонь – підлоги, стін, стелі – кріпиться міцна основа з алюмінію. На неї далі буде встановлено клемний профіль зі склом у зборі. Для цього в конструкції передбачені отвори під кріплення. Вони можуть розташовуватися з різним кроком, достатнім для надійної фіксації заповнення. Зазвичай це 25-30 см.
  • У профіль основи заводиться кліпса затискного клемного профілю для скла. Їхня кількість на погонний метр залежить від параметрів скляної панелі – висоти і товщини, які визначають питоме навантаження, створюване матеріалом.
  • Далі в спеціальній сходинці кліпси розміщується скло і фіксується відповідною частиною затискної клеми. Ця відповідна частина заводиться на одну з декількох напрямних залежно від товщини листа. 
  • Після цього за допомогою кріплення кліпса фіксується на направляючій, надійно утримуючи скляну панель на своєму місці.
  • Декоративні кришки надають елегантного лиску готовому виробу в зборі.

Оскільки затискні клемні профілі для скла можна встановити на рейки зсувного механізму, петлі звичайних або маятникових дверей, ви отримуєте прекрасну гнучку універсальну технологію для планування.

Офісні перегородки з клемним профілем і моносклом абсолютно безпечні!

Скло здається крихким матеріалом і може викликати побоювання. Ми в «Люкс Вікна» використовуємо тільки загартоване скло товщиною 10 мм і висотою до 3-х метрів.

Щоб його отримати, беруться звичайні листи і поміщаються в спеціальну піч, де їх нагрівають до 650-700°C. За такої температури скло стає пластичним. Після цього його піддають швидкому і рівномірному охолодженню за допомогою потужних повітродувок. Зовнішні шари охолоджуються швидше, ніж внутрішні. Унаслідок різкого охолодження в склі виникають значні внутрішні напруги. Зовнішні шари скла стискаються, а внутрішні розтягуються. Під час охолодження матеріал зберігає ці напруження. Вони створюють своєрідний каркас, який надає панелі високої міцності та стійкості до ударів.

Цей процес істотно модифікує фізичні властивості матеріалу:

  • Міцність і стійкість до ударів зростає в 5-7 разів.
  • Різкі перепади температури в діапазоні від -70°С до 250°С не призводять до температурного шоку і розтріскування.
  • Зберігається чудова хімічна інертність – моноскло можна мити будь-якими доступними засобами, воно не боїться вогкості, плісняви і не схильне до корозії.
  • Навіть якщо і станеться руйнування внаслідок дуже сильного удару, загартоване скло розсиплеться на безліч дрібних кристалів з тупими гранями і нікого не поранить.

Вибираючи трендові офісні перегородки, ви абсолютно не ризикуєте.

Якщо вам важлива хороша шумоізоляція, щілини між сусідніми листами заповнюються спеціальним силіконовим клеєм, клейкою стрічкою для склеювання скляних швів, полікарбонатним стикувальним профілем. Це дуже прозорі матеріали, їхній коефіцієнт заломлення світла близький до такого у скла. Завдяки цьому стики будуть практично непомітними.

Особливості офісних перегородок типу «моноскло» від «Люкс Вікна»

Кожне замовлення перетворюється на унікальний проєкт. Конструктори «Люкс Вікна» створюють для вас оазиси сучасного офісного комфорту, відштовхуючись від індивідуальних потреб і стилістичного бачення дизайн-проєкту. Адже клемний профіль для скла дозволяє реалізувати величезний перелік завдань.

Ми готові зробити для вас офісні перегородки з клемним профілем і моносклом:

  • будь-якого просторового планування і призначення;
  • з пофарбованим, матовим або сатинованим склом;
  • з логотипами на заповнювальних панелях;
  • з профілю потрібного вам кольору – він забарвлюється або ламінується спеціальними плівками під дерево чи інші матеріали.

При цьому використання затискного клемного профілю для скла у виготовленні офісних перегородок набагато дешевше, ніж алюмінієві конструкції зі склопакетами. До того ж на виконання замовлення нам знадобиться вдвічі менше часу.

Монтажні роботи зі встановлення офісних перегородок на базі клемного профілю також значно простіші, займають менше часу і коштують дешевше – подвійна економія.

Якщо ваш офіс потребує довговічного, надійного, безпечного і неймовірно елегантного зонування в сучасному стилі, ми готові реалізувати ваші найсміливіші ідеї. Офісні перегородки з клемним профілем і моносклом від «Люкс Вікна» стануть модною фішкою вашого бізнесу.