Відмінність VS Thermo від звичайного пластикового підставкового профілю

Спроби знайти оптимальну технологію для зон примикання та монтажних швів велися досить давно. Першими запропонували ефективний продукт німецьких компаній. Далі технологія почала активно розповсюджуватися. В Україні з 2017 року випускається власний теплий підставковий профіль під пластикове вікно VSThermo.

Головна його відмінність від стандартної конструкції із пластику — матеріал. Теплий профіль для вікон VSThermo виготовлений з матеріалу Neopor від німецького виробника BASF. Це особливий різновид пінополістиролу, поєднаного з графітом. Завдяки цьому виходить унікальна комбінація властивостей:

  • Висока теплоізоляція. Цьому сприяє додавання графіту. Коефіцієнт теплопровідності вбирається у 0,044 Вт/мК. Що дозволяє помітно зменшити втрати тепла.
  • Поліпшені механічні властивості. VSThermo має щільність понад 150 кг/м3. Міцність на стискування, якщо лінійна деформація становить 10%, перевищує 2,05 МПа. Це означає, що матеріал добре зберігає геометричну форму і добре витримує інтенсивні механічні навантаження. У тому числі вага великого вікна.
  • Неопор не сприйнятливий до вологи. Причому волога не здатна проникнути у порожнини, оскільки вони просто відсутні. Це означає, що за будь-яких умов експлуатації теплоізоляційні властивості залишаються стабільними. Застосовувати паро- та гідробар’єрні матеріали також немає необхідності.
  • Теплий профіль для вікон кріпиться до такого підставочного профілю за допомогою гібридполімеру (або MS-полімер). Поліпшені властивості забезпечують високу герметичність стику при надійній фіксації та механічній стабільності.

Таким чином компанії зі встановлення пластикових вікон отримує чудовий інструмент, який дозволяє значно покращити якість та довговічність опрацювання простору під рамою, повністю позбутися промерзання у цій зоні. Обстеження конструкцій за допомогою тепловізора наочно показує переваги технології. При цьому теплий профіль підставки купити не набагато дорожче, ніж звичайний.

Теплий підставковий профіль із твердого полімеру відмінно себе зарекомендував і у зв’язці з алюмінієвими світлопрозорими конструкціями. Він підходить для організації терморозривів у порожках балконів, між терасами та основним приміщенням при використанні розсувних систем.

Які існують модифікації підставкового профілю для вікон VSThermo?

Теплый подставочный профиль VSThermo 2

Виробник підготував різні марки підставкового профілю VS Thermo, адаптовані до конфігурації тих чи інших профільних систем для пластикових вікон:

  • VST-056 призначений для профілю з монтажною шириною 70 мм.
  • VST-063 підійде для профільних систем із монтажною шириною 76 мм.
  • VST-069 слід вибирати, якщо монтажна ширина вікна перевищує 80 мм.

Довжина складає 1 погонний метр. Універсальна конструкція дозволяє виробникам вікон самостійно вибирати той тип, який найкраще підійде у конкретній ситуації.

Щодо недавня новинка – VST-050. Це профілезалежна серія, яка підходить для 11 найпопулярніших в Україні систем, серед яких:

  • KBE 70
  • Epsilon Optima
  • REHAU Euro-Design 70, Synego и Geneo
  • VEKA Softline 70 и 82
  • WDS 7S и 8S
  • WHS 72.

Її форма дозволяє отримати найкращі показники саме з цими профільними системами. Збільшена довжина спрощує теплий монтаж та мінімізує відходи.

Також виробник “Сонячні Вікна” налагодив виготовлення власного спеціального гібридного полімеру VSThermo MS-15. Крім теплого монтажу за допомогою підставочного профілю цієї марки він використовується для ущільнення монтажних та деформаційних швів.

Особливості теплого монтажу з використанням підставного профілю під пластикові вікна VSThermo

Якщо віконний отвір рівний, при виборі VSThermo можна відмовитись від застосування монтажної піни в нижньому шві. Для кріплення підставочного профілю до отвору використовується також гібридполімерний фіксатор. Прокладати гідроізоляційні та паробар’єрні стрічки також не потрібно.

І підвіконня, і відлив можна кріпити безпосередньо до VSThermo, його міцності більш ніж достатньо.

Якщо вікон має дуже глибокі чверті (виступи по периметру для упору рами), замість розширювального профілю набагато ефективніше застосовувати VSThermo. Він дозволить зменшити глибину монтажного шва та забезпечити теплоізоляцію укосів.

Компанія «Люкс Вікна» із задоволенням виконає для вас теплий монтаж вікна за ДСТУ з використанням профілю VSThermo. Якщо у вас у пріоритеті якість конструкцій та монтажу – чекаємо на ваші заявки.