Вони мають унікальну комбінацію переваг:

  • Прекрасна теплоізоляція завдяки багатокамерній конструкції профілю і декільком контурам герметичного ущільнення знижує витрати на опалення та охолодження приміщень.
  • Такі двері ефективно поглинають звуки, забезпечуючи всередині тишу і комфорт.
  • Стійкість до впливу вологи, корозії та ультрафіолетових променів забезпечує їхній тривалий термін служби.
  • Сучасні металопластикові двері оснащені надійними замками і додатковими елементами безпеки. Використовується замкнуте армування товщиною 2 мм. Це допомагає захистити житло від зломів.
  • Догляд за металопластиковими дверима гранично простий. Вони легко миються і не потребують регулярного фарбування або обробки спеціальними засобами.
  • Металопластикові двері добре переносять екстремальні погодні умови, такі як сильні морози, дуже високі температури влітку, рясні опади, зберігаючи свої експлуатаційні характеристики.
  • Монтаж вхідних дверей з пластикового профілю не представляє технічної складності. Кілька годин роботи професіоналів «Люкс Вікна» – і все готово.

При цьому сучасні технології дозволяють реалізувати цікавий дизайн, який кардинально відрізняється від нудних традиційних рішень з білого пластику. Вибирайте колір, спосіб заповнення, конструкцію полотна відповідно до загальної архітектурної концепції та оформлення фасаду. При цьому ціна на пластикові конструкції порівняно з алюмінієм або хорошим деревом виглядає дуже привабливою.

Для багатьох домашніх майстрів самостійне встановлення дверей – ще один спосіб заощадити. За наявності базових навичок монтажних робіт це дійсно не складно. З нашої статті ви дізнаєтеся основні кроки і ключові моменти. Також інформація буде корисна й іншим людям, які планують замовляти нові вхідні двері. Вона допоможе проконтролювати якість монтажу.

Правильний вибір вхідних дверей – важливий внесок у їхню довговічність, функціональність і безпеку

З цього і слід починати. Звісно ж, потрібно звертати увагу на комплектацію – виробника і тип профільної системи, фурнітуру, характеристики заповнення і склопакетів. Але насамперед слід переконатися, що обрана фірма здатна якісно виготовити ту конструкцію, яка вам необхідна. Компанія «Люкс Вікна» володіє всім, для цього необхідним:

  • Досвідченими майстрами і конструкторами.
  • Власним інноваційним обладнанням.
  • Досвід роботи з провідними профільними системами і технологіями.

Навіть якщо вас не цікавить встановлення металопластикових дверей, ми подбаємо про безкомпромісну якість виробу, що виготовляється за вашими персональними вимогами.

Перед початком робіт підготуйте необхідні матеріали та інструменти для встановлення дверей

Для якісного монтажу вхідних дверей вам знадобляться:

  • Монтажна піна для заповнення зазорів між дверною коробкою і стіною.
  • Анкери або дюбелі для кріплення дверної коробки до стіни.
  • Герметик для ущільнення і герметизації стиків.
  • Ущільнювальні стрічки для поліпшення тепло- і шумоізоляції.
  • Підкладкові пластини або клини для вирівнювання дверної коробки.
  • Кріпильні елементи, такі як гвинти, саморізи тощо.
  • Дриль або перфоратор, викрутка або шуруповерт, молоток, рулетка, рівень, олівець або маркер, ножівка, ніж, ломовик або обценьки для демонтажу старих дверей і коробки (якщо потрібно), киянка гумова, пістолет для монтажної піни.
  • Доступ до електрики.
  • Засоби індивідуального захисту – окуляри, рукавички.

Щоб спростити собі роботу, краще відразу підготувати все, що може знадобитися, і звільнити робочу зону від зайвого.

Самостійне встановлення дверей починається з демонтажу і підготовки отвору

Демонтаж старих вхідних дверей вимагає акуратності й точності, щоб не пошкодити стіну або інші елементи конструкції:

  • Підготуйте місце, куди ви тимчасово приберете демонтовані елементи старої конструкції. Якщо на підлозі лежить фінішне покриття, обов’язково застеліть його щільною плівкою або тканиною.
  • Одягніть засоби індивідуального захисту.
  • Відкрийте двері та зафіксуйте їх у відкритому положенні. Використовуючи викрутку або шуруповерт, відкрутіть гвинти, що кріплять петлі до полотна, після чого зніміть його і відкладіть убік.
  • Тепер потрібно видалити лиштви. Для цього знадобиться ломик або цвяходер. Якщо ви плануєте використовувати лиштви повторно, дійте обережно і без поспіху.
  • Якщо дверна коробка закріплена на анкери або дюбелі, використовуйте викрутку або шуруповерт, щоб відкрутити їх. Якщо коробка закріплена за допомогою монтажної піни, обережно розріжте заповнювач ножем по периметру коробки.
  • Акуратно відокремте дверну коробку від стіни. Почніть з одного кута і поступово просувайтеся по периметру. Якщо коробка не піддається, використовуйте молоток для легкого постукування по ломику, щоб послабити кріплення.
  • Видаліть залишки піни або іншого утеплювача, очистіть отвір від пилу і сміття та обробіть його ґрунтовкою глибокого проникнення.

В ідеалі монтаж вхідних дверей проводиться в рівний отвір. Бажано відновити його геометрію за допомогою стартової штукатурки і дати добре висохнути розчину. Але якщо пошкодження укосів незначні, можна залишити як є, скоротивши час на роботу.

Тепер можна виконати встановлення металопластикових дверей

Наше покрокове керівництво допоможе вам виконати роботу правильно:

  • Виміряйте отвір, щоб переконатися, що він відповідає розміру нової дверної коробки. Якщо замір проводили майстри «Люкс Вікна», то все буде гаразд. В іншому випадку цілком можливо, що знадобиться трохи відкоригувати параметри просвіту.
  • Встановіть дверну коробку в отвір без дверей, щоб перевірити її посадку. Використовуйте підкладкові пластини або клини для тимчасового утримання конструкції на місці.
  • Використовуючи рівень, переконайтеся, що коробка встановлена точно по вертикалі та горизонталі. Це впливає на збереження фурнітури та подальшу комфортну експлуатацію.
  • Просвердліть отвори в стінах через профіль коробки і закріпіть виріб анкерами або дюбелями. Почніть із верхніх і нижніх кутів, потім закріпіть бічні частини. Спочатку тільки «наживіть» кріплення. Остаточно затягувати можна тоді, коли встановлені всі точки опори. Перевірте рівнем, що коробка залишається рівною.
  • Навісьте дверне полотно на петлі, попередньо прикріплені до коробки. Переконайтеся, що двері відчиняються і зачиняються вільно. Також вони мають залишатися на місці в проміжному положенні – це свідчить про правильне просторове положення короба.
  • Якщо ви плануєте використовувати бар’єрні стрічки, приклейте їх по периметру полотна, створюючи кишеню для пінного заповнювача.
  • Закрийте двері. Використовуйте монтажну піну для заповнення зазорів між коробкою і стіною. Наносьте матеріал рівномірно по всьому периметру коробки, попередньо зволоживши поверхні. Дайте заповненню повністю затвердіти із закритим полотном. Після цього акуратно обріжте надлишки ножем.
  • Якщо передбачено конструкцією, встановіть поріг. Переконайтеся, що він щільно прилягає і не створює перешкод для відкривання стулки.
  • Закрийте монтажні шви декоративними накладками, попередньо герметизувавши їх.

Кілька разів відкрийте і закрийте двері, щоб переконатися, що вони функціонують без проблем. Перевірте, що замки працюють справно. Тепер усе готово, залишилося прибрати сміття.

Після виконання всіх монтажних робіт потрібне регулювання металопластикових дверей

Щоб нові двері забезпечували паспортний рівень теплоізоляції, полотно має бути відрегульоване по вертикалі та горизонталі. Для цього вам знадобиться викрутка і шестигранник на 4.

Вертикальне регулювання дозволяє піднімати або опускати двері. Для цього зніміть декоративні накладки на петлях. Використовуючи шестигранний ключ, повертайте верхній гвинт за годинниковою стрілкою для підняття дверей і проти годинникової для опускання.

Горизонтальне регулювання дає змогу зрушувати двері вліво або вправо. Гвинти, що відповідають за це, розташовані збоку. Повертайте їх за допомогою того ж ключа, щоб рухати полотно вліво або вправо до досягнення рівномірного зазору.

Регулювання металопластикових дверей за глибиною допоможе поліпшити прилягання ущільнювачів. Для цього необхідно провернути запірні цапфи на стулці в бік приміщення для посилення притиску і назад для його ослаблення.

Перш ніж приступати до регулювання фурнітури, перевірте поточне положення полотна. Воно має перекривати раму на 7-8 мм по всьому периметру. Притиск легко протестувати за допомогою аркуша паперу. Відкрийте двері і вставте звичайні аркуші А4 між стулкою і рамою в декількох місцях, потім закрийте двері. Спробуйте витягнути папір. Ви повинні відчувати деякий опір. Якщо процес проходить занадто легко, це вказує на недостатню герметичність у цих місцях.

Під час читання будь-яких інструкцій здається: все дуже просто. Але в реальності потрібно напрацювати багаторічну практику під керівництвом досвідчених майстрів, щоб монтаж вхідних дверей був виконаний без дефектів. Тому ми дуже радимо не ризикувати й одразу звертатися до «Люкс Вікна» за комплексною послугою. Переробляти помилки – завжди дорожче.