Також не дуже приємно постійно перебувати під прицілом цікавих перехожих і сусідів. Незалежно від розташування будинку, вам обов’язково потрібно продумати управління світлом на балконі. Це підвищить комфорт і функціональність усієї квартири.

Звичайні штори – найневдаліший вибір, якщо ми говоримо про балкони і лоджії стандартного планування, не приєднані до житлових приміщень. Вони займають недозволено багато місця, роблячи простір ще більш вузьким і незатишним. Найбільш популярними рішеннями для цієї зони стали:

  • горизонтальні жалюзі;
  • вертикальні жалюзі;
  • рулонні штори;
  • штори плісе.

Про застосовність і експлуатаційні переваги кожного рішення ми і поговоримо в цій статті.

Горизонтальні жалюзі для балкона – прекрасний і бюджетний вибір

Це популярний і практичний вибір для віконного оформлення, який поєднує в собі функціональність і естетичність. Вони складаються з горизонтально розташованих ламелей, які можуть бути виготовлені з різних матеріалів, таких як алюміній, пластик або дерево. Ці жалюзі дають змогу легко регулювати рівень освітленості та ступінь приватності в приміщенні.

Їхня головна перевага полягає в тому, що конструкція може розташовуватися як перед склопакетом, так і всередині нього між стеклами. Завдяки цьому вони абсолютно не заважають відкривати стулки. Положення ламелей легко регулюється за допомогою шнура або ланцюжка.

Горизонтальні жалюзі для балкона мають й інші переваги:

  • Ви можете в широкому діапазоні регулювати надходження природного світла.
  • Навіть при повному відкритті зберігається приватність. З вулиці приміщення практично не проглядається, особливо в денний час.
  • Горизонтальні жалюзі легко чистити. Досить періодично протирати ламелі вологою тканиною або спеціальними засобами для догляду. І то за умови, що вони розташовані не всередині склопакета.
  • Декор виготовляється з різних матеріалів. Різноманітність кольорів і текстур також робить їх універсальним елементом декору. Ви зможете підібрати жалюзі, які підходять до будь-якого інтер’єру.
  • Якісні горизонтальні жалюзі стійкі до вигоряння на сонці і механічних пошкоджень, що забезпечує їх тривалий термін служби.

У компанії «Люкс Вікна» ви зможете замовити чудові вироби за вигідною ціною.

Вертикальні жалюзі більше підійдуть для балкона великої площі

Вони складаються з вертикально розташованих ламелей, які виготовлені переважно з досить широких смуг тканини. Вертикальні жалюзі ідеально підходять для великих вікон і дверних прорізів, включно з розсувними системами і панорамним склінням, оскільки дають змогу елегантно закрити весь отвір від стелі до підлоги. Пропонуються величезні варіації в дизайні – полотна бувають:

  • різних кольорів і фактур;
  • з принтами;
  • навіть із фотодруком.

Але якщо ви вибираєте жалюзі для балкона вертикального типу, врахуйте ось що. Їм, також як і звичайним шторам, потрібно близько 20-30 см вільного простору перед склінням. Часто це занадто багато. Конструкція кріпиться до стелі, що не завжди можливо саме на балконах або лоджіях. Провітрювати приміщення буде дуже складно – щоразу доведеться повністю зрушувати ламелі в бік, якщо ви захочете відчинити стулки. Це не критично під час встановлення слайдерних віконних блоків, але у всіх інших випадках дратуватиме.

В іншому вертикальні жалюзі для балкона досить привабливі. Вони легко чистяться, забезпечують помірне затінення приміщення і непоганий захист від сонця.

Рулонні штори або тканинні ролети останнім часом активно витісняють інші рішення для балконних вікон

Конструктивно це смуга тканини, яка намотується на вал. Спеціальний механізм регулює, наскільки полотно опуститься. Фіксатори утримують його в натягнутому вигляді паралельно стулці навіть у похилому положенні – провітрювання не буде проблемою за умови, що на кожну віконну секцію встановлюються незалежні рулонні штори.

Неймовірна популярність рулонних штор на балкон пояснюється фантастичним вибором тканин для їх виготовлення, які можуть мати просто унікальні характеристики:

  • Виробники текстилю пропонують запаморочливі колекції фактур, текстур, кольорів і принтів. Матеріал для тканин також використовується різноманітний – від недорогого поліестеру до преміальних полотен з натурального льону, бавовни, конопляного волокна. Ви без зусиль знайдете той дизайн, який якнайкраще підійде до вашого інтер’єру.
  • Якщо ви шукаєте повністю затемнювальні жалюзі, зверніть увагу на тканини black out. У їхньому складі використовується спеціальний шар, який повністю відсікає ультрафіолет, інфрачервоний спектр і видиме світло. При цьому лицьова сторона може бути різних кольорів. Це ідеальний вибір, якщо потрібні жалюзі для балкона, який межує зі спальнею або домашнім кінотеатром.
  • Полотно з «перловим» покриттям відбиває УФ та ІЧ спектр. Таким чином приміщення нагрівається набагато менше. Свою назву матеріал отримав завдяки перламутровому ефекту, який йому надає металізоване напилення особливого складу.
  • Рулонні штори «День-Ніч» складаються з полотна, в якому чергуються горизонтальні смуги непрозорої тканини і сітки. Тканина встановлюється у два шари. При поєднанні сіткових фрагментів один з одним ви отримуєте максимум світла. При їх перекритті щільними ділянками буде мінімальна освітленість. Але з вулиці приміщення залишається візуально недоступним. За необхідності такі жалюзі для балкона можна підняти повністю.

Щоб ознайомитися з колекцією рулонних штор, які пропонує «Люкс Вікна», звертайтеся до нашого менеджера.

Цікавий варіант управління світлом на балконі забезпечують штори плісе

Це спеціальна тканина, яка утворює рівномірні горизонтальні складки. Конструкція кріпиться точно в розмір склопакета. Її головна перевага – цікавий механізм управління. Ви можете розміщувати штору так, як вам зручно:

  • закрити верхню частину секції;
  • опустити захист донизу;
  • залишити тканину посередині.

При цьому вся конструкція дуже легка і щільно прилягає до скла. Це дає змогу встановлювати штори плісе на похилих вікнах і відкидних стулках. Для зсувних систем і арочної геометрії таке рішення також не буде проблемою.

Величезною популярністю користуються комбіновані штори плісе. Вони складаються з полотен двох типів, наприклад, максимально щільного і тюлю. Управління світлом на балконі стає вражаюче гнучким.

Менеджер «Люкс вікна» допоможе вам вибрати найкращий варіант для вашого балкона або лоджії.

Системи управління на жалюзі для балкона

Якими б зручними не були ланцюжки, шнури та інші ручні механізми, в разі великої площі скління хочеться знайти більш швидкий і функціональний варіант. Такий дійсно існує – це спеціальні електроприводи. Вони розроблені як для вертикальних і горизонтальних жалюзі, так і для рулонних штор.

Для управління механізмом передбачено різні варіанти:

  • кнопка на спеціальній стіновий панелі, яка може бути як механічною, так і сенсорною;
  • дистанційний пульт управління – направляєте сигнал і регулюєте положення вікон на свій розсуд;
  • підключення до смартфона або планшета через спеціальний застосунок – у цьому разі ви можете керувати жалюзі для балкона з будь-якої точки світу;
  • інтеграція в системи «Розумний Дім» – ви не тільки можете вручну регулювати освітленість, а й використовувати для цього датчики, добові, тижневі сценарії та інші алгоритми.

У компанії «Люкс Вікна» вам готові запропонувати і реалізувати будь-який варіант, що забезпечує комфортне керування світлом на балконі. Наші фахівці мають великий досвід роботи з нестандартними проектами різного масштабу і складності. Залишайте заявку на сайті або зателефонуйте нам, щоб отримати безкоштовну консультацію. Після цього ефективно вирішити віконне питання для балконного скління буде набагато простіше.