Штори на вікнах у багатьох дизайнерських інтер’єрах виглядають недоречно. Хочеться якось інакше декорувати отвір. При цьому не втратити денне освітлення, і відгородитися від цікавих перехожих або мешканців з будинку навпроти.

Зробити це цілком реально, особливо якщо встановлені пластикові вікна або тільки робиться замовлення на них. Пропонуємо разом з нами розглянути 20 ідей, які допоможуть не тільки прикрасити віконний отвір, але і зробити його повноцінним учасником сучасного ексклюзивного дизайну.

Як без штор оформити вікна на кухні

окна на кухне без штор

Текстиль на вікнах вбирає кіптява від включеної плити в першу чергу. Тому саме на кухні варто відмовитися від штор в першу чергу. А варіантів заміни може бути маса.

  1. Кольорова рама. Замовте вікно пластикове з таким оформленням. На виробництві його можуть зробити з внутрішнім або тільки зовнішнім ламінування кольоровою плівкою, або двостороннім. Є і ще один варіант-ламінація в масі, коли і торець профілю кольоровий.
  2. Яскраві укоси. У кухні завжди хочеться додати фарб. Хтось це робить за допомогою червоного заварника в горох. Ви ж можете пофарбувати укоси в яскраві тони.
  3. Фіранки з підвісних кашпо або полки з квітами. Рослинність на кухні розширює простір і маскує міський пейзаж.
  4. Декоративні укоси. Можна нанести по периметру візерунки під трафарет або вручну, якщо ви вмієте малювати.

Виняток штор на кухонному вікні дозволяє ще й місце заощадити. Не потрібно буде відсувати стіл, щоб тканина красиво драпірувалася.

Оформляємо вікно у вітальні

дизайн вікон із кольоровим склом

Найбільша кімната в будинку може мати два вікна і більше. Варто подбати про те, щоб у вітальні ще й візуально розширити простір. І відмова від штор допоможуть в цьому.

Пластикові вікна не бояться експериментів. І описані варіанти нижче тому доказ.

  1. Підвішені картини. Їх можна розмістити, дотримуючись симетрії. Або хаотично розвісити по вікнах, але з метою прикрити той отвір, який виходить на вікна ближчого будинку.
  2. Наклейка. Візерунки на прозорій основі будуть виглядати повислими в повітрі. Якщо роботу виконати акуратно, то будуть навіть нагадувати Піскоструминне зображення.
  3. Кольорове скло. Якщо вікна виходять на сонячну сторону, гра світла через рожеві або помаранчеві скла буде незвичайною.
  4. Малюнки по склу. Оформлення можна зробити навіть з дитиною. І раз на півроку міняти картинки.

Відпочивати і розважатися в кімнаті, яка вже створює веселий настрій, набагато приємніше, ніж в приміщенні з важкими портьєрами. Будь-яке барвисте оформлення зробить атмосферу легшою.

Робочий офіс: варіанти прикраси без штор

У приміщенні для роботи нічого не повинно відволікати. Тому замінити штори краще лаконічними варіантами.

Вікна в офісі
  1. Матове скло. Ідеальний спосіб приглушити сонячне світло на західному вікні.
  2. Дзеркальне покриття. Ізолює приміщення від сторонніх поглядів, але збереже інтенсивність сонячних променів. Ідеально підійде для східного вікна.
  3. Вертикальні жалюзі. Випускаються в різних кольорах і з тканинними фактурами. Можуть повністю відкривати віконний отвір або частково його показувати, між розгорнутими смугами.
  4. Горизонтальні жалюзі. Можна повністю закритися від зовнішнього світу.

Замовте пластикові вікна в Києві. Замірник компанії “Люкс вікна” дасть ще більше ідей.

Вікна без штор в спальні

Кімната для відпочинку повинна бути затишною. Правильно оформлені вікна можуть допомогти в цьому.

  1. Візерункові екрани. Підіграють стилю бароко або Ф’южн, якщо повторять малюнок на шпалерах. Але можуть і не прив’язуватися до них.
  2. Вітраж. Орнаменти і малюнки з маленьких різнокольорових стекол забарвлять кімнату незвичайним світлом.
  3. Римська штора. Як горизонтальні жалюзі відкриває вікно повністю, але виглядає набагато м’якше, як раз для спальні.
  4. Вазони на підвіконні з високими кімнатними рослинами або декоративні фігурки. Повністю відкривають раму, але закривають вас від поглядів з вулиці.

У спальні можна використовувати практично будь-який варіант, з усіх перерахованих в статті.

Ідеї для прикраси вікон на дачі

Дачний інтер’єр покликаний давати відпочинок очам і навіювати дозвільний настрій. Тому підходить все, що може в цьому допомогти.

  1. Фіранки намиста. Скляні кульки красиво переливаються на сонці і, заломлюючи світло, заливав кімнату незвичайними фарбами.
  2. Зона відпочинку на широкому підвіконні. М’які подушки, пухнастий плед і чашка чаю. Головне, щоб пластикове вікно було п’ятикамерним, і від скла не йшов холод.
  3. Гірлянда. Світяться фігурки або дрібні лампочки одним своєю присутністю навівають свято в душі. І не важливо, що ще не новорічна ніч.
  4. Фіранки-стрічки. Різнокольоровий атлас може навіть не доходити до підвіконня. Граючи на вітрі від відкритого вікна, вони будуть доповнювати стиль етно.

Звичайно ж, всі запропоновані варіанти не обов’язково повинні бути саме такими. Головне завдання в оформленні віконного отвору, домогтися краси і не втратити сонячне світло.