Чому так? На довговічність впливає кілька факторів:

  • Якість вибраної профільної системи.
  • Технологічно правильне виготовлення.
  • Надійність встановленої фурнітури.
  • Дотримання технології монтажу.
  • Регулярне правильне технічне обслуговування.
  • Обережна експлуатація.

Знову ж таки, 20-50 років – це заявлений виробником термін служби пластикових вікон у квартирі. Реальні цифри лежать у ширшому діапазоні і можуть становити як 5 років, так і більше півстоліття. Враховуючи, що перші металопластикові віконні модулі почали встановлювати в Німеччині ще в 60-х роках ХХ століття, статистика більш ніж реалістична. Далі у статті ми розглянемо всі складові довговічності та запропонуємо рекомендації щодо її продовження по кожному пункту.

Як на термін служби пластикових вікон впливає профіль?

Профільна система – основний конструкційний матеріал у віконному модулі. Решта, починаючи від ущільнювачів і склопакетів і закінчуючи фурнітурою, зазвичай можна замінити. Навіть піна у монтажному шві підлягає заміні. Але якщо пошкоджений профіль, все вікно стає непридатним для подальшого використання.
Якість профільної системи визначається сукупністю кількох факторів:

  • Сировина. Високоякісні матеріали, такі як хороший первинний ПВХ пластик з високотехнологічними присадками, забезпечують кращу стійкість до довкілля та ультрафіолетового випромінювання. Це допомагає запобігти вицвітанню та деформації віконної рами з часом.
  • Товщина та жорсткість. Профіль з товстими стінками та перемичками між повітряними камерами, збільшеною монтажною глибиною краще зберігає форму та стабільність під впливом механічних навантажень.
  • Міцність армуючої вставки. Це металева деталь, яка є осердям профілю. Вона також визначає механічну стабільність виробу. Товстіший метал із замкнутим контуром показує вищу довговічність.

У новому профілі якість пластику можна оцінити за ступенем білизни та гладкістю поверхні. Конструкція добре проглядається на виставкових зразках. Преміальні бренди обов’язково надають докладну інформацію про свою продукцію та сертифікати відповідності на своїх сайтах.
Якщо вам цікаво як збільшити термін служби пластикових вікон, вибирайте профільні системи хороших брендів. Саме з такими працює компанія “Люкс Вікна”.

Складання такою ж мірою визначає довговічність готової рами

Щоб вікно витримувало високі навантаження багато років, необхідний точний розкрій, дотримання кутів, акуратне зварювання швів. Все це – гарне сучасне технологічне обладнання та професіоналізм майстрів.
Вибирайте віконні компанії, які не бояться показати свої виробничі потужності та не розміщують замовлення на підприємствах підрядників. Тільки так можна контролювати всі технологічні процеси та гарантувати своїм клієнтам високу якість виготовлення.

Как увеличить срок службы пластиковых окон 1

Хороша фурнітура продовжує термін служби пластикових вікон у квартирі

Вона відіграє ключову роль у функціональності та довговічності вікон:

  • Якісна фурнітура забезпечує плавне та легке відкриття та закриття вікон без заїдань чи утруднень. Це знижує можливість пошкоджень механізмів.
  • Для гарної брендової фурнітури вибираються зносостійкі матеріали. Якісні механізми зменшують ризик поломок та несправностей з часом. Імениті фірми не ризикуватимуть, граючи з надійністю.
  • Фурнітура має бути стійкою до корозії, особливо в умовах високої вологості або морського клімату.

Хоча основні механізми в більшості випадків підлягають заміні, це складна та трудомістка операція. За її виконання є ризик безповоротно пошкодити раму. Тому ми рекомендуємо на етапі вибору комплектації замовляти гарну фурнітуру, яка прослужить дуже довго.

Монтаж грає величезне значення щодо потенційного терміну служби пластикового вікна

Йдеться не лише про теплу установку ДСТУ з використанням паробар’єрних та гідробар’єрних матеріалів, ПСУЛ. Дуже важливо вирівняти положення рами щодо стіни, надійно закріпити її в отворі. Від цього залежить рівномірний розподіл навантажень та відсутність перекосів. Помилки монтажу зіпсують найякісніший профіль та фурнітуру.
Найбільш розумний варіант – замовляти комплексні послуги з виготовлення та встановлення віконних систем. Тоді ви отримуєте гарантію на всі компоненти, у тому числі монтаж. Компанія стає економічно зацікавленою в тому, щоб термін служби вашого вікна був якомога більшим. У разі чого «перевести стрілки» буде нема на кого.

Щоб продовжити життя віконцям, регулярно проводьте сезонне ТО

Воно включає:

  • Очищення та змащування доступних елементів фурнітури, контурів ущільнювачів.
  • Якщо ущільнювач задубілий або має пошкодження, заміну його на новий.
  • Регулювання притиску стулки «зима-літо».
  • Перевірку та при необхідності виставлення положення стулки щодо рами.

Скільки років можуть бути пластикові вікна без регулювання? Десяток, мабуть, минають. Але потім відновлення може бути неможливим. Тому слідуйте виробленим рекомендаціям і проводьте ТО двічі на рік, напередодні зміни сезонів. Якщо немає бажання займатися цими питаннями самостійно, довірте спеціалістам «Люкс Вікна».

Експлуатуйте свої вікна дбайливо!

Це набагато дешевше та простіше, ніж встановлювати нові конструкції та переробляти ремонт:

  • Подбайте про збереження профілю. Захисні стрічки видаляються після всіх робіт з обробки профілю. Але й затягувати не рекомендується. Вони швидко втрачають еластичність. Вже за місяць з’являться складнощі з видаленням.
  • Не прикладайте надмірних та різких зусиль до фурнітури. Відкривайте та закривайте вікна плавно, без ударів або ривків.
  • Якщо піднімається шквальний вітер, закрийте вікна. Протяг здатний виламати фурнітуру або розкрити стулку так, що пошкодиться склопакет.
  • Следите, чтобы между створкой и рамой не попали посторонние предметы и мусор.
  • Слідкуйте, щоб між стулкою та рамою не потрапили сторонні предмети та сміття.
  • Для очищення профілю використовуйте м’який мильний розчин та серветки. Жодних абразивів або агресивної хімії.
  • Для змащення використовуйте рекомендовані спеціальні суміші.

Ці нехитрі поради допоможуть вивести термін служби пластикових вікон на максимум. А замовити виготовлення стартово якісних конструкцій можна у «Люкс Вікна».