Навіть дешеві металопластикові вікна мають добрі показники за критерієм стримування холоду, пилу, води. Звичайно, заслуговує на увагу і той факт, що якісні металопластикові вікна набагато простіші у догляді та обслуговуванні. Саме якість виготовлення та гарантії від виробника — пріоритетні критерії при виборі вікон для скління будівель та приміщень будь-якого призначення (комерційні, житлові, промислові). У цій статті ми розповімо не лише про те, як правильно купити металопластикові вікна від виробника та розумно заощадити, а й як їх надалі доглядати, щоб експлуатація була безпроблемною.

Профіль ПВХ

Один з найважливіших елементів будь-якої пластикової конструкції для скління — профіль. З нього виготовляється рама та стулка. Однак будова складніша, ніж була у традиційних дерев’яних моделях.

Надійний виробник ЛюксВікна постачає у продаж пластикові вікна недорого, товщина профілю в яких варіюється в діапазоні 2.8-3 мм. Купувати дешевші вироби, які пропонують інші виробники, можна. Однак якщо товщина профілю буде меншою, ніж зазначено вище, це неминуче призведе до таких проблем:

  • ризик згинання профілю, через що станеться розгерметизація вікна;
  • деформація конструкції, що негативно позначатиметься не тільки на експлуатаційних характеристиках скління, а й на естетиці інтер’єру, екстер’єру;
  • утворення щілин та великих зазорів, що також стає причиною повної розгерметизації приміщень.

Досить складно визначити, які ПВХ вікна мають якісний профіль, а які — ні, виключно при візуальному огляді. Тому має сенс уточнити характеристики всіх компонентів з технічної документації, які використовуються під час виготовлення. Наприклад, обов’язково у профілі має бути армування. Тобто, всередину пластикового профілю вставляється інший — з оцинкованого металу. Саме цей елемент конструкції забезпечує стійкість до деформації, інших механічних пошкоджень. Якісні металопластикові вікна повинні мати у своїй основі армування із металу, товщина якого не менше 1.5 мм. Оптимальний сплав — сталь. Якщо ж використовуються комплектуючі товщиною 0.9-1.1 мм, чим нерідко грішать виробники, які прагнуть максимально знизити собівартість і отримати більший прибуток, розраховувати на довгострокову експлуатацію таких віконних систем точно не варто.

Склопакет

Ціна на пластикові вікна безпосередньо залежить і від того, який саме склопакет встановлюється у раму. Саме ця частина конструкції є відповідальною за відповідність характеристик енергозбереження та шумоізоляції.

Склопакети найчастіше використовують:

  • однокамерні;
  • двокамерні.

Ціна металопластикових вікон другого типу закономірно буде дещо вищою. Однак і за робочими характеристиками вони набагато кращі. Однозначно варто віддати перевагу двокамерному склопакету, якщо облаштовується житлове або офісне приміщення, будинок розташований поблизу автомобільних доріг з високим трафіком, місць громадського відпочинку.

Важливо розуміти, що двокамерні склопакети — це лише загальна назва категорії. Насправді у ній є великий асортимент моделей, які відрізнятимуться між собою певними властивостями. Наприклад, щоб забезпечити якісніше шумопоглинання, необхідно купити металопластикове вікно, в якому камери будуть різної товщини, зовнішнє скло — товще, ніж внутрішнє.

Експлуатаційні характеристики, які мають ПВХ вікна, відрізняються і наповненням камер. Простір між склом може бути заповнений інертним газом, найчастіше аргоном. Це виконується з метою підвищення якості теплоізоляції. Саме скло може мати додаткове посилення у вигляді покриття на основі іонів срібла.

Чому варто купити вікна металопластикові з максимально доступними властивостями енергоефективності — зрозуміти нескладно. Такі конструкції забезпечують збереження стабільної температури повітря всередині приміщень при мінімізації витрат на кондиціювання у літню спеку та обігрів у період зимових холодів.

Фурнітура

Від того, яку саме фурнітуру встановлено, залежить не тільки вартість металопластикових вікон. Саме кількістю та типом елементів визначається функціональність кожної конкретної моделі. Окремі комплектувальні елементи дають змогу більш тонко налаштовувати режим провітрювання, інші призначені для того, щоб забезпечити високий рівень безпеки віконної системи, якщо у квартирі є маленькі діти, тварини, треті — захищають від злому зловмисниками.

Оскільки якістю фурнітури визначається і довговічність експлуатації віконної системи, важливо переконатися, що всі елементи відповідають таким вимогам:

  • висока міцність;
  • антикорозійна стійкість;
  • великий запас робочого ресурсу (кількість циклів відкривання/закривання).

Приклад того, що включають якісні металопластикові вікна, — вироби від компанії ЛюксВікна, в яких встановлена фурнітура від дійсно надійних і перевірених виробників:

  • Axor (Україна);
  • Roto (Німеччина);
  • Maco (Австрія).

Додаткові комплектуючі

Перш ніж замовити пластикові вікна, є сенс відразу визначитися з тими додатковими елементами, які підвищать практичність скління та зручність експлуатації. Сьогодні пропонуються різні варіанти:

  • москітні сітки — однозначно стануть у пригоді в регіонах, де влітку багато різних комах;
  • відливи — дозволяють захищати не тільки віконний блок, а й фасади від надмірної негативної дії води при різних природних опадах, відповідно, продовжують термін експлуатації всієї будівлі;
  • підвіконня — сприяє не тільки збереженню тепла, а й може бути дуже функціональним елементом інтер’єру (наприклад, робоча кухонна поверхня, стіл і т.д.);
  • рулонні штори — забезпечать необхідний рівень комфорту мешканцям квартири або приватного будинку, оскільки будуть надійно захищати від сторонніх поглядів, а також стануть надійною перепоною від надміру яскравих сонячних променів.

Звертайтеся тільки до перевірених компаній, щоб купити пластикові вікна від виробника. Співпрацюючи з фірмою ЛюксВікна, ви можете завжди розраховувати на якісний результат, адже всі фахівці мають практичний досвід виготовлення, встановлення скління не менше ніж 7 років.