І навіть якщо козирок присутній, під впливом опадів, морозів та інших погодних проявів бетон втрачає міцність, розсипається, з’являються протікання. Професійний ремонт даху на балконі допоможе відновити характеристики на довгий термін.

Компанія “Люкс вікна” пропонує кваліфіковані послуги будь-якого обсягу – ремонт балкона “під ключ” або тільки облаштування балконного даху теплим або холодним методом. Величезний досвід гарантує надійний і довговічний результат. Залишайте заявку на безкоштовну консультацію.

Новий дах на балконі: які існують варіанти?

Найголовніший технологічний момент, з яким вам потрібно визначитися – яким чином буде кріпитися навіс. Використовується дві технології:

  • Залежний балконний дах зі стійками. Суть у тому, що він обов’язково впирається на стійки, прикріплені до основи. Це можуть бути як окремо встановлені конструкції, так і рами скління. З точки зору можливих ремонтів це не найкращий варіант. Його головна перевага – простіше встановлення над балконами складної геометрії, наприклад, кутових, з поворотом на іншу стіну.
  • Незалежний дах на балконі – більш універсальний варіант. Несучим елементом виступають трикутні ферми, закріплені на фасадній стіні. У майбутньому за необхідності ви легко зможете демонтувати скління або взагалі залишити балконний простір відкритим, перетворивши на літню терасу для відпочинку.

Ми в “Люкс вікна” найчастіше рекомендуємо другий варіант. Але кожен проєкт індивідуальний, тому в будь-якому разі спочатку виїзд на об’єкт, а потім уже конкретика.

Найбільш популярні покрівельні матеріали для балконного даху

Під час вибору важливо запобігти протіканню на балконі, забезпечити довговічність і високу естетичність рішення, а також подбати, щоб вага всієї конструкції була мінімальною. Цим вимогам найкращим чином відповідають:

  • Профнастил, профлист або металопрофіль – це універсальний будівельний матеріал, що являє собою профільовані листи з оцинкованої сталі з полімерним покриттям. Для покрівлі зазвичай використовується висока трапецієподібна хвиля (маркування ПК). Вона має високу жорсткість і витримує снігові навантаження. Профнастил цінують за простоту монтажу, довговічність, доступну ціну і широкий вибір кольорів.
  • Металочерепиця також виготовляється з якісної оцинкованої сталі із захисним полімерним шаром, що надає додаткових декоративних властивостей. Її зовнішній вигляд імітує розкладку натуральної черепиці. Ви отримуєте малу вагу, термін служби до 50 років, простий монтаж (що знижує вартість робіт), широкий вибір кольорів і форм, а також чудову стійкість до корозії, вогню і вицвітання.
  • Гнучка черепиця (вона ж бітумна або м’яка черепиця) – це багатошаровий покрівельний матеріал на основі скловолокна, просоченого бітумом і захищеного зверху кам’яним посипанням. Її просто укладати на покрівлях будь-якої форми, зокрема складних. Матеріал не боїться води, снігу, льоду, перепадів температур і прослужить близько 50 років. А ще вона не шумить під час дощу і має преміальний вигляд завдяки величезній різноманітності дизайнів.
  • Сучасні рулонні покрівельні матеріали на основі бітуму, наприклад, руберойд. Це багатошаровий матеріал, до складу якого можуть входити склосітка, що підвищує міцність на розрив і стійкість до деформації, захисне посипання. На відміну від гнучкої черепиці цей матеріал значно дешевший, досить зручний для даху на балкон, але має більш обмежену палітру.
  • Ондулін, він же єврошифер – легкий покрівельний матеріал з бітумованих хвилястих листів целюлози. За помірною ціною ви отримуєте безшумність навіть під час граду, малу вагу, простий монтаж, стійкість до української погоди, довговічність до 50 років, широку палітру кольорів.
  • Листи стільникового полікарбонату – легкий і міцний будівельний матеріал, що складається з шарів полікарбонату, скріплених між собою ребрами жорсткості. Така покрівля дуже легка, при цьому здатна витримати достатні навантаження, пропускає світло, має непогану теплоізоляцію. Низька ціна і простий монтаж обумовлюють малий бюджет на ремонт балкона.
  • Спеціальні склопакети із загартованим склом – чудове рішення для зимових садів. Їхнє встановлення займає мінімум часу, але вартість конструкцій буде досить високою.

Професійний ремонт даху на балконі від “Люкс вікна” включає безкоштовні консультації. Ми допоможемо вибрати оптимальну комплектацію з урахуванням ваших цілей і доступного бюджету.

Технологія встановлення балконного даху незалежним методом

Процес досить трудомісткий, але нам же потрібна міцність, надійність і довговічність конструкції:

  • Спочатку варяться трикутні ферми з металевого куточка перетином 40х40 мм. Їх потрібно стільки, щоб крок між сусідніми опорами становив 500-600 мм.
  • Покрівельний пиріг обов’язково потрібно захистити від конденсату, особливо на внутрішньому боці профнастилу і дерев’яній обрешітці. У цьому допоможе паробар’єрна плівка. Її розстеляють поверх ферм і тимчасово закріплюють. Вона не дозволить водяним парам з теплим повітрям потрапити далі.
  • Далі укладається дерев’яна обрешітка. Для жорстких листів це брус або дошка з кроком 150-250 мм між планками паралельно стіні, починаючи від зовнішнього краю. Для м’яких – бітумної черепиці, руберойду – потрібно використовувати вологостійкі листи ОСБ. Якщо довжина балкона велика, стики матеріалу обрешітки мають лягати на ферму, це суворе правило. Також слід вийти за крайні ферми з боків на 70-80 мм.
  • Зверху укладається обраний покрівельний матеріал. Технологія залежить від його типу.
  • Між стіною і покрівельним матеріалом завжди будуть невеликі щілини. Їх запінюють, а зверху закривають спеціальним фартухом для герметизації. Це або металева планка кутового типу, або спеціальна стрічка з руберойду. Щоб усунути будь-які ризики протікання на балконі, застосовують спеціальні герметики на основі бітуму.

Якщо ви не плануєте опалювати балкон, його скління буде холодним, то останній крок – зашити стелю зсередини відповідним матеріалом. Можна використовувати пінопласт для кращої термоізоляції. З торців зовні встановлюють спеціальну обшивку. Це може бути пластиковий або металевий профіль.

Тепле скління балкона передбачає більш ґрунтовні роботи з утеплення. Воно проводиться зсередини приміщення. Найкращий варіант – базальтова вата, скловолокно 200 мм завтовшки або стиродур для внутрішніх робіт 100-150 мм. Матеріал укладається таким чином, щоб забезпечити безперервний контур. Вату слід захистити додатковим шаром пароізоляційної підпокрівельної мембрани. Плівка пристібається з використанням брусків по низу, які фіксуються на фермі.

Тепер можна монтувати саму фінішну стелю. Для теплого балкона вибір практично необмежений – дерев’яна або пластикова вагонка, спеціальні панелі, натяжні конструкції з ПВХ-плівки або поліестерного полотна. Головне – щоб вам подобалося. Не забуваємо про світильники.

Якщо використовуються склопакети, все набагато простіше. Ми виготовляємо спеціальні конструкції з міцного профілю з великою монтажною глибиною. Завдяки цьому зовнішній шар скла – ударостійкі загартовані листи товщиною 6 мм. Вони без зусиль витримують кучу снігу, гілки, що падають, великий град та інші впливи. Зате в сонячний день балкон прекрасно прогрівається навіть взимку, наповнюється природним світлом. Це ідеальні умови для вазонів і навіть примхливих тропічних рослин.

Навіщо потрібен саме професійний ремонт даху на балконі?

Цей вид робіт вимагає точного дотримання технологій. Без достатнього досвіду можна упустити критично важливі моменти. Чого не станеться, якщо дах на балконі буде встановлено майстрами “Люкс вікна”. Ми працюємо за договором, до початку робіт розраховуємо точну ціну, надаємо гарантію на матеріали і свої послуги.

З нами – жодного клопоту. Замовляйте ремонт балкона вже сьогодні!