Панорамне скління – незмінний тренд останніх років. Причина такої популярності досить проста і пояснюється тим, що у випадку з обмеженим простором балкона, лоджії або навіть кімнати саме вікна в підлогу допомагають створити відчуття легкості, невагомості і свободи. Особливо добре вони поєднуються з красивими, насиченими пейзажами зовні. 

Вікна панорамні мають велику сферу застосування і використовуються для:

  • скління балконів і лоджій;
  • облаштування веранд і терас;
  • оформлення еркерів;
  • зведення стін зимових садів і оранжерей. 

Однаково успішно використовуються панорамні вікна в будинку, квартирі, котеджі, вілли, пентхаусі та інших видах житлової нерухомості. Все це пояснюється величезною кількістю переваг, які має дана форма скління. 

«Французьке» вікно – доводи за і основні нюанси

Ми часто рекомендуємо своїм клієнтам використовувати цей вид скління, особливо коли мова йде про панорамні вікна на балконі. Як вже говорилося, одним з бажаних умов виступає красивий вид з вікна, враження від якого можна посилити. Однак крім цього є маса причин, чому варто вибрати панорамне вікно:

  • максимум природного світла як на балконі і лоджії, так і в суміжному приміщенні. Менше потреби витрачати електроенергію на освітлення, а також можливість створювати оранжереї з світлолюбних рослин;
  • візуально приміщення стає набагато просторніше, а також 
  • менше витрат на балконну обробку, так як незаскленому площа значно скорочується;
  • розширюється корисна площа балкона, лоджії за рахунок того, що простір не забирає на себе оздоблення, шари тепло- і звукоізолюючого матеріалу, гідроізоляції;
  • можна оформити інтер’єр в темних тонах без побоювання, що виявиться занадто похмурим. 

Разом з тим подібна металопластикова система технічно складна у виконанні, а тому вимагає наявності досвіду і кваліфікації як в ході проектування, так і при монтажних роботах. Це обумовлено, зокрема, тим, що панорамне вікно важить набагато більше в порівнянні зі звичайним.

Ще один важливий нюанс – панорамні вікна на балконі, що виходить на південну сторону, найкраще відразу замовляти з тонуванням. Це допоможе уникнути перегрівання в літній період. А встановлена в конструкцію система вентиляції позбавить вас від задухи без втрати ізолюючих властивостей системи. 

Єдиним моментом, про який також слід згадати – панорамне скління балкона або лоджії за вартістю обійдеться трохи дорожче в порівнянні зі звичайним. Це обумовлено не тільки складністю робіт по установці, але і дороговизною використовуваних матеріалів. 

Які поставити панорамні вікна на балконі?

Все залежить від конкретного проекту. панорамний балкон може бути практично будь-яким, як за розмірами, так і по конфігурації. Залишається маса можливостей для реалізації творчих задумів. Що стосується способів відкривання, то панорамні вікна незалежно від розмірів можна замовити зі стулками: поворотно-відкидними, паралельно-зсувними, типу «книжка» ( «гармошка»), підйомно-зсувними. 

Звернувшись в нашу компанію, ви зможете замовити французьке скління для будь-якого об’єкта нерухомості за цілком розумними цінами. Від вас вимагається лише бажання і розуміння того, яким ви хочете бачити кінцевий результат.