Види рулонних штор

Сьогодні рулонні штори на вікна встановлюють все частіше, так що вони складають більш серйозну конкуренцію звичайним шторам і фіранкам. Головним завданням таких систем (ще вони називаються ролетами) є захист від сонця і сторонніх поглядів, а також управління природними світловими потоками. У цих аспектах рулонна штора максимально зручна. Вона легко намотується на горизонтальний стрижень і швидко опускається вниз для закриття отвору. А припустимо рулонні штори день-ніч забезпечують ще більш гнучкі можливості регулювання освітлення.

Використовувані з ролетами тканини обробляються спеціальними розчинами, які відштовхують пил і бруд, та захищають від вицвітання або пошкодження країв. Важливо, що рулонні штори в інтер’єрі більшості сучасних осель не просто виглядають гармонійно, а й виступають додатковою прикрасою. Головне – вибрати відповідний виріб, адже їх вибір дуже великий.

Рулонні штори відкритого типу

Такі ролети коштують дешевше. Вони не передбачають додаткових захисних елементів. Рулонні штори відкритого типу – це прямокутне полотно і горизонтальний стрижень. Для додаткової фіксації тканини з боків може натягатися прозора волосінь, а внизу ролету розміщується фіксуюча планка. Віконний отвір і сама сонцезахисна система виглядає максимально легкою, повітряною, простір перед вікном не скрадається.

Варто вибрати такі рулонні штори на балкон або невелику кімнату, де є дефіцит вільного місця.

Рулонні штори закритого типу

Ці ролети обійдуться дорожче. Для захисту і фіксації полотна в площині вікна використовується спеціальний короб по периметру, а верхній стрижень захований в контейнері. Такі рулонні штори довше прослужать, їх краї не будуть втрачати товарного вигляду. Краще захищені системи закритого типу і від протягів або різних механічних впливів.

Оптимальним рішенням такі ролети будуть для дитячої кімнати або кухні, де ризик передчасного псування полотна вище.

Рулонні штори День-Ніч

Ще одним оригінальним різновидом ролетів виступає система день-ніч. Головною відмінною рисою тут виступає подвійне полотно з чергуванням темних і світлих смуг тканини. Перші є непрозорими, а другі – навпаки. В результаті рулонні штори день-ніч дозволяють гнучко регулювати рівень освітленості в приміщенні, починаючи від створення природного денного світла до максимальної темряви. Також є чимало проміжних варіацій, які можуть створити романтичну або будь-яку іншу атмосферу.

Рулонні штори день-ніч дуже універсальні. Їх можна використовувати в будь-якому приміщенні, в тому числі в офісах і робочих кабінетах, спальнях, вітальнях і т.д. Вони також володіють ще одним важливим ефектом – візуального розширення простору. Обійдуться вони дорожче, ніж звичайні однотонні аналоги. При цьому такий тип штор відрізняється важливими перевагами:

  • гіпоалергенні тканини;
  • простий догляд і експлуатація;
  • гнучкі можливості регулювання світлового потоку;
  • довговічність і стійкість до різних видів зовнішнього впливу.

Такі рулонні штори відмінно виглядають в різних стилістичних напрямках інтер’єрів. Це один з останніх трендів оформлення віконних прорізів. Допоможемо вам підібрати оптимальну конфігурацію і колір під особливості інтер’єру. Створюйте комфортну атмосферу в домі в будь-який час доби.

Види тканин для рулонних штор

Джут і бамбук вважаються приватним вибором полотна ролет. Найбільш популярніші готові рулонні штори з поліестеру. Цей довговічний, практичний і надійний матеріал є найбільш ходовим.

Самі поліестерові ролети відрізняються не тільки за забарвленням. Виділяють наступні види цієї тканини:

  • однотонні;
  • з друкованими малюнками;
  • функціональні тканини;
  • прозорі (тюлеві);
  • середньої щільності (пропускають близько половини світла);
  • щільні (пропускають менше третини природного освітлення);
  • не пропускають світло (black out). Вони дають 100% затемнення.