Обійтися без захисту від захисту віконного отвору сіткової конструкцією практично нереально. На нижніх поверхах залітають Комахи, на верхніх – тополиний пух. Та й ризик того, що може влетіти Бичок від не дуже культурних сусідів, теж завжди існує. А це вже не просто дискомфорт, а небезпека виникнення пожежі. Саме тому важливо розібратися, як встановити сітку на вікно і як її вибрати.

Найідеальніший варіант, замовити її разом з новим склінням. Коли замірник безкоштовно приїжджає для укладення договору і зняття параметрів віконного отвору, він обов’язково уточнить, чи потрібна вам москітка. І якщо так, то сам зробить завмер москітної сітки. В цьому випадку захист від комах і сміття буде надійно прилягати до віконного профілю і жоден ворожий комар не знайде лазівку.

Якщо сталося так, що ви відмовилися від сіткового елемента вікна, але потім передумали, ви можете зробити дозамовлення. Для цього знадобиться розібратися, як правильно заміряти москітну сітку самостійно. При цьому необхідно буде врахувати її моделі і вибрати найбільш підходящу для вас.

Види сітки на металопластикові вікна

Різновидів віконних конструкцій дуже багато. Тому і сітки на металопластикові вікна теж випускаються різноманітною лінійкою. Адже вони повинні не просто збігатися за розмірами, але і підходити для вікна з боку естетики і комфорту використання.

Перед тим як заміряти вікно під москітну сітку, потрібно визначитися з її моделлю:

  • рамна-окремий елемент віконної стулки;
  • поворотна – по суті це стулка на петлях і ставиться теж відразу після установки профілю;
  • розсувна-частина всієї конструкції, і кріпиться на етапі монтажу вікна.

Бувають і більш прості варіанти: на магнітах і липучках. Для їх кріплення не потрібно мати багатий досвід у віконних справах. У деяких випадках навіть не знадобиться брати в руки викрутку або шуруповерт.

Як самостійно заміряти вікно для москітної сітки

Незалежно від виду москитки, варіанти виміру однакові для всіх. І розібратися в тому, як заміряти вікно для москітної сітки буде просто, якщо врахувати, що вона повинна повністю перегородити віконний отвір.

  1. Мірки знімаються виключно з зовнішньої сторони рами, тому стулка повинна бути розкрита на максимум, щоб не заважати.
  2. Будівельним метром заміряємо відстань по горизонталі і вертикалі. Точки прикладання-ущільнювач. Вимірюйте з точністю до 1 мм, якщо не хочете бачити мушку в будинку, яка дрібніше комара.
  3. Обов’язково зробіть виміри отвору між ущільнювачами, паралельно рухаючись в різні місця. Розбіжності можуть бути присутніми у вигляді незначного перекосу, але він може стати причиною щілини для комарів.

Як бачите, немає нічого складно в тому, як виміряти сітку на вікна. Головне дотримати граничну точність, щоб на виробництві зробили сіткову конструкцію чітко під ваш отвір.

Як встановлювати москітну

как установить сетку на окно

Те, як ставити москітну сітку залежить від її виду, тому що у кожного свій варіант кріплення. Однак всі вони досить прості і встановити сіткову перегородку не складе труднощів. Виробники спочатку роблять москитки такими, щоб ви з приходом зими могли самостійно їх зняти.

  • Найпоширеніший вид-рамний. Він оснащений Z-подібними поворотними фіксаторами. Для установки москітка висовується назовні, притискається впритул до зовнішньої сторони рами, а з внутрішньої сторони повертаються Z-образні кріплення.
  • Менш поширений вид-поворотний. Щоб зрозуміти, як встановити москітну сітку на петлях, досить розглянути будь-які двері/вікно. Попередньо потрібно прикрутити петлі (завжди йдуть в наборі до москітці). На них навішується стулка з сіткою.
  • Ще більш рідкісний варіант у використанні-розсувний. Встановити самостійно без досвіду не вийде. Такий варіант варто замовляти відразу з склінням, щоб монтажники і поставили.

Щоб розібратися, як ставити сітку на вікно, врахуйте, що бувають внутрішні кріплення і зовнішні. З останніми краще не ризикувати і викликати майстра для установки. Без відповідного досвіду буде складно за межами вікна прикрутити кріплення в потрібних місцях з точністю до мм.зробити це необхідно, тому що інакше будуть щілини, і шлях для комах відкритий.