Європейські стандарти для пластикових вікон

Якщо ще 20-25 років тому євроремонт вважався чимось ексклюзивним, дорогим і преміальним, то сьогодні став стандартом, на який потрібно орієнтуватися при виконанні будь-яких ремонтних робіт. Аналогічне твердження справедливе і по відношенню до євровікна. З вельми дорогий і доступною лише обраним покупки вони перетворилися в конструкції, які повинні бути буквально в кожній квартирі і офісі. На євровікна ціни стали цілком доступними, особливо з урахуванням пропонованого віконними виробниками високої якості.

Довірившись перевіреної компанії-виробнику «Люкс вікна», покупець може успішно вирішити завдання скління, уникнувши переплат, тривалого очікування або інших проблем. А отримані євровікна в Києві стануть запорукою важливих експлуатаційних переваг: довговічності і надійності, високого рівня герметичності та теплоізоляції, простого обслуговування.

Що таке «євровікна»?

Поняття «євровікна» з’явилося на початку 90-х років і спочатку було синонімом віконних конструкцій з ПВХ. Вони прийшли в нашу країну з Європи, вважалися символом якості, інновацій і високих експлуатаційних властивостей. Такі вікна відрізнялися складною конструкцією, а кожен окремий компонент, тобто профіль, склопакет і фурнітура, повинні були забезпечити головні експлуатаційні переваги на тлі більш поширених тоді дерев’яних конструкцій.

Ще однією ексклюзивною на той період часу особливістю євровікон була можливість підбору комплектації віконної конструкції під власні потреби і смак. Замовник міг вибрати кількість стулок, види профільних систем, кількість стекол, дизайн, різні фурнітурні елементи.

Сьогодні буквально для будь-якого пластикового вікна наявність складної конструкції і широких можливостей вибору стали цілком очевидним моментом, який не викликає здивувань. Більш того, навіть висококласні вироби з дерев’яними або алюмінієвими рамами можуть в повній мірі відповідати терміну «євровікна».

Саме поняття використовується зараз рідше. В цілому, під ним стоїть розуміти наступне:

  • наявність надійної профільної системи, готової до вітрових і іншим навантаженням;
  • використання багатокамерного склопакета з високими показниками шумо- і звукоізоляції;
  • застосування функціональної фурнітури, завдяки якій євровікна зручно експлуатувати;
  • дотримання процедури монтажу, яка відповідає актуальним будівельним нормам і вимогам, забезпечує герметичність, відсутність протягів і інших дефектів.

Цим вимогам сьогодні відповідає практично всі віконні конструкції. Також зросла і загальна конкуренція на ринку. Через це ціни на євровікна стали більш доступними: дозволити собі їх може майже кожен.

Три висококласних компонента

Сучасна віконна конструкція – це не монолітний виріб, а своєрідний конструктор. Використовуючи різні комплектуючі можна отримати готове вікно, яке вписується в наявний бюджет і задовольняє експлуатаційні вимоги. Варіюючи складові, також завжди можна знайти компроміс між ціною і якістю.

Щоб купити євровікна, потрібно грамотно підійти до вибору таких компонентів:

  • профіль. Це основа (рама) віконної конструкції, яка відповідає за міцність і довговічність, прямо впливає на герметичність, ізоляційні властивості, зовнішній вигляд виробу. Найбільшою популярністю сьогодні користуються металопластикові профільні системи, а вже слідом йдуть аналоги – алюмінієві вироби та / або сучасні дерев’яні рами з бруса;
  • склопакет. Це світлопрозорі елементи вікна, що представляють собою герметично з’єднані скла, між якими знаходиться простір (камери), заповнений повітрям або інертним газом. Від склопакета прямо залежать звуко- і теплоізоляційні якості євровікна;
  • фурнітура. Це ті елементи, які забезпечують функціональність віконної конструкції. Фурнітура відповідає за відкриття і закриття стулок, міцність запирання, можливості провітрювання і т.д.
    якісний монтаж

Щоб мати в квартирі або офісі висококласні євровікна, замовити всі компоненти еталонної якості недостатньо. Обов’язковий етап, прямо впливає на експлуатаційні властивості конструкції – монтаж. Його потрібно виконувати професійно і з дотриманням актуальних будівельних вимог і норм.

Якщо в процесі установки будуть допущені помилки, то не врятує навіть кращий профіль, склопакет і фурнітура євровікна, ціна яких може бути високою. Відразу ж з’являться протяги, незабаром виникне провисання стулок або перекіс рами.

Щоб цього не сталося, довіряти і виробництво, і монтаж віконної конструкції потрібно професіоналам своєї справи – віконної компанії «Люкс вікна» з досвідом і бездоганною репутацією.