Але що робити, якщо саме ваша конструкція далека від ідеалу? Не поспішайте обирати повну заміну, тим більше, що вона пов’язана з масою додаткових клопотів. Утеплення пластикових вікон може стати ефективним розв’язанням проблеми. Головне – визначити причину тепловтрат. Ви цілком здатні впоратися з цим самостійно. А можна відразу викликати досвідченого майстра від компанії «Люкс вікна».

Якщо у вас встановлені пластикові вікна, утеплення на зиму починається з пошуку причин втрат тепла.

uteplennya-plastikovih-v-kon

Найчастіше зустрічаються такі чинники, що знижують функціональні параметри віконних конструкцій.

Розгерметизація секцій, що відкриваються

Якщо стулка вікна нещільно прилягає до рами, через щілини між ними проникатиме холодне повітря. Це може бути спричинено:

  • зносом або пошкодженням ущільнювача;
  • неправильним регулюванням фурнітури;
  • деформацією вікна.

Справді серйозною проблемою є зміна геометрії. Ущільнювач і притиск – цілком поправні фактори.

Скористайтеся аркушем паперу А4, щоб перевірити ступінь притиску. Якщо його помістити між стулкою та рамою, закрити вікно, а потім протягнути — папір повинен залишатися на місці або рухатися з великими труднощами. Вислизає дуже легко — явно є проблема.

Проведіть подібне обстеження з різних боків стулки, щоб визначити проблемні зони.

Низька теплоізоляція склопакета

Більше 80% втрат тепла через пластикове вікно припадає на засклену площу.

Чим більше камер у склопакеті, тим краще він зберігає тепло.

Можливо, з якоїсь причини було встановлено однокамерний «холодний» модуль із звичайним склом. Якщо його замінити на двокамерний енергозберігаючий, ситуація одразу покращає.

Також краще встановити новий склопакет, якщо скло тріснуло, розбилося або всередині з’явився конденсат.

При цьому міняти вікно не потрібно. Новий склопакет виготовляється точно за розмірами старого. Максимум майстер зніме старі штапики і поставить інші, що відповідають товщині нового блоку. Це чудове утеплення вікна.

Неправильний монтаж вікна

Якщо рама встановлена ​​некоректно, між віконною коробкою і стіною можуть утворюватися щілини, через які проникатиме холодне повітря. Характерною ознакою є цвіль на укосах, їх «підмокання». Тест із полум’ям свічки також допоможе визначити ділянки з високими тепловтратами. Обов’язково обстежте шов під підвіконням.

У цьому випадку утеплення вікон на зиму зовні або зсередини дасть відчутний ефект збереження тепла.

Також інформативний тест – використання будівельного тепловізора. Обстеження краще виконувати при великому перепаді температур зсередині та зовні будівлі. Ви на зображенні відразу побачите всі проблемні зони і за допомогою фахівця з утеплення металопластикових вікон зможете підібрати найкращу стратегію.

Тепер розберемося з кожним пунктом докладніше.

Які дії з утеплення вікон зсередини можна виконати самостійно?

uteplennya-plastikovih-v-kon

Насамперед це регулювання фурнітури:

  • Встановіть  стулку в правильне положення, щоб перекриття по всьому периметру становило 8 мм. Про це ми розповідали у спеціальній статті.
  • Переведіть фурнітуру у зимовий режим. Цьому питанню також присвячено окрему статтю на нашому сайті.
  • Продіагностуйте ущільнювач. Якщо він у нормальному стані, очистіть та змастіть його. Виявили тріщини – слід обов’язково замінити на новий. Найкращим вибором буде модифікація з EPDM. Її збільшений профіль краще перекриває проміжок.

Кожна маніпуляція з фурнітурою – чудова нагода очистити її від забруднень і змастити спеціальним машинним маслом.

Утеплення для вікон із заміною склопакета – привід звернутися до професіоналів

Вам потрібний новий елемент конструкції. Якщо ви читаєте цю статтю, навряд чи готові самостійно її виготовити. Компанія “Люкс вікна” із задоволенням вам допоможе. Майстер проведе виміри та складе проект на виготовлення нового склопакета ідентичних розмірів, але вже енергоефективного. Після цього ми його вам і встановимо. Якщо цікавить таке утеплення вікон скільки коштує, то дешевше, ніж нова віконна конструкція.

Утеплення укосів пластикових вікон

Основна проблема – після встановлення віконної рами не були загорнуті укоси. Монтажна піна під впливом ультрафіолету та інших кліматичних факторів руйнується. У результаті маємо продування через монтажні шви.

У цій ситуації краще звернутися до досвідчених майстрів “Люкс вікна”. Наші фахівці видалять стару піну, зачистять шов, заповнять його новим матеріалом та проведуть утеплення вікна з вулиці за допомогою спеціальних матеріалів.

На кінцевому етапі все закривається шаром штукатурки. Таким чином, ви отримаєте довговічний якісний результат.

Також настійно рекомендується виконати утеплення вікна зсередини – укоси обробляються із застосуванням пінопласту, пінополістиролу (стеродура), мінеральної вати та зашиваються гіпсокартоном або пластиком.

Тепер ви володієте всією необхідною інформацією, щоб підготувати вікна до зими ґрунтовно.