Існує маса варіантів хрущовок. Такі будинки будувалися серіями, і в кожній додавалися якісь поліпшення. На жаль, модернізація мало стосувалася балкона. Він незмінно залишався маленьким. В результаті сьогодні ви змушені користуватися незручним спорудою, яке, швидше за все ще й в аварійному стані.

Ситуацію змінити можна-замовити балкон під ключ. Ціна облаштування буде доступною, якщо за роботу відповідатиме компанія «Люкс вікна». Більше 19 років ми займаємося склінням і супутніми роботами: зміцненням, утепленням і оформленням. Тому знаємо і підкажемо, на чому ви можете заощадити, а в якому випадку краще цього не робити.

Які бувають Балкони в хрущовці

Розміри балконів в хрущовських будинках відрізняються за роком зведення. Їх довжина становить від 2,8 м до 3,2 м в залежності від серії споруди. Ширина теж різна і в залежності від року будівництва може бути від 0,65 м до 0,8 м.

Дизайн балкону в хрущовці

Незалежно від розмірів, підлога на такому балконі – виносна бетонна плита. Можливо, у вас є старе скління, і парапет зашитий деревом або іншим матеріалом. Але під обшивкою завжди буде металева решітка.

Не потрібно думати, що ремонт такої конструкції, все одно що будинок заново побудувати. Для професіоналів він нескладний. Та й з правильно підібраними матеріалами, виходить відносно недорого змінювати такі балкони. Київ, ціни якого часто високі буквально на все, відрізняється не тільки сучасними ремонтами, а й ультрамодними. Якщо ж зробити упор на безпеку, комфорт і утеплення, то вартість реконструкції балкона від компанії «Люкс вікна» буде прийнятною.

Звичайно ж, вона буде різною в залежності від того, яку конструкцію ви захочете. І нам є що запропонувати, з урахуванням сучасних тенденцій.

Варіанти ремонту балкона

Нижче описані найпоширеніші варіанти зміни балкона. Якщо ви не знайдете той – що хочете-телефонуйте. Його ми теж можемо зробити, так як у професіоналів не буває нездійсненних завдань.

Балкон під ключ, ціна якого буде найнижчою, ремонтується без зміни стандартних розмірів. Ми проведемо:

  • демонтаж старої обшивки і скління;
  • за допомогою зварювання зміцнимо парапет, якщо буде потрібно, то посилимо кріплення плити підлоги до несучої стіни;
  • зробимо зовнішню обшивку, утеплимо її, закриємо внутрішньої обшивкою;
  • поставимо склопакет і закінчимо декоративною обробкою.

Зміни конструкції балкона будуть коштувати дорожче. Однак це подарує збільшення площі і підвищення функціональності. По суті, Ви отримаєте додаткову кімнату, яку можна використовувати буквально для будь-яких цілей.

Варіант дизайну балкону в хрущовці

Збільшення площі

Зробити балкон більше – завдання просте для професіоналів “Люкс вікна”. Після закупівлі всіх матеріалів, майстри очистять конструкцію від старої обшивки і скління, і почнуть роботи з нарощування площі.

  1. З виносом по підлозі. До арматури самої плити рідко можна приварити додатковий каркас. Тому робиться окрема рама на ширину балкона зі збільшенням. Вона кріпиться до підлоги і несучої стіни. Вже від нового краю встановлюється новий парапет (теж створюється нашими зварниками).
  2. Зі збільшенням простору по підвіконню. У цьому випадку немає необхідності нарощувати підлогу. І якщо плита не в аварійному стані, то буде досить зварити трикутний каркас і приварити його до парапету. Скління буде робитися вже від далекої лінії нового каркаса, що збільшить не Площа, але простір вгору від підвіконня.
  3. Зі збільшенням по підвіконню, але з посиленим утепленням. Схема робіт та ж, що і в попередньому варіанті. Тільки зварений трикутний каркас більше і своєю діагоналлю кріпиться до підлоги. Таким чином, ми зробимо утеплення по всій площі парапету, не забираючи внутрішній простір під підвіконням.

Якщо архітектура будинку дозволяє, то збільшення можна проводити не тільки вперед балкона, але і з боків. За рахунок цього підсумковий приріст площі може дійти до 50 %.

Після зварювальних робіт проводяться роботи по обшивці, ізоляції від вологи, склінню та утепленню. Обов’язково для балконів під ключ робиться оформлення, тобто декоративне покриття стін, стелі та підлоги. При необхідності встановлюються вбудовані шафи та інші господарські елементи.

Увага! Згідно із Законом України збільшення балкона до 30 см вважається реконструкцією і дозволено. Понад 30 см-перепланування. Буде потрібно узгодити новий план квартири і оплатити всі держмита.

Можна зробити і об’єднання балкона з кімнатою. Тоді необхідно поставити енергозберігаючі п’ятикамерний профіль з двокамерним склопакетом. І зробити посилене утеплення по периметру балкона.

Послідовність робіт при модернізації балкону в хрущовці

КрокОпис робіт
1Демонтаж старої обшивки і скління.
2Розширення (за бажанням)
3Встановлення даху (при необхідності)
4Зміцнення парапету
5Встановлення віконних контсрукцій
6Встановлення склопакетів.
7Зовнішня обшивка та утеплення.
8Внутрішня обшивка стін та стелі
9Укладання нового покриття на підлозі.
10Встановлення вбудованих шаф

Ціна на балкон в хрущовці під ключ в Києві

Для виміру і прорахунку точної суми робіт майстер виїжджає до вас додому безкоштовно. Підсумкова вартість буде залежати не тільки від того, яким ви хочете бачити додаткове приміщення, але і від його початкового стану. Ми робимо все, щоб балкон був не тільки зручним і красивим, але і безпечним. І при необхідності додатково зміцнити його, майстер завжди вкаже на це.

Вид і вартість матеріалів теж впливає на те, у скільки обійдеться ремонт балкона під ключ. Київ повний будівельних баз, де ми купимо для вас матеріали за оптовою ціною. Працюємо за прозорою схемою: чеки не ховаються. Ви завжди можете переконатися в тому, скільки витрачено на закупівлі і що вартість самої роботи майстрів «Люкс вікна» доступна.