Серед головних переваг розсувних вікон на дверей варто зазначити:

  • Економія простору. Конструкції не вимагають додаткового місця для відкриття. Під час руху стулок задіяна лише площина стіни. Це найкраще рішення для невеликих приміщень чи будівель.
  • Енергоефективність, висока герметичність. Зсувні моделі забезпечують якісну звуко- та теплоізоляцію за рахунок суцільного ущільнювача по периметру.
  • Ергономічність. Зручне користування підвіконням без необхідності кожного разу прибирати речі, щоб відкрити стулку. Конструкція не обмежує доступ до речей або меблів, які знаходяться поряд, не захаращує прохід.  
  • Ще більше природнього освітлення. Відсутність перегородок створює відчуття open space. Розмір конструкції в стандартному рішенні  може сягати 4000 мм на 2,500 мм (ширина та висота відповідно).
  • Легкий та невибагливий догляд. Механізми витримують тривалу та інтенсивну експлуатацію.
  • Надійність та безпека. Металопластикові та алюмінієві конструкції оздоблені якісною фурнітурою.
розсувні двері

Який профіль обрати

В залежності від наповнення профілю виділяють два типи розсувних систем – холодні та теплі. Головною відмінністю теплого профілю є наявність вставки з низьким рівнем теплопровідності. Саме вона забезпечує високий рівень теплоізоляції. Такі системи затребувані при облаштуванні опалювальних приміщень – в квартирах і заміських будинках, в кафе, ресторанах, теплих верандах.

Холодний профіль – найкраще рішення для вуличних споруд, використання яких передбачено переважно в теплий період. Це альтанки, тераси, ґанки, балкони та лоджії без опалення.

На балкон чи лоджію

Розсувні конструкції можна встановлювати на балкони та лоджії не лише в приватних будинках, а й квартирах. Ергономічні моделі дозволять максимально раціонально задіяти невелику площу балконів багатоповерхівок. Особливо затребувані такі вікна та двері у власників великої кількості кімнатних рослин. Можна зробити цілком зсувну конструкцію чи поєднувати стаціонарні стулки с такими, що рухаються. Зсувна система не потребує спеціального догляду, може мати механізм проти злому. Моделі підходять для оздоблення П-образних та Г-образних балконів.

розсувні системи в котеджі_3

Для веранди чи тераси

Для оздоблення тераси або веранди можна використовувати як теплі, так і холодні профілі. Все залежить від потреб – необхідно підтримувати комфортну температуру під час холодів чи достатньо лише відокремити простір від вулиці. Конструкції з термовставками рекомендовано використовувати для опалювальних приміщень.

Для альтанки чи літньої кухні

Якщо розсувні конструкції використовують для облаштування сезонних приміщень (альтанки, літньої кухні, зони біля мангалу), теплоізоляція не важлива. Їх мета – зонування простору. Вони допомагають створити затишний простір для гарного відпочинку з компанією чи родиною. Оптимальне співвідношення вартості, якості та ізоляційних можливостей дає використання холодного профілю.

Асортимент кольорів дозволяє створювати вікна та двері, які стануть гармонійним доповненням заміського екстер’єру. За потреби можна встановити системи проти зламу, замикаючі елементи, москітні сітки та інші аксесуари, що зможуть додати комфорт та безпеку.

До будинку, офісу чи ресторану

Розсувні моделі вікон та дверей – популярний вибір для приватних будинків, пентхаусів та приміщень комерційного призначення. Опалювальні об’єкти повинні відповідати низці вимог. Монтаж таких конструкцій дозволяє поєднати естетику, функціональність та практичність. Особливо ефектно виглядають системи портального типу, конструкції з можливість трансформації. Вони складаються з розсувних дверей та панорамних вікон. Можна обрати варіант гармошки, двері, що рухаються вздовж напрямних, моделі підйомно-розсувного типу.

Особливості конструкцій

За способом відкриття розрізняють наступні моделі розсувних систем:

  1. Паралельно-розсувні конструкції.

Рух стулок відбувається паралельно напрямними. Стулка спочатку виїжджає вперед, а потім по направляючій вздовж рами виїжджає за глуху частину конструкції.. Підходить для оздоблення нешироких вікон чи отворів.

  1. Підйомно-розсувні моделі.

Мають покращені теплоізоляційні можливості. Для приведення стулки в рух слід натиснути на ручку. Далі полотно підніметься та його можна відводити вбік. Після опускання стулки на обраній позиції ущільнення замків замикається. Найчастіше монтуються, щоб відокремити приміщення від вулиці.

  1. Двері «гармошки».

В закритому вигляді нічим не відрізняються від панорамних вікон чи дверей. Але варто лише трохи їх відчинити, як конструкція трансформується. Гарне рішення для ідеальне рішення для випадків, коли потрібно передбачити можливість трансформації простору та повного відкриття приміщення. Розсувні системи «Гармошка» з теплого профілю монтуються при склінні веранд, терас, зимових садів.