Історично віконні шпроси стали використовуватися для створення скління великої площі. Скляна технологія дозволяла виготовляти тільки невеликі скляні листи. За допомогою тонких металевих, найчастіше свинцевих вузьких пластин вони з’єднувалися у великі панелі.

Сьогодні можна отримати скло дуже великої площі. Але тепер віконні шпроси взяли на себе роль декоративного акценту:

  • Для класичного дизайну встановлення шпросів допомагає підкреслити унікальний автентичний флер. Ідеально підходять дерев’яні планки, особливо в темних тонах. Вони добре поєднуються з кованими елементами, вітражами і створюють атмосферу розкоші, затишку і респектабельності.
  • У провансі частіше використовуються білі або пастельні шпроси з дерева або пластику. Доповнені квітковими візерунками, мереживом, плетеними елементи, вони створюють відчуття романтики, легкості та душевного тепла.
  • Лофт тяжіє до простих металевих віконних шпросів чорного кольору. Їх поєднують з великими вікнами, цегляними стінами, бетонними елементами, підкреслюючи брутальність і мінімалізм індустріальної течії.
  • Скандинавський стиль асоціюється із затишком, умиротворенням і спокоєм. Вибір шпросів зі світлого дерева або пластику підкреслює стриману концепцію.

За правильного підходу встановлення шпросів стає родзинкою будь-якого інтер’єру, додаючи йому індивідуального шарму.

Встановлення шпросів внутрішнього типу – найпопулярніша сучасна технологія

Технічно можна реалізувати шпроси різним способом:

  • Конструктивні шпроси дійсно розділяють скло на окремі частини. Вони виготовляються з особливого пластикового профілю. Кожна комірка заповнюється окремим склопакетом. Попри масу переваг це дуже дорогий варіант, оскільки потребує багато роботи.
  • Фальш-шпроси наклеюються зовні на скло, але не поділяють його на секції. Ви можете зробити це самостійно. Але вони мають мінімальну довговічність і становлять проблему під час прибирання.
  • Внутрішні шпроси перебувають усередині склопакета, між стеклами, і не потребують догляду, оскільки герметично захищені від пилу, вологи та бруду. Саме такі рішення найчастіше замовляють клієнти «Люкс Вікна».

Ми створюємо розкладки будь-якої конфігурації – прямі лінії, ромби, складні геометричні переплетення. Використовуються планки шириною 8, 18, 26 мм.

Чи несуть внутрішні віконні шпроси практичну функцію?

Встановлення внутрішніх плетінь із пластику або іншого теплоізоляційного матеріалу створює додаткові ізольовані камери всередині склопакета. Повітря не перемішується, завдяки чому поліпшується енергоефективність всього вікна.

Якщо для вас вибір шпросів перебуває на стадії розгляду, звертайтеся до фахівців «Люкс Вікна». Ми запропонуємо найкращий варіант для ваших вікон.