Компанія «Люкс Вікна» також пропонує своїм клієнтам алюмінієві та пластикові вікна без фурнітури. У цій статті ми розглянемо їхню застосовність, переваги та недоліки.

Що таке пластикові вікна без фурнітури?

Уявіть собі віконні конструкції, в яких відсутні видимі рамки і кріпильні елементи. Такі вікна зазвичай складаються з цільних скляних панелей, які кріпляться за допомогою спеціальних профілів або клейових систем всередині гранично тонких рам.

Встановлення пластикових вікон подібної конфігурації може бути цілком виправданим рішенням:

  • Сучасний погляд на архітектуру передбачає комплексні рішення. Вентиляція, опалення, кондиціонування стають невід’ємною частиною глобальних проектувальних рішень. Зазвичай це централізовані системи. У такому разі вашому будинку, квартирі або офісу не потрібні кватирки для провітрювання. Про надходження свіжого повітря, його фільтрацію та підготовку подбає спеціальне обладнання. Пластикові вікна без фурнітури в мінімалістичному дизайні будуть найкращим вибором.
  • Панорамне скління великими панелями на високих поверхах стало хітом останніх десяти років і йти з арени не збирається. Безкраї урбаністичні ландшафти гармонійно зливаються з модними інтер’єрами. Глухі вікна, буквально вклеєні в майже непомітні рами, в цьому випадку будуть ще й елементом безпеки.
  • Якщо використовується фасадне скління, в ньому також рідко передбачають секції, що відкриваються.

При грамотному підході ви отримаєте естетичне і цілком доречне рішення. Професійна консультація від фахівців «Люкс Вікна» допоможе сформувати правильні критерії вибору.

Які переваги пластикових вікон без фурнітури?

У таких конструкцій є свої сильні сторони:

  • Чистий і мінімалістичний дизайн. Відсутність видимих рамок і кріпильних елементів надає вікнам елегантний і сучасний зовнішній вигляд. Вони перестають перетягувати на себе увагу, перенаправляючи її за горизонт.
  • Максимальна площа скління. Пластикові вікна без фурнітури дозволяють максимізувати площу скла, що збільшує кількість природного світла в приміщенні. За умови використання спеціальних багатофункціональних покриттів вас не турбуватиме надлишок ультрафіолету і перегрів у сонячні дні, але і в похмуру погоду освітленість залишиться комфортною.
  • Оптимальні теплові характеристики. Відпадає обмеження на вагу стулки, тому можна використовувати теплі склопакети з великою монтажною глибиною на основі більш товстого і міцного скла. Енергозберігаючі технології забезпечують хорошу теплоізоляцію.

Якщо питання з вентиляцією вирішено, то переваги пластикових вікон без фурнітури виявляються дуже значущими.

Однак вам слід розглянути і недоліки вікон без фурнітури

Вони не відчиняються взагалі і це великий мінус, якщо вам потрібна повноцінна припливна вентиляція.

Щоб вимити скло зовні на висотних поверхах, потрібно вдаватися до послуг спеціальних компаній. Це дорого, і до цих регулярних витрат слід підготуватися. У приватному будинку завдання спрощується – буде достатньо сходів.

До недоліків вікон без фурнітури слід віднести, як правило, більш високу комплексну ціну. Це завжди дорожчі профільні системи, складна технологія монтажу та особливі способи оздоблення зон примикання.

Таким чином, встановлення пластикових вікон без фурнітури має бути зваженим рішенням. При чудових візуальних якостях вони позбавлені частини функціональності. Допомогти зважити всі «за» і «проти», а також виготовити конструкцію за вашим індивідуальним замовленням готові фахівці «Люкс Вікна», звертайтеся!