Секрет його популярності – відчуття простору і повітря завдяки високим стелям, великим вікнам і відсутності зайвих перегородок. При цьому лофт цінує функціональність. Усі конструкції та декор продумуються до дрібниць. А ще лофт легко піддається персоналізації. Його можна зробити брутальним і мінімалістичним, затишним і богемним, або ж додати нотки ретро чи футуризму. Але ось питання – чи можна подружити лофт-стиль і сучасні віконні рішення? Дуже навіть! У цій статті ви знайдете кілька корисних рекомендацій.

Які вони – вікна в стилі лофт?

Цей напрямок дає змогу створювати свій неповторний дизайн інтер’єру, який відображатиме вашу індивідуальність. Лофт все частіше поєднують з елементами інших стилів, такими як скандинавський, мінімалізм, бохо. Затишні, теплі й тихі пластикові вікна чудово доповнять цю гнучку концепцію.

Величезне скління від підлоги до стелі – візитна картка лофта

Воно пропускає максимум природного світла, роблячи простір більш просторим і житловим. Такі конструкції стирають межі між інтер’єром і екстер’єром, створюючи відчуття єднання з містом. Сучасні віконні рішення на основі металопластикових профільних систем дозволяють виготовляти панорамні пластикові вікна в підлогу без особливих труднощів. Сьогодні це вже базова технологія, для якої розроблено спеціальні серії профілю та фурнітури.

Геометричний мінімалізм базових пластикових вікон – це те, що вам дійсно потрібно

Цьому стилю чужі складні арки, хитромудрі візерунки та інші химерні елементи. Вікна в стилі лофт – це лаконічні прямокутні форми віконних рам. Простота і відсутність декоративних надмірностей підкреслюють практичність.

Візуальну динаміку додасть поділ всього отвору на чіткі секції. У такому форматі вам буде набагато легше забезпечити необхідну функціональність – провітрювання, захист від сонця тощо.

Чи можуть пластикові вікна стати частиною лофта?

Алюмінієві або сталеві рами – класичний варіант для лофт-вікон. Але це або дуже дорого, або дуже холодно. Тут на допомогу приходить величезний технологічний потенціал з декорування металопластикового профілю:

  • Ламінування пластикового профілю – це процес нанесення декоративного покриття з ПВХ на його поверхню. Ми в «Люкс Вікна» використовуємо для цього спеціальні преміальні плівки Renolit. У їхній колекції представлені унікальні дизайни, що імітують текстуру фарбованого металу. У лофт-стиль ідеально інтегруються чорний, графітовий, різні відтінки сірого, індиго. Імітація темних сортів деревини має не менш гармонійний вигляд.
  • Технологія Aluskin від Aluplast – це інноваційна система алюмінієвих накладок для пластикових віконних профілів. Вона поєднує в собі переваги пластикових вікон та естетичні якості алюмінієвих конструкцій. Система Aluskin дає змогу надати пластиковим вікнам сучасного та елегантного зовнішнього вигляду алюмінієвих вікон, водночас зберігаючи всі функціональні та ізоляційні характеристики ПВХ.

Менеджер «Люкс Вікна» детально розповість про переваги кожної технології та допоможе обрати найцікавіший варіант, який впишеться у ваш бюджет.

Яка конфігурація вікон ідеально підійде для лофта?

Власне, ви можете вибрати будь-яку доступну систему:

  • Для невеликих віконних конструкцій поворотно-відкидні стулки з мікропровітрюванням – відмінний, перевірений вибір.
  • Обираючи комфортне провітрювання за допомогою паралельно зсувного механізму Winkhaus ActivePilot Comfort, ви отримаєте рівномірне надходження свіжого повітря без протягів у будь-яку погоду. При цьому з вулиці здається, що вікно щільно закрите. Це підвищує безпеку вашого будинку.
  • Теплі слайдерні системи на основі металопластикового профілю являють собою сучасні рішення для скління, які забезпечують високу тепло- і звукоізоляцію, а також стильний зовнішній вигляд.

«Люкс Вікна» комплектує вікна в стилі лофт енергозберігаючими склопакетами. Особливою популярністю користуються мультифункціональні покриття типу Солар. Таке скло блокує більшу частину ультрафіолету і теплового ІЧ випромінювання, але пропускає з мінімальними втратами видиме світло. Ви отримуєте сучасне й ефективне рішення для поліпшення комфорту, яке відмінно вписується в індустріальний дизайн інтер’єру.

Як оформити пластикові вікна в стилі лофт?

Лофт без штор – це класика, яка ідеально підходить для тих, хто хоче максимально зберегти природне світло та індустріальну атмосферу. Але для житлових просторів це не найвдаліша стратегія. Здебільшого нам психологічно не комфортно жити в «акваріумі». Тому давайте розглянемо кілька ідей, як декорувати вікна відповідно до індустріального стилю, не втрачаючи його ключових особливостей:

  • Горизонтальні або вертикальні жалюзі – практичний варіант, який дає змогу регулювати ступінь освітлення і зберігає мінімалістичний дизайн. Для лофта чудово підійдуть алюмінієві ламелі, якщо це горизонтальні конструкції, або однотонні полотна приглушених відтінків для вертикальних систем.
  • Лаконічні та функціональні рулонні штори також добре вписуються в стиль лофт. Суворі та грубі фактури – те, що потрібно.
  • Якщо ви все ж хочете використовувати штори, вибирайте прості однотонні моделі з грубих тканин (льон, бавовна, рогожка).

Ваші найкращі друзі – майже необроблена фактура, нейтральна палітра, металеві вкраплення і зовсім небагато яскравих акцентів.

Компанія «Люкс Вікна» готова розробити і виготовити для вас комплексні сучасні віконні рішення «під ключ». Залишайте заявку на безкоштовну консультацію.