Безумовні переваги пластикових дверей

Якби власники житлової нерухомості прагнули виключно комфорту, то металопластикові конструкції вийшли б у лідери цього сегмент ринку. Вибір міжкімнатних дверей із пластику здатний значно поліпшити загальні експлуатаційні характеристики житлових приміщень. При цьому довговічність ПВХ рішень дуже висока при більш низькій ціні на кінцевий продукт.

Пластикові міжкімнатні двері мають 100% стійкість до вологи

Профіль з ПВХ пластику ніяк не реагує на воду. Він її не вбирає, не розбухає і не деформується навіть під впливом прямих водяних струменів. Поверхні зберігають первинний зовнішній вигляд і геометрію незалежно від умов експлуатації. Тому встановлення пластикових дверей буде оптимальним варіантом для кухні, санвузла, душових, ванних кімнат, басейнів, саун, пралень та інших приміщень, де завжди або дуже часто буває висока вологість.

Полівінілхлориду не страшна цвіль. Матеріал не пористий, тому навіть якщо з часом виникне грибкова колонія, вона залишиться строго на поверхні. Щоб її безповоротно видалити, буде достатньо м’якої серветки і м’якого мийного засобу. Для виробів з дерева або деревно-волокнистих плит це дуже проблемне питання. Осередки ураження потребують повного зняття матеріалу, причому якомога швидше.

Вибираючи пластикові міжкімнатні двері, ви отримуєте високу герметичність полотна в закритому стані

Якісні ущільнювачі з EPDM-гуми щільно прилягають до профілю, герметизуючи стики і перешкоджаючи проникненню вологи або повітря як всередину приміщення, так і з нього:

  • Ви на власний розсуд регулюєте мікроклімат у різних зонах будинку або квартири. Зокрема й температуру. Якщо використовується індивідуальна система опалення з незалежними термоголовками в кожній кімнаті, ви зможете значно заощадити на енергоносіях. Тепло не буде перетікати з більш теплих у більш холодні приміщення.
  • Герметичність багато в чому відповідає за звукоізоляцію. Встановлення пластикових дверей дасть змогу підвищити персональний комфорт кожного члена вашої родини.

І все це досягається при значно меншому бюджеті.

Важливим фактором є простий догляд за пластиковими дверима

Поверхні легко відмиваються від будь-яких забруднень. Головне – не використовувати абразиви й агресивну хімію на основі сильних органічних розчинників, вони здатні пошкодити гладку лицьову поверхню і поміняти колір пластику. Але це і не знадобиться. Практично все видаляється м’яким мильним розчином.

Для виготовлення пластикових міжкімнатних дверей застосовується сучасна довговічна фурнітура. За простого базового догляду вона прослужить понад 20 років, забезпечуючи легке закривання і відкривання.

Які недоліки пластикових дверей відзначають користувачі?

Головна претензія – дешевий вигляд білого пластику і досить шаблонний дизайн. Якщо обирати бюджетні лінійки, так воно і є. Але в каталозі «Люкс Вікна» пропонується більше цікавих технологій:

  • Насамперед це ламінування профілю за допомогою спеціальних кольорових плівок, що імітують різні сорти дерева, камінь та інші матеріали. У поєднанні з пофарбованим у масі пластиком це дає крутий естетичний ефект. Для заповнення часто використовуються HPL панелі.
  • Крім стандартного дизайну доступні й унікальні рішення. Металопластиковий профіль піддається згинанню. Під стать йому виготовляються склопакети незвичайної форми. Завдяки цьому вибір міжкімнатних дверей із пластику значно розширюється. Хоча й ціна у складних конструкцій буде вищою.

Ще один аргумент – не найвища екологічність ПВХ. Якщо проводити комплексне порівняння матеріалів дверей, з урахуванням термінів служби готового виробу, можливості перероблення і шкоди навколишньому середовищу під час виробництва, то пластикові міжкімнатні двері виявляться не такими вже й поганими. Дерево потрібно ретельно сушити з використанням енергоносіїв і обробляти спеціальними далеко не екологічними складами. Так само як і на видобуток алюмінію з подальшою виплавкою металу з руди витрачається багато електроенергії. Все це неминуче залишає вуглецевий слід в атмосфері.

Тому сучасні пластикові міжкімнатні двері мають величезний потенціал в інтер’єрі. Особливо якщо замовляти чудові конструкції в «Люкс Вікна».