Оригінальні профілі REHAU – як перевірити

Якість завжди користується попитом. І у неї завжди є ім’я. При виборі віконних систем люди звикли довіряти відомим і перевіреним брендам. Тому випадки копіювання та підробки вікон вельми поширені, адже це набагато простіше і дешевше, ніж вийти на високі стандарти якості при виробництві.

Німецькі профільні системи Rehau підробляються частіше за інших. Все цілком закономірно, адже Німеччина є найбільшим світовим експортером вікон, і чимала заслуга в цьому належить Рехау. Щоб бути впевненим у якості та довговічності ваших вікон, дуже важливо вміти відрізнити оригінальний продукт від підробленого.

Як відрізнити оригінальний профіль Rehau – явні ознаки

Є чимало профільних систем, які просто візуально і по геометрії схожі на пластикові вікна Rehau. Але вони набагато дешевше і відрізняються від оригіналу за цілою низкою ознак.

Всередину профілю заглянути не вийде, проте точно виявити справжні німецькі вікна можна, звернувши увагу на такі моменти.

  • Лазерне маркірування. Справжній профіль на торці рухомий стулки має гравіювання, яка повторюється кожну чверть метра. Тут наноситься його назву і модель.
  • Вказівка ГОСТ, № партії і серії. Це дрібна маркування, що наноситься на рами і імпости. На підроблених і скопійованих профільних системах подібної маркування немає.
  • Фірмовий лейбл Rehau Quality. Виконується в одному з колірних варіантів – червоному або сірому. Лейбл розміщується на стулках і завжди доповнюється наклеюванням інформації про продавця.
    Відповідність реальних параметрів заявленим. Якщо виробник вказує ширину рами 80 мм, то і в дійсності це будуть саме 80 мм, а не 76 або 78.
  • Малопомітний і замкнутий контур ущільнення з каучуку. На оригінальних профільних системах ущільнювальний контур завжди цілісний і не збирається з шматків. Він розташовується під особливим кутом нахилу, завдяки чому практично непомітний. Крім того, в якості матеріалу для його виготовлення застосовується тільки каучук завдяки своїми експлуатаційними якостями (довговічності, стійкості до перепадів температур, пластичності).
  • Сполучно-добірні елементи мають ідентичний відтінок з профільною системою. Це добре помітно, якщо порівнювати їх, наближаючи впритул при хорошому світлі.

Перераховані вище ознаки – найпростіший і швидкий спосіб виявити оригінальний профіль. Однак він не єдиний.

Як відрізнити оригінальний профіль Rehau – неочевидні ознаки

На кожен віконний профіль є сертифікат відповідності, точно так же, як на фурнітуру і склопакети. Щоб перевірити, чи відповідають вікна пластикові Рехау оригіналу, досить вимагати у продавця сертифікат і зіставити дані в ньому з маркуванням на самій конструкції. Аналогічно ситуація і з фурнітурою.

Більш складний шлях до визначення оригіналу – за серійним номером. І нарешті, визначити справжність можна за допомогою здорового глузду. Якщо замовити вікна Рехау, укомплектовані згідно з вимогами виробника, то ціна для стандартного двостулкового вікна буде коштувати явно дорожче 2 тисяч гривень.

Коли варто засумніватися в достовірності профілю?

Справжній профіль Rehau повинен мати глянсову фактуру і рівну поверхню. Якщо провести по ньому пальцем, не повинно виникнути відчуття нерівностей і дефектів. Навіть дрібні відколи й подряпини вже повинні насторожити. Аналогічно ситуація і з кольором. Він повинен бути ідеально рівномірним, без плям.

Варто насторожитися, якщо продавець представляє віконний профіль з такими характеристиками:

  • нерівний, з тріщинами і подряпинами, загинами і напливами;
  • якщо виріб має нерівномірне забарвлення (вона місцями яскравіше або темніше, має білі плями);
  • виглядає надмірно білим або надмірно глянцевим;
  • виглядає, як вигоріла на сонці продукція.

Завдяки вищепереліченим порадам ви легко зможете визначити, справжня профільна система Rehau перед вами чи ні. Довіряйте перевіреним компаніям – і у вас ніколи не виникне необхідність визначати оригінальність використовуваних у вікнах профілів.