Грамотне оформлення лоджії дає відмінну можливість отримати додаткове приміщення не тільки функціональне, а й стильне. Її можна виконати в єдиній стилістиці з житлом або в принципово іншому дизайні. 

Тут хочемо відразу акцентувати увагу, що найбільші можливості по дизайну лоджії відкриваються за умови, що вона закрита «теплим» склінням і може з комфортом використовуватися круглий рік незалежно від погоди на вулиці. Ви зможете організувати тут відразу кілька функціональних, що особливо актуально для малогабаритних “одиничок”.

Актуальні ідеї для лоджії 2021

Як правило, площа лоджії становить 3-6 метрів. Завдяки цьому не потрібно особливо багато сил і коштів на її обробку. Головне – ретельно спланувати організацію та ергономіку, і тоді результат перевершить всі очікування. 

Якщо говорити про спеціалізацію кімнати, то в поточному році дизайн лоджії оформляють в:

  • робочий кабінет. Під нього потрібно зовсім небагато місця, так як з обов’язкового меблевого гарнітура потрібно тільки комфортне крісло, письмовий стіл і полички для зберігання приладдя, а також простягнуті мережі для підключення комп’ютерної техніки. Для оздоблення стін підходить дерево, штукатурка і декоративна цегла завдяки їх відмінній звукоізоляції. І по кінцівці ви отримуєте чудовий, ізольований від решти житла куточок.
  • гральна зона. Зворотна ситуація, коли можна забезпечити будинки тишу за рахунок того, що дитина отримує свій особистий простір. Складнощів з ремонтом тут не виникає взагалі, так як дитячі меблі ергономічні і компактні, легко вписується в обмежену площу. Можна навіть організувати повноцінну кімнату для малюка. А побоювання щодо дитячої безпеки легко вирішуються за рахунок установки додаткових захисних аксесуарів на пластикові вікна. 
  • Зона відпочинку. Під цю мету можна оформити навіть дизайн маленької лоджії. Що може краще розслабити, ніж панорамний вид з вікон на навколишні краєвиди. Тим більше, що меблевий ринок пропонує масу компактних і зручних предметів, наприклад, зручні крісла-мішки, мініатюрні столики, вбудовані шафи, невеликі полички і багато інших. 

Однак цим все не обмежується. Досвідчений дизайнер може втілити будь-яке бажання, навіть саме сміливе. І залишиться тільки вирішити, в якій стилістиці буде реалізований дизайн лоджії в квартирі. 

Які стилі в тренді в 2021 році?

Коли ви вирішите, як саме ви хочете використовувати простір, залишається вирішити тільки одне питання – яку концепцію вибрати для обробки. Їх дуже багато і різних, хоча тренди поточного року невблаганні і включають в себе три основних напрямки. 

Дизайн лоджії в стилі лофт.Він втілює простоту, безпосередність і відсутність стереотипів. Ідеальний при оформленні місця для роботи, так як дозволяє налаштовуватися на продуктивну працю. В якості базових матеріалів застосовуються цегла, бетон, метал, слабо оброблене дерево, скло, шкіра.

Ідеї в прованської стилістиці вражають різноманіттям і залишають простір для творчості. Основу наповнення становить яскравий текстиль, м’які меблі і велика кількість подушок. Що стосується кольору, то в ходу теплі відтінки. Вони створюють неповторну атмосферу затишку, комфорту і домашнього тепла – повертатися в таку ауру після важкого робочого подвійно приємно.

Також варто звернути на скандинавський напрямок. Він ідеально підходить для нашої кліматичної зони, допомагає створити теплу і затишну атмосферу за рахунок приємною кольорової палітри, практичних аксесуарів і стильного текстилю. Втім, ви можете у всьому цьому переконатися самі, якщо поглянете на красиві фото лоджій в самих різних варіаціях.