Способи перевірки вікон з профілю REHAU на справжність

Пластикові вікна Rehau є найпопулярнішими в Україні. А для лідерів традиційно актуальним є питання копіювання та / або підробок. Німецький концерн використовує спеціальні системи захисту, які допомагають клієнтові відрізнити оригінал. Про те, як перевірити вікна Рехау, ми і розповімо докладніше.

Ще ми зупинимося і на головних непрямих факторах перевірки автентичності. Вони допоможуть захиститися від обману і хитрощів нечистоплотних продавців.

Чим візуально відрізняються вікна Рехау: як відрізнити підробку?

Головним підтвердженням справжності є лазерне гравіювання. Воно нанесене на торцевих поверхнях кожної стулки профільної системи Rehau і інформує, що це оригінальний продукт. На підробках подібного не буде.

Відомості про серію профілю та номер партії знаходяться на внутрішніх частинах рами і імпостов, їх можна побачити до монтажу. Номер партії, наприклад, стане в нагоді, щоб дізнатися на гарячій лінії німецького концерну в Україні докладні відомості про конкретну профільну систему і її замовника.

Є і інші візуальні особливості вікон Рехау, як відрізнити підробку:

  • звірте відповідність реальної товщини рами заявленої. Припустимо у Rehau Euro-Design 70 вона становить рівно 70 мм, а не 60, 65 або 73 мм;
  • віконні конструкції доставлені у фірмовій заводській плівці;
  • з’єднувальні та добірні профілі, а також штапики не відрізняються по відтінку. Якщо колір різний, то можливо сама рама оригінальна, а додаткові елементи – від інших, не настільки надійних виробників;
  • ущільнювальний контур по периметру замкнутий: на Рехау не варті різані гумки. До того ж ущільнювачі тут майже непомітні і не кидаються
  • в очі: така обережність – її один непрямий фактор справжності.

Запропоновані методи візуальної перевірки нехитрі. Але навіть передбачити їх при так званому «гаражному» виробництві важко. Створити виробничі потужності для ПВХ-вікон проблематично, так що підробляти віконні конструкції в рази складніше, ніж взуття, одяг або навіть популярну побутову техніку.

Де виробляють вікна Rehau?

Часом ім’я Рехау використовують недобросовісні продавці. Справа в тому, що наприклад, українські профільні системи Openteck по своїй геометрії – 100% копія продукції німецького виробника. Ці профілі теж цілком якісні, але коштують дешевше. Ось тут окремі продавці і намагаються нажитися, видаючи Openteck за профіль Рехау, вироблений в Україні.

По-перше, на такому профілі немає буде описаних раніше візуальних відмінностей, а маркування від Openteck. По-друге, в Україні Рехау не роблять. Тому будь-якому замовнику потрібно знати, де виробляють вікна Rehau, щоб захистити себе від обману.

Так, виробничі потужності німецького концерну знаходяться крім власне Німеччини в двох країнах – Росії та Польщі. Російський завод обслуговує тільки замовників зі своєї країни: у нас російський Рехау не представлений. Одна з найпопулярніших профільних систем в Україні – Rehau Euro-Design 60 завозиться до нас з Польщі, а всі інші (більш дорогі профілі, в тому числі Euro-Design 70, Brillant-Design і Geneo) безпосередньо з Німеччини. Український, турецький та будь-який інший Рехау – обман.

Скільки коштують вікна Рехау?

Ще один непрямий спосіб перевірки автентичності німецьких профільних систем – відповідність ринковими цінами. Так, у одній компанії ціна нижче, ніж в іншої, а відмінності часом досягають 5-10%. А ось якщо ця різниця істотно більше, аж до 30 або 50%, то ризик підробки зростає. Для сертифікованих партнерів концерн Рехау пропонує єдині ціни, а незначні відмінності в підсумковій вартості вікна можуть бути викликані різною оплатою праці співробітників, віддаленістю виробництва від замовника, більшою закладеної прибутком.

Якщо ви хочете захиститися від підробки, то ви повинні розуміти, де замовити вікна Rehau. Віддавайте перевагу компаніям-виробникам з досвідом і хорошою репутацією. У них ціни, як правило, трохи нижче середньоринкових або як раз на середньому рівні. Наприклад, «Люкс Вікна» на київському ринку з 1999 року, і дає 7-річну гарантію на свою продукцію, а значить про підробки навіть заїкатися смішно.