Як правильно помити вікна, щоб на них не було розводів

Догляд за ПВХ-вікнами відносно простий: все зводиться до систематичного миття стекол і основних елементів конструкції. Але ось тільки зробити це швидко, не залишивши потіків і зберігши собі гарний настрій чомусь вдається не завжди. Про те, як правильно мити пластикові вікна і що використовувати для очищення, ми і розповімо.

Вибір інвентарю та засобів для чищення

У господарських магазинах вже продаються спеціальні тримачі з трубкою, якими можна дотягнутися до найвіддаленіших частин скла з зовнішньої сторони, мікрофібра, скребки і т.д. Стати в нагоді при очищенні може і інший найпростіший інвентар: м’які губки, х / б дрантя, газети і паперові рушники. Для очищення пластику і скла краще застосовувати м’які щітки, які допоможуть запобігти появі подряпин.

Чим мити пластикові вікна і підвіконня в домашніх умовахЩоб не пошкодити склопакети, використовуйте засоби для чищення без абразивів. Якщо хочете уникнути розводів, то використовуйте спеціальні рідини, призначені для очищення скла. Це можуть бути склади на основі спирту (CIF, Clin) або аміаку (Містер Мускул).

Практично так само ефективними можуть бути і самостійно приготовані водні розчини з додаванням оцту або нашатирного спирту. При наявності пульверизатора ви навряд чи помітите велику різницю на тлі фабричних миючих засобів.

Крім скла особливий догляд і делікатне ставлення потрібно металопластиковим конструкціям вікон. Тут краще використовувати засоби від жиру і плям. Також підвіконня і раму можна протерти мильною ганчіркою.

З пластика не можна видаляти забруднення засобами, в складі яких є кислота, абразиви, ацетон.

Підготовка і послідовність мийки

Перед тим, як правильно вимити пластикові вікна, звільніть підвіконня, розсуньте штори, підготуйте миючі засоби і весь інвентар. Прибиранням краще займатися в світлий час доби, коли добре видно бруд і розлучення на склі.

Починати очищення краще з внутрішньої сторони вікон. Спочатку помийте раму. Пил і інші побутові забруднення можна видалити тканинної ганчіркою. Для очищення будівельного сміття, видалення монтажної піни застосовуйте жорсткі губки, прогумований скребок. Грунтовка або скотч з рами легко видаляється теплою водою.

Скло починайте мити зверху. Спочатку використовуйте розчин з миючим засобом або милом, а потім чисту воду. Вологу легко прибрати зі склопакетів, використовуючи мікрофібру, а додатковий блиск можна надати газетами або рушниками.

Під час догляду за вікнами також слід протерти петлі, очистити рухливу фурнітуру. Гумовий ущільнювач відмінно очищається мокрою губкою, але потім його потрібно добре просушити.

Спростити очищення вікна із зовнішнього боку дозволить склоочисник з телескопічною ручкою або ж спеціальні магнітні щітки, які кріпляться з обох сторін віконної системи. Послідовність робіт тут така ж – спочатку миється рама, потім скла зверху вниз. Насамперед використовується миючий засіб, потім чиста вода, а в кінці вся волога видаляється мікрофіброю.