Пластикові одностулкові вікна без відкривання мають найпростішу конструкцію

Вони являють собою, по суті, статичну раму зі склопакетом, за необхідності з горизонтальними і вертикальними поділами на секції за допомогою імпостів. Незважаючи на свою простоту, глухі вікна відіграють важливу роль в архітектурі та дизайні приміщень:

  • Звичайні для України приватні будинки, побудовані до кінця 90-х, мали своєрідну архітектуру. А саме – кілька невеликих вікон у кімнаті, часто 3-4 штуки. Забезпечувати кожне з них фрамугами, що відчиняються, немає сенсу, для провітрювання достатньо одного. Ділити на секції і так не дуже великий отвір також нераціонально. Тому на такі об’єкти часто ставлять ПВХ вікна глухі одностулкові.
  • У квартирах одностулкові глухі вікна також використовуються. Найчастіше вони входять до складу балконного блоку. У разі повноцінних дверей, що відчиняються, від функціональної стулки сенс також невеликий. А так світлопропускна площа помітно збільшується.
  • Пластикові одностулкові вікна без відкривання часто застосовують у комерційній нерухомості, навчальних закладах, медичних центрах, офісах, якщо цьому сприяє архітектура будівлі та вентиляційна система.

Власне, обмеження щодо застосовності визначаються тільки вашими персональними вимогами до приміщення та естетики.

ПВХ вікна глухі одностулкові мають гранично допустимі розміри

Обмеження пов’язані з температурним розширенням полівінілхлориду і його несучою здатністю.

Для ПВХ коефіцієнт температурного розширення становить 0,08 мм/м°С. Це означає, що метрова планка за температури -20°С буде на 3,2 мм коротшою, ніж за +20°С. На більшому погонажі це вже значний розкид, здатний вплинути на характеристики всієї конструкції.

Також дуже великі рами мають меншу геометричну стабільність. Під вагою величезного склопакета вони починають деформуватися. Для збереження їхньої просторової форми потрібні додаткові горизонтальні або вертикальні імпости.

Таким чином допускається:

  • Максимальна висота одностулкового глухого вікна 275 см. При цьому його ширина повинна бути до 177 см.
  • Якщо висота пластикового одностулкового вікна без відкривання становить 116-206 см, то ширину можна збільшити до 267 см.

При проектуванні скління на основі ПВХ-профілю ці обмеження слід обов’язково враховувати.

Переваги та недоліки, якими володіють одностулкові глухі вікна

Почнемо з очевидних плюсів:

  • Відсутність рухомих елементів і фурнітури забезпечує нижчу ціну на ПВХ вікна глухі одностулкові. Вони економічніші порівняно з аналогами, що відкриваються.
  • Ви отримуєте максимальну герметичність. Не буде ніяких щілин, продувань крізь ущільнювач. Теплоізоляція і шумоізоляція – максимальні.
  • Проста конструкція робить пластикові одностулкові вікна без відкривання менш схильними до механічних пошкоджень і деформацій. Не потрібно проводити обслуговування, міняти ущільнювачі тощо.
  • Відсутність зайвих елементів рами збільшує площу скління і забезпечує максимальний потік природного світла в приміщення.
  • Одностулкові глухі вікна можна виготовити в різних формах і розмірах, використовуючи профіль різного класу, що дає змогу створювати унікальні дизайнерські рішення.

Мінуси також є. Помити їх зовні на високих поверхах дуже складно, якщо вони виходять безпосередньо на вулицю. Провітрити приміщення не вийде – або в кімнаті слід встановити хоча б одну конструкцію, що відкривається, або подбати про незалежну припливну вентиляцію.

Одностулкові глухі вікна поєднують універсальність, практичність, естетичну привабливість, функціональність і економічність. Ми в «Люкс Вікна» підберемо для вас найкращу комплектацію – звертайтеся, консультації безкоштовні.