Маркетологи на ринку світлопрозорих конструкцій часто використовують фразу «вікна під ключ». Більшість потенційних клієнтів в загальних рисах знають, що це означає. Але у різних компаній під цим терміном мається на увазі різне. Щоб прийти до спільного знаменника ми розберемо, що таке вікна під ключ в правильному трактуванні.

Більше, ніж просто ПВХ-вікно

Термін «під ключ» стосовно до світлопрозорих конструкцій означає, що ви отримуєте готове до експлуатації рішення, яке не потребує ніяких додаткових робіт і зусиль з вашого боку. Це не тільки сам віконний профіль і склопакети, що відповідають конкретному отвору, але і монтаж, а також певні додаткові послуги, пов’язані з монтажем.

Все, що в ідеалі повинно входити в послугу «вікна під ключ»

Сьогодні комплексний підхід у різних продавців вікон відрізняється. І самі клієнти не проти іноді заощадити і відмовитися від додаткових послуг. Але в класичному уявленні в рамках робіт «під ключ» монтажники пропонують наступне:

  1. Виїзд фахівця додому для здійснення замірів.Це дозволяє визначити відповідну конфігурацію з урахуванням всіх побажань клієнта, особливостей будівлі, інтер’єру і т.д. Нерідко вже тут відбувається укладення договору.
  2. Виготовлення віконної металопластикової конструкції відповідно з необхідними характеристиками.Виробництво вимагає від 5 до 15 робочих днів.
  3. Доставка конструкції додому з дотриманням всіх вимог, що пред’являється до транспортування.
  4. Демонтаж старого вікна і очищення отвору для установки нового.Як правило, процедура не вимагає багато часу і займає близько 20-30 хвилин.
  5. Установка металопластикового вікна.Спочатку готується рама, потім вона вирівнюється в отворі і фіксується в ньому. Далі встановлюються стулки і склопакети, закладаються монтажні шви за допомогою стрічок і піни.
  6. Монтаж підвіконня.Воно встановлюється під рамою і кріпиться до підставочного профілю. Це дозволяє герметично з’єднати підвіконня і віконну конструкцію без порушення герметичності останньої.
  7. Установка відливів і козирків (якщо потрібно).
  8. Обробка відкосів.Ще один важливий етап, якщо мова йде про вікна під ключ. Їх завдання не тільки надати привабливого і завершеного зовнішнього вигляду інтер’єру, але і захистити бічний стик між стіною та рамою від теплових втрат, проникнення вологи і т.д.
  9. Зовнішня обробка фасаду з використанням морозостійкої шпаклівки або обшивки різними матеріалами (нащільники, зовнішні відкоси і т.д.).
  10. Регулювання вікна, проведення базового інструктажу і прибирання сміття після монтажу.Фахівці монтажної компанії встановлюють антимоскітні сітки, перевіряють роботу фурнітури, показують клієнтові, як працюють ті чи інші механізми і т.д. В рамках комплексної послуги нерідко виконується очищення приміщення – прибирання сміття та його вивезення з квартири.

Як бачите, використовуючи послугу «вікна під ключ» вам достатньо лише викликати замірника додому, а після монтажу, протерти пил або виконати вологе прибирання в приміщенні.