Безрамне засклення балконів

Безрамне скління – це сучасна технологія облаштування балконів, лоджій, веранд і багатьох інших конструкцій. Її розробили фіни ще в кінці минулого століття, давши назву «Lumon Oy». Ідея полягала в тому, щоб перетворити балкони і лоджії квартир, веранди будинків в комфортне місце для відпочинку, захищене від опадів.

Фінська система виглядає легко, елегантно і витончено. Панорамне скління без рам має вигляд суцільної скляної поверхні. Такий ефект забезпечують габаритні скла, які розташовуються один до одного встик без використання вертикальних і поперечних елементів каркаса.

Особливості безрамного скління

Система монтується без використання вертикальних стійок рами. Як стулки використовуються високоміцні цільні скла, а краю між ними ущільнюються герметиком. Вони встановлюються на спеціальних напрямних профілях, які монтуються у верхній і нижній частинах отвору.

Скляні стулки закріплюються на напрямних за допомогою спеціальних накладок з роликами. Роликова система робить віконну конструкцію рухомою. Можна відкрити або повністю відкрити стулки, зсунувши їх.

Є кілька різновидів систем скління. Найпопулярніші стулки зсуваються по типу «книжка», їх можна зрушити і зібрати біля однієї стіни. Не менш практичні системи, в яких скла зсуваються по паралельних полозам. Стулки з’єднані один з одним і досить потягнути за одну, щоб усі прийшли в рух. Безрамне скління веранди найчастіше облаштовується саме за цим типом.

Безрамне скління підбирається в залежності від цілого ряду чинників. Велику роль відіграють такі параметри.

  • Несуча конструкція має значну вагу, і основне навантаження лягає на верхню або нижню частину прорізу. Необхідно визначати, яка з них більш міцна.
  • Спосіб руху стулок. Поворотно-розсувні системи за типом «книжка» вимагають чимало вільного простору. Всі розрахунки робляться заздалегідь.
  • Місце встановлення. Скління безрамне має високу парусність, тому його установка на верхніх поверхах вимагає більш високої міцності конструкції. Потужні кріплення потрібні для того, щоб конструкція витримувала навантаження від вітру.

Незважаючи на деякі складності, такі конструкції однозначно заслуговують на увагу.

Переваги скління без рам

Є цілий ряд причин, в силу яких варто вибрати цей тип скління. Ось ключові аргументи «за».

  • Цікавий варіант дизайнерського оформлення, який вписується в будь-які сучасні фасади.
  • Відчуття простору всередині, оскільки візуально приміщення сприймається ширше.
  • Міцні скла, які складно розбити. Але якщо це трапиться, то без небезпечних осколків.
  • Максимальна інсоляція приміщення. Попаданню сонячного світла нічого не перешкоджає.
  • Конструкція міцна. Якісно зроблена і змонтована, вона буде служити десятиліття.
  • Захищає внутрішній простір від вітру і опадів. Можна також замовити тоноване скло і убезпечити себе від надмірного сонячного світла.

Про переваги можна говорити ще довго, проте буде справедливо відзначити і мінуси цих систем.

Недоліки безрамного скління

До свого роду вад таких варіантів варто віднести наступне:

  • Високу ціну, яка істотно вище в порівнянні з класичними видами.
  • Неможливість повноцінно захиститися від комах з огляду на те, що кріплення москітної сітки не передбачено конструкцією.
  • Слабка теплоізоляція. У зимовий час температура на балконі або лоджії буде вище вуличної в середньому всього на 7 ° С. Виняток становлять дорогі утеплені системи.
  • Необхідність ретельного вибору фурнітури. На неї припадає інтенсивне навантаження, тому елементи низької якості швидко вийдуть з ладу.
  • Потреба в професійному розрахунку і монтажі. Тільки так можна гарантувати довговічність системи.

Стильний зовнішній вигляд та інші переваги таких вікон в більшості випадків переважують недоліки.

Безрамне засклення балконів і лоджій

Відмінний варіант, якщо ви хочете в повній мірі насолоджуватися краєвидами зі своєї квартири або будинку. Безрамне скління балкону виключає наявність вертикальних профілів, які погіршують освітлення і затуляють частина картинки.

Важливо, щоб конструкція балкону могла ефективно витримати навантаження і вагу. При цьому безрамне скління лоджій, хоч і не дає зробити з них повноцінного приміщення, гарантує комфортне перебування в будь-який час року.

Безрамне скління веранди, тераси, альтанок

Альтанки та тераси зазвичай не використовуються в якості житлових приміщень. Відповідно, немає потреби в їх повноцінному утепленні. В такому випадку якраз ідеальним варіантом буде розсувне безрамне скління тераси. Воно допомагає насолоджуватися природою, при цьому залишаючись в комфортних умовах приміщення. Пейзаж сприймається цілісно, і погляду не заважають окремі елементи.

Аналогічний ефект дає безрамне скління альтанок. Ці споруди створені для повноцінного відпочинку, і рухома система стекол лише сприяє цьому. З нею можна як захиститися від вітру і опадів, так і при необхідності відкрити повний доступ до свіжого повітря.