Пожовкли пластикові вікна що робити

Нещодавно встановили металопластикові вікна, а пластиковий профіль вже почав жовтіти? Це явно не те, що очікує будь-який покупець, який замовляє нову віконну систему. Причин, чому жовтіють пластикові вікна, можна виділити лише дві. Про них ми і розповімо вам сьогодні. 

Низькоякісний пластик

Як правило, швидка втрата білосніжного забарвлення ПВХ-вікон обумовлена низькою здатністю профілю протистояти впливу ультрафіолету. Називається ця характеристика пластика світлостійкістю. Вона вказує на здатність матеріалу зберігати первозданний зовнішній вигляд (колір) і внутрішню структуру. Якщо використовуваний для виготовлення профілю пластик не є світлостійким, то під впливом прямих сонячних променів і навіть із-за тепла, він почне міняти внутрішню структуру. Насамперед це позначиться на кольорі – замість білого він стане жовтим.

Більшість сучасних виробників вікон легко вирішують таку проблему. Вони забезпечують світлостійкість за рахунок додавання в пластик спеціальних компонентів – світостабілізаторів. Також до складу профілю можуть додаватися поглиначі, такі як бензофенон, бензотриазол і т.д. В результаті протидія ультрафіолету поліпшується, і вікно довше зберігає свій вихідний білосніжний вигляд.

Застосування спеціальних добавок і компонентів здорожує виробництво профілю. Логічно, що окремі виробники, так і не найбільш далекоглядні покупці, зацікавлені в економії. Звідси і поява профілів з низькоякісним пластиком, який досить швидко жовтіє і візуально виглядає вже не так ефектно, як новий.

Щоб цього не сталося, краще заплатити трохи більше, але гарантовано отримати матеріал, який відрізняється високою світлостійкістю.

Неправильний догляд за вікном

Одна з причин, яка переконує купувати металопластикові профільні системи – простота догляду. Фарбування, покриття лаком і інші складні процедури таким вікнам не потрібні. Регулярний догляд обмежується очищенням конструкції і миттям склопакетів.

 Пожовкли пластикові вікна, що можна зробитиАле бувають випадки, коли власники не дотримуються найпростіших рекомендацій по догляду – застосовують абразивні порошки, розчинники, що містять ацетон або різні кислоти, що шліфують кошти і т.д. Через це спочатку гладка і рівна поверхня пластику відразу стане шорсткою, а виникли подряпини зміняться в кольорі – пожовтіє.

Рекомендується використовувати рідкі миючі засоби, які призначені для догляду за скляними і пластиковими поверхнями. Від металевих губок і інших грубих матеріалів, а також хімічних активних речовин краще відмовитися, щоб не пошкодити поверхню і не зіпсувати її зовнішній вигляд.

Отже, якщо не хочете зіткнутися з проблемою жовтизни пластикового вікна, переконайтеся в високій якості матеріалів профілю, а також чітко дотримуйтеся всіх рекомендацій по догляду за віконними системами.