Коли постає питання про заміну вікон, хочеться купити їх якомога дешевше. На жаль, вибирати за ціною – не найкраща ідея. Лише енергозберігаючі вікна здатні створити бар’єр для холоду і не випускати тепло з приміщення. Звичайні ж варіанти конструкцій, вартість яких нижче енергоефективних, недостатньо добре справляються з цим завданням.

Чи так накладно насправді замовити енергозберігаючі вікна пластикові? Калькулятор на сайті дійсно може переконати в цьому. Покаже різницю в ціні майже в два рази. Однак чого він не зробить, так це не пояснить простою мовою, звідки вона виникає.

  • В ціну енергозберігаючих металопластикових вікон входять ті ж складові, що і у звичайних конструкцій (економ варіантів). З тією лише різницею, що для енергоефективних потрібно більше матеріалу:
  • 6-ти камерний профіль, а не 3-х камерний;
  • двокамерний склопакет, а не одинарний;
  • дистанційні рамки між стеклами ширше, ніж у базової конструкції;
  • повітряний простір заповнений аргоном, всупереч порожньому варіанту, який дешевше;
  • та й самі скла мають багатошарове напилення, чого не скажеш про класику.

Чи не пояснить калькулятор пластикових вікон і те, чому на ціну можна закрити очі. І тут ми підходимо до найцікавішого-окупності.

  • Енергозберігаючі металопластикові вікна здатні повернути витрачені на них гроші. Переконатися в цьому можна вже в перший рік використання. У теорії ж суть така, що саме енергоефективне скління дозволить заощадити:
  • на опаленні взимку;
  • на кондиціонуванні влітку;
  • на покупці товстих штор, які закривають від віконного холоду;
  • на меблях, які не вигорить від ультрафіолету і її не доведеться купувати.

Звичайно ж, два останніх фактори непрямі. А ось витрати на опалення та кондиціонування за сезон стануть істотно менше, в порівнянні з роком без енергозберігаючих вікон. Зекономлена сума на комунальних витратах дозволить вже за рік-два відшкодувати різницю між вартістю базової і преміум конструкції. А пройде 5-7 років, і енергозберігаюче скління окупить себе повністю.

Ефективність енергозберігаючих вікон в цифрах

 

энергосберегающий стеклопакет

Щоб не бути голослівними, наведемо в приклад розрахунки ефективності стандартних дерев’яних вікон та інших моделей. Зверніть увагу, що дані взяті не з голови або вигаданої ситуації, а з нормативних актів, затверджених на державному рівні.

Гости України щодо віконних конструкцій чітко вказують, які норми теплозбереження повинні бути. Один з головних показників-опір теплопередачі. І в рамках закону воно повинно бути не менше 0,75 м² С / Вт. До слова сказати, у дерев’яних вікон цей показник на рівні 0,3 м² С / Вт.

Щоб визначити норми опору теплопередачі, були проведені дослідження. Робилися виміри температури на внутрішньому склі різних моделей вікон. Умовою було дотримання температури в приміщенні + 20 °C, при морозі на вулиці -26 °C.

Різниця між показниками на внутрішньому склі істотна:

  • у дерев’яних вікон- + 5 °C;
  • у металопластикового однокамерного скління – +11 °C;
  • у енергозберігаючих пластикових вікон – +14 °C.

Такі ж стандарти діють і в інших європейських країнах. Тому якщо замовляти вікно з комплектуючими зарубіжних виробників, то показники будуть тими ж.

Висновок такий, що енерговитрати в кімнаті з дерев’яною рамою доходять до 38 %. І це якщо порівнювати з однокамерним пластиковим вікном.

Як бачите, є реальний привід замінити в будинку старе скління на сучасне. Дізнатися орієнтовну вартість допоможе калькулятор металопластикових вікон. І тепер ви знаєте, що не варто приймати рішення про комплектацію лише за вартістю. Необхідно дивитися ширше, тобто враховувати, які плюси дасть та чи інша конструкція в майбутньому.

Окупність енергозберігаючих вікон в квартирі

Температура на поверхні внутрішнього скла наочно доводить, що двокамерний склопакет з п’яти – і шестикамерним профілем краще протистоїть температурі на вулиці. А якщо вікна будуть з енергозберігаючим напиленням і з аргоном в міжскольному просторі, то можна говорити про використання повного потенціалу сучасного скління.

Максимальну вигоду, тобто швидку окупність, можна отримати в тому випадку, якщо у вас автономне опалення. Показання лічильника щомісяця будуть набагато нижче, ніж зі старими вікнами.

Чи є сенс встановлювати енергозберігаючі вікна в будинку з централізованим опаленням? Безумовно.

Так, ви не зможете зменшити платіж за опалювальний сезон, тому що у вас не передбачений лічильник на тепло. Однак зі стандартними квартирними батареями, взимку потрібно включати обігрівач. У кімнаті з енергозберігаючими вікнами електрорадіатор вам не знадобиться – економія на обличчя.

Ви заощадите істотну суму і влітку на оплаті електрики:

  • зменшиться потреба в кондиціонері;
  • холодильник і окрема морозильна камера теж будуть споживати менше електроенергії в прохолодному приміщенні.

Висновок: хоч економія буде менше, ніж в квартирі з автономним опаленням, але все ж, буде, і не маленька. Окупність енергозберігаючих вікон затягнеться хіба що на третину терміну.

Для вибору ефективних конструкцій для квартири використовуйте віконний калькулятор. У ньому враховані всі стандартні розміри типових будинків, і ви без зусиль знайдете свій варіант.

Окупність енергозберігаючих вікон в приватному будинку

На відміну від квартири, садиба потребує енергозберігаючих вікнах більшою мірою. Будинок з усіх боків атакується холоднечею взимку і жаром влітку. Тому витрати на опалення та охолодження будуть в рази більше, ніж в квартирі такої ж площі.

З установкою енергозберігаючого скління зберегти комфортний мікроклімат в приміщенні буде простіше. Запросіть безкоштовно замірника, і він допоможе вибрати відповідні енергозберігаючі вікна пластикові. Калькулятор теж допоможе, якщо ви знайдете в ньому нестандартні розміри віконних прорізів вашої садиби.