Отже, пластикові п’ятикамерні вікна – це вироби, для виробництва рам і стулок яких використовувався металопластиковий профіль з п’ятьма повітряними камерами. Їхні трикамерні аналоги виготовляються з трикамерних профільних систем, відповідно.

Кожна камера являє собою замкнутий простір усередині профілю рами або стулки, заповнений повітрям або в інноваційних розробках деяких виробників теплоізоляційним матеріалом. Такі камери розташовуються приблизно паралельно один одному, починаючи від зовнішньої сторони до внутрішньої. Вони утворюють ізольовані зони, які знижують передачу тепла та шуму.

Плутанина виникає з тієї причини, що склопакети також мають заповнені газом камери. При цьому склопакет – обов’язкова частина вікна. Чому б у назві не використовувати цю опцію? Причин кілька. Зазвичай в ту саму раму можна встановити різні конструкції склопакетів – з однією, двома або вкрай рідко трьома камерами. При цьому склопакетів із п’ятьма повітряними прошарками на даний момент не існує. Тому коли згадуються, наприклад, п’ятикамерні пластикові вікна, то йдеться саме про профіль.

На п’ятикамерні пластикові вікна відгуки завжди найкращі

Пятикамерные пластиковые окна 2

Ця конструкція зараз вважається золотим стандартом якості світлопрозорих виробів. І це є абсолютно об’єктивною оцінкою.

Пластикові п’ятикамерні вікна забезпечують високі показники теплоізоляції.

Перші металопластикові вікна виготовлялися із трикамерного профілю. У серйозних кліматичних умовах вони виявилися малоефективними. Навіть в умовах європейської зими без різких стрибків температури в мінусі потрібно щось краще. Одним із перших виробників, який запропонував профільні системи з п’ятьма камерами, стала компанія Rehau з її Euro-Design 70.

Якщо розглянути переріз такого профілю, то в центрі буде велика камера, в якій знаходиться металева армуюча вставка. З боків від цієї порожнини розташовуються менші камери. Завдяки цьому ми отримуємо кілька важливих конструкційних переваг:

  • Повітряне наповнення сусідніх камер не здатне перемішуватися фізично. Це знижує теплопровідність конструкції. Для порівняння коефіцієнт теплопередачі трьох камерного профілю Rehau становить 1,6 Вт/м2К. Для п’ятикамерного він буде вже 1,3-1,2 Вт/м2K, що на 30% підвищує теплозберігаючі властивості.
  • П’ятимерні пластикові вікна мають велику монтажну глибину від 70 мм. Завдяки цьому в них легко стає тепліший двокамерний склопакет товщиною до 41 мм. Трикамерний профіль зазвичай допускає встановлення лише однокамерного склопакета.

Внаслідок цього удосконалення металопластикові вікна стали оптимальним вибором для регіонів із суворим холодним кліматом.


Вибираючи пластикові вікна трьох або п’ятикамерні, зверніть увагу на покращену звукоізоляцію останніх.

Багатокамерна структура також добре поглинає звукові хвилі. Пластикові вікна п’ятикамерні набагато тихіше. Навіть потужна газонокосарка на відстані кількох метрів від закритого вікна не здаватиметься настільки дратівливою.

Якщо встановити склопакет з товстішим зовнішнім склом 6 мм, атмосфера в будинку стане ще більш комфортною для вашого слуху.
Пластикові п’ятикамерні вікна більш стабільні та міцні

Крім того, що повітряні порожнини покращують теплозберігаючі характеристики, вони виявляються додатковими ребрами жорсткості. Такий профіль набагато краще зберігає геометрію. Його не веде від температурних перепадів та механічних навантажень.

П’ятимерні пластикові профілі дозволяють виготовляти вікна з більшою площею з більш габаритним суцільним склінням. Від цього виграє загальна архітектурна композиція будинку.

Використовується витриваліша і довговічніша фурнітура, у тому числі з покращеними протизломними властивостями.

Завдяки підвищеній механічній міцності п’ятикамерні пластикові вікна прослужать набагато довше без втрати критично важливих експлуатаційних властивостей.

Єдиний момент, у якому перевага на боці трикамерних конструкцій – вартість. Однак якщо врахувати всі фактори комфорту та економію на рахунках за опалення та кондиціювання, на п’ятикамерні пластикові вікна ціна виявиться більш ніж виправданою.

Для пластикових вікон доступний ширший вибір склопакетів

Пятикамерные пластиковые окна 3

Як згадувалося вище, товщина склопакета може становити близько 40-41 мм. У принципі, допускається й менше, лише навіщо? П’ятикамерний профіль вибирається для якісного теплого скління будинків та квартир. Заощаджувати на світлопрозорій частині не раціонально. Навпаки, краще вибрати найенергоефективнішу конструкцію:

  • Мінімум одне скло повинно мати низькоемісійне напилення, яке відбиває тепло назад у приміщення.
  • Заповнення камер інертними газами, такими як аргон, ксенон або криптон також зменшує здатність склопакета пропускати тепло.
  • Для покращення шумоізоляційних властивостей можна використовувати зовнішнє скло завтовшки 6 мм.
  • Якщо існує високий ризик розбиття, вибирайте триплекс скло для зовнішнього контуру. Завдяки внутрішньому полімерному шару, що сполучає скляні листи, воно витримує значні механічні навантаження без пошкоджень. І навіть потріскана конструкція не розлетиться на дрібні уламки, що підвищує безпеку людей, що знаходяться всередині.

Якщо ви шукаєте пластикові вікна недорого хорошої якості п’ятикамерні, компанія «Люкс вікна» запропонує оптимальні умови. Ми працюємо з кількома профільними системами та зможемо запропонувати те, що потрібно саме вам. За додатковою інформацією звертайтесь до менеджерів. Консультації безкоштовні.