Як вибрати металопластикові вікна в квартиру

Віконний ринок України дуже багатий і різноманітний, навіть якщо ви чітко вирішили, що будете брати пластикові вікна. Покупцеві потрібно розглянути безліч критеріїв, в тому числі визначитися з відповідним профілем, склопакетом і фурнітурою, вибрати їх виробників і компанію, яка займеться виробництвом і монтажем. Якщо ви не знаєте, які вікна краще встановити в житловій квартирі, ми допоможемо розібратися з ключовими моментами.

Визначаємося з профільною системою

Універсальний відповідь на питання, які пластикові вікна краще – німецькі, так як вони відмінно зарекомендували себе в Європі і у нас, вважаються символом якості. Але навіть в лінійці Rehau і Aluplast є різні профілі, а значить потрібно розбиратися хоча б з базовими технічними параметрами.

Пропоновані сьогодні профільні системи відрізняються по:

  1. Числа камер. Їх може бути від 3 до 7. Чим більше повітряних порожнин всередині профілю, тим вище будуть тепло- і звукоізоляційні властивості. Наприклад, трехкамерная версія в сильний мороз може навіть промерзати, а ось з 5-камерної подібного вже не станеться. Ось чому для житлових опалювальних приміщень будівельні норми наказують вибирати профіль мінімум з 5 камерами.
  2. Монтажній глибині. Фактично це товщина профільної системи. Чим вона більше, тим міцніше виріб, вище опірність вітровим навантаженням. А ще монтажна глибина обмежує максимальну товщину склопакета. У житло рекомендується вибирати моделі глибиною від 70 мм. Вони сумісні зі склопакетами товщиною 40+ мм.
  3. Якості армування. Якщо розглядати продукцію відомих марок, в тому числі українських WDSOpenTeck, то вже тут ризики відсутності спеціального металевого вкладиша зводяться до мінімуму. Плюс на загальну механічну міцність і надійність впливає товщина армування. Нормою сьогодні вважається від 1.5 мм. І провідні виробники дотримуються її.

Крім технічних аспектів може змінюватися і декор, наприклад, колір рами за рахунок технології ламінування. Але цей фактор перш за все впливає на зовнішність пластикових вікон: які краще білі або, припустимо, коричневі – справа смаку і дизайнерських переваг.

Підбираємо склопакет і фурнітуру

На склопакет припадає понад 80% площі вікна. Від нього залежить не тільки світлопропускання, а й важливі експлуатаційні властивості – звуко- і теплоізоляція, противовзломная безпеку і т.д. Для забезпечення комфортного мікроклімату і підвищення енергоефективності в квартирах варто використовувати вікна з 2-камерними склопакетами товщиною від 32 мм. Вітається також:

Якщо квартира виходить на сонячну сторону, то не зайвим буде подбати про сонцезахисних стеклах, а якщо ви живете на перших або останньому поверсі – ударопрочних або триплекс.

Що стосується фурнітури, то основний орієнтир – продукція перевірених брендів, на кшталт європейських Maco і Roto або українського Axor. Вони використовують тільки металеві елементи і гарантують високу надійність (збільшена кількість циклів відкривання / закривання).

Вибираємо віконну компанію

Розібравшись з комплектацією потрібно ще знайти хорошого підрядника. В ідеалі це має бути досвідчена фірма з власними виробничими потужностями, як «Люкс вікна». Вона подбає про швидке виготовленні і запропонує найвигідніші ціни без націнок.

Плюс у таких компаній сильні кадри, в тому числі досвідчені монтажники, які забезпечать професійну установку віконної конструкції на об’єкті і нададуть тривалу гарантію.