Однак незмінний лідер — ПВХ вікна. Такі конструкції відрізняються низкою переваг, зокрема практичністю обслуговування, догляду, привабливим зовнішнім виглядом, відмінними робочими характеристиками, функціональністю. У продажу представлений величезний асортимент моделей, у тому числі різного естетичного оформлення. Тому при виборі відповідної системи важливо врахувати низку нюансів, щоб вікна довго служили та якісно виконували свої функції.

Тип системи

Під кожен вид приміщення підбирається окремий варіант металопластикового вікна. Вибір визначається типом склопакета, який може бути:

  • однокамерним;
  • двокамерним.

Однокамерні склопакети у ПВХ вікні встановлюють у ті приміщення, де не надто високі вимоги щодо теплоізоляції, шумоізоляції. Тобто, вони ідеально підходять для деяких комерційних приміщень, складів, підсобних, господарських приміщень.

Також нерідко використовуються саме такі склопакети при склінні балконів, лоджій у житлових будинках, якщо на цій площі не планується облаштовувати зону для відпочинку будь-якої пори року.

Двокамерний склопакет — стандартний на сьогодні варіант, який використовується для якісного скління житлових, офісних, торгових приміщень. Він забезпечує гарний рівень ізоляції, при якому взимку та влітку всередині кімнат буде затишно та комфортно.

Робочі характеристики певної моделі залежать і від того, яке наповнення використовується проміж декількох шарів скла в склопакеті. Сучасне рішення для підвищення теплоізоляційних параметрів віконної системи — газ аргон.

Фасадне скління рефлектор

Яке скло встановлюють у склопакети?

Через те, що саме скло займає більшу частину віконної системи, варто приділити увагу при виборі того, якої вони якості, типу. Є звичайні класичні варіанти, а є і мультифункціональні склопакети, в яких на поверхню скла наноситься додаткове напилення для захисту від надмірного сонячного проміння, застосовується спеціальна технологія для підвищення міцності, зниження тепловтрат.

Залежно від естетичних вподобань, скло може бути не тільки абсолютно прозорим. Є можливість замовити тонування, матування, вітражі, щоб надати особливий колорит, стиль усій віконній системі, внести цікаві акценти в оформлення фасаду та інтер’єру. Однак варто враховувати, що все це впливатиме на те, якою буде ціна на металопластикові вікна.

Як відкриваються вікна?

Вартість вікна ПВХ визначається і тим, який принцип відкривання стулок обраний. У продажу є глухі моделі, які встановлюють на балконах, у комерційних приміщеннях, щоб заощадити гроші, коли немає потреби в якісному вентилюванні внутрішнього простору. Популярні сучасні моделі зазвичай мають спеціальну фурнітуру, внаслідок чого стулка може відкриватися в різних положеннях, передбачений й різний ступінь відкривання.

Залежно від площі скління та призначення приміщення, іноді раціонально комбінувати розстібні та глухі стулки в одній системі.

Дизайн ПВХ вікон

нестандартні круглі вікна

Виробництво металопластикових вікон здійснюється за технологіями, які з кожним роком удосконалюються. Так, сьогодні у продажу є не тільки традиційні ПВХ вікна прямокутні, а й в інших формах — багатогранник, трикутник, коло. Вони також використовуються, наприклад, при облаштуванні мансарди в приватному будинку, санвузла. Є й панорамні вікна, які застосовуються для французького скління “в підлогу”, щоб забезпечити максимально велику кількість природного світла, гарний панорамний огляд навколишньої місцевості.

Класичний колір профілю у вікнах ПВХ — білий. Але це — не єдиний варіант. Відповідно до актуальних тенденцій та прагнень власників різних приміщень оформити інтер’єр у максимально природному стилі, пограти з акцентами, виробники пропонують цікавіші рішення — імітація натурального дерева різних порід, профілі ПВХ у відтінку антрациту.

Таким чином, щоб підібрати ідеальну віконну систему, краще продумати оформлення інтер’єру, фасаду, після чого звернутися до представника виробника, який допоможе грамотно реалізувати ідею скління в кращому вигляді.