энергосберегающие стеклопакеты

Головні поради щодо вибору металопластикових вікон

При покупці металопластикових вікон більшість покупців особливу увагу приділяє профілем. Багато добре розбираються в виробниках, асортименті, головних технічних характеристиках. А ось про склопакети знань набагато менше. І дарма, адже на них припадає понад 80% площі вікна. Власне від склопакета прямо залежать найважливіші експлуатаційні властивості віконної конструкції, а саме:

  • теплоізоляція;
  • захист від злому;
  • звукоізоляція.

Саме час розібратися, які склопакети краще з точки зору енергозбереження, захисту від шуму і злому.

Перший критерій вибору – число камер

За кількістю між листами скла сучасні склопакети діляться на:

  1. Однокамерні. Найпростіший і найбільш доступний за ціною варіант. Такий склопакет складається з двох стекол, які розділяє дистанційна рамка і єдина повітряна камера. Ширина межстекольного простору, як правило, коливається від 12 до 16 мм. Стандартні скла мають товщину в 4 мм, хоча можуть використовуватися і більш товсті аналоги. Застосовують однокамерні склопакети часто в нежитлових та неопалюваних об’єктах, в тому числі при склінні лоджій або балконів. Вони забезпечують базові параметри тепло- і звукоізоляції.
  2. Двокамерні склопакети. Вважаються нормою для житлового скління в нашій країні, так як відповідають актуальним вимогам по енергоефективності та краще захищають від шуму з вулиці. Складається такий склопакет з трьох стекол і двох камер. Варіативність двокамерних виробів ширше, ніж у однокамерних. Так, тут частіше використовуються різні за функціями і товщині скла, може бути різною дистанція між ними і т.д. Двокамерні склопакети застосовують для скління житлових кімнат, офісів та інших приміщень. Використовуються вони і на балконах або лоджіях, якщо ті приєднуються до суміжній кімнаті або перетворюються в повноцінне житлове місце.
  3. Трикамерні. Складаються відповідно з 4 стекол і 3 камер. У нашому кліматичному поясі не використовуються.

Що не менш важливо, ніж число камер?

Щоб зрозуміти, які склопакети краще, недостатньо враховувати лише камерність. На підсумкові експлуатаційні властивості надає величезне значення наступне:

  • Використовувані скла. Сьогодні виділяють протизламні, сонцезахисні, шумоізоляційні та енергозберігаючі склопакети, а також багатофункціональні вироби Так, міцніші багатошарові скла (триплекс) підвищують захист від злому, використання низькоемісійного скла позитивно позначається на теплоізоляції, а різну відстань між стеклами – на звукоізоляції. У свою чергу тонування перешкоджає проникненню ультрафіолету, попереджаючи вигоряння шпалер.
  • Заповнення камер. Замість повітря можна використовувати інертні гази (аргон). Вони відрізняються більшою щільністю, за рахунок чого збільшується тепло- і звукоізоляція. Енергозберігаючі склопакети нерідко припускають як наявність спеціального нізкоеміссионного скла, так і інертного газу в просторі між листами скла.
    Крім цього нерідко при виборі склопакетів важливу роль відіграє і декоративна складова. Перетворити вікно може використання шпросов, напівпрозорих або музичних стекол і т.д.

Які склопакети краще? Все індивідуально!

Врахуйте, найпрогресивніші склопакети призводять до подорожчання пластикового вікна. І далеко не завжди потрібні еталонні ізоляційні властивості або захист від злому. Щоб вибрати оптимальний варіант, потрібно враховувати і тип приміщення, де виконується скління, і поставлені завдання. Саме так ви знайдете кращий склопакет.