Однак рівень забруднень зсередини не йде в жодне порівняння з вуличним пилом, що осідає смогом. Тому перед кожним власником квартири чи офісу у багатоповерховій будівлі стоїть зовсім не риторичне питання – як помити вікна зовні. Тим більше, що робити це слід мінімум двічі на рік. А якщо поряд розташована жвава автомобільна траса, навіть частіше.

Якщо у ваших конструкцій всі стулки відчиняються, все досить просто. Проте здебільшого превалююча частина секцій — глухі. Виконати якісне очищення без допомоги професіоналів буває навіть неможливо. Багато компаній пропонують окрему послугу – миття вікон зовні. Які засоби та інструменти знадобляться, щоб помити вікна зовні?

Якщо ви все ж таки хочете виконати цю процедуру самостійно, рекомендації наших майстрів вам допоможуть.

yak-pomiti-vikna-zovni

Процес можна розділити на кілька кроків:

  • очищення укосів;
  • очищення профілю та фурнітури;
  • очищення скла;
  • очищення відливів та підвіконь.

Спочатку впорядковується зовнішня сторона віконної конструкції, після чого можна приділити увагу внутрішній без ризику, що вона буде знову забруднена під час прибирання. Для кожного етапу знадобляться спеціальні миючі засоби та пристрої.

Спочатку прибираємо пил та бруд з укосів.

До мокрих робіт очищаємо фурнітуру. Її слід продути пилососом та пройтися пензликом. Після закінчення миття всього вікна обов’язково змастіть висохлі механізми очищеним маслом.

Пластикові віконні деталі виготовляються із полівінілхлориду. Цей пластик досить стійкий до механічних впливів та різних речовин. Але все-таки не слід використовувати для його очищення агресивні розчинники та абразиви у будь-якому вигляді. Ідеальний засіб для миття вікон хоч зовні, хоч зсередини – м’який мильний розчин, наприклад, засоби для посуду. Також знадобляться серветки та поролонова губка. Найкращий матеріал – мікрофібра. Вона чудово вбирає вологу і також легко віддає весь бруд при ополіскуванні. Краще використовувати три окремі предмети. Губкою прибираєте основний бруд. Потім вологою серветкою протираєте поверхню до чистоти і витираєте іншою насухо.

Таким чином ви повернете рамам чистоту, не пошкодивши їхню поверхню.

Ще один чудовий спосіб – використовувати спеціальні засоби, що відновлюють поверхню пластику. Вони допоможуть позбавитися дрібних подряпин, шорсткості і відновлять гладкість.

Склопакети можна мити кількома способами. Найбільш ефективні:

  • Спеціальні засоби для скла та чисті серветки з мікрофібри. Ви легко досягнете кришталевого блиску без розлучень.
  • Мильний розчин, серветка з мікрофібри та спеціальна серветка для скла. Хитрість у останній деталі. Після видалення бруду протріть скло начисто вологою тканиною та витріть насухо серветкою для скла. Ви здивуєтеся, але жодних розлучень не буде.

Насамкінець залишилося очистити відлив та підвіконня.

Якщо ви можете без ризику дістатися всіх поверхонь, цих рекомендацій буде достатньо. Для великих глухих вікон на верхніх поверхах знадобляться додаткові пристрої.

Які пристрої для миття вікон зовні купити найкраще

yak-pomiti-vikna

Головна мета додаткового інвентарю – зробити роботу безпечною для того, хто її виконує. У господарських магазинах ви зможете знайти:

  • Телескопічні швабри для миття вікон зовні. Їхня головна фішка – регульована по довжині рукоятка і поворотна насадка. Як робоча частина можуть використовуватися еластичні полімерні скребки, які не залишають розлучень на склі. Також є змінні тканинні серветки чохли або з клейкою основою. Для профілю буде корисна щітка. Загалом вибір великий. Обов’язково потримайте нового помічника в руках, має бути зручно. І перевірте, чи вистачить довжини саме для ваших вікон.
  • Магнітні щітки для миття вікон зовні. Наразі з’явилося і таке ноу-хау, яке цілком непогано працює. Єдиний нюанс при виборі – звертайте увагу на виробника та сумісність із вашим склопакетом. Магніти, що використовуються, повинні забезпечувати достатній притиск щіток на заданій товщині конструкції. Зазвичай це трохи більше 40мм.

Але навіть за наявності додаткових аксесуарів будьте обережні та не виглядайте далеко за межі вашого вікна. Це однозначно невиправданий ризик.

Висотне миття вікон зовні: іноді це необхідність?

Сучасні архітектурні рішення часто включають суцільне панорамне скління, зокрема на високих поверхах. Виходять неймовірно круті інтер’єри, але коли потрібно промити вікно зовні, потрібні послуги висотних робітників. У таких конструкціях просто не передбачена достатня кількість стулок, що відкриваються.

Зазвичай, такі послуги замовляються сучасними офісними центрами. Якщо це потрібно для квартири, вигідно кооперуватися із сусідами — їм також потрібно помити вікна зовні, а разом вийде дешевше.

Щоб розрахувати, скільки коштує помити вікна зовні, потрібна точна інформація про їх площу, конфігурації тощо. Тому, якщо є питання – звертайтеся до менеджера компанії, які надають такі послуги.