Подібні рішення використовувалися в основному для комерційної нерухомості, громадських будівель або елітних заміських будинків.

Сучасне енергоефективне скління в поєднанні з високотехнологічними профільними системами дали змогу вікнам у підлогу вийти на ширшу арену. Сьогодні панорамне скління можна зустріти і в ландшафтах мегаполісів, і в сільських пейзажах. Воно використовується для найрізноманітніших проєктів, серед яких:

  • сучасні житлові комплекси;
  • балкони, лоджії, еркери;
  • офісні центри;
  • зимові сади та оранжереї;
  • веранди, літні тераси, альтанки кафе, ресторанів, приватних будинків;
  • заміські будинки в сучасних стилях;
  • вітрини та фасади комерційної, соціальної нерухомості – магазинів, спортивних центрів, салонів, ресторанів, басейнів.

Уже можна сказати, що алюмінієві або ПВХ вікна в підлогу перейшли в категорію базових архітектурних засобів.

Переваги, які дарує панорамне скління

Подібні конструкції мають багатогранну цінність:

  • Більше сонця, менше електрики. Панорамні вікна в підлогу пропускають максимум сонячного світла, роблячи будинок світлим протягом усього світлового дня. Ви економите на електроенергії навіть у похмурі дні. Також це чудова профілактика розвитку цвілевого грибка. Його колонії уникають добре освітлених просторів.
  • Фізичне та психологічне здоров’я. Природне світло благотворно впливає на самопочуття людини, підвищуючи рівень серотоніну – гормону радості. Також численні дослідження показують, що саме сонячні промені допомагають збалансувати циркадні ритми. А якщо ви вчасно лягаєте спати, добре й повноцінно відпочиваєте вночі, то вранці будете наповнені енергією для нового активного дня. Споглядання просторів до самого горизонту розслабляє психіку і, як не дивно, м’язи очей, а це вже прекрасна профілактика короткозорості.
  • Візуальне розширення простору. Величезні вікна в підлогу візуально збільшують приміщення, роблячи його більш просторим і повітряним. Межа між будинком і вулицею стає розмитою, створюючи відчуття єднання з ландшафтом.
  • Захоплюючий інтер’єр. З вікна відкривається вражаючий вид на навколишній світ, чи то міський пейзаж, лісовий масив, безкраї поля або морське узбережжя. Він постійно змінюється залежно від пори року і погоди, тому ніколи не набридне. Панорамне скління дає змогу відчувати себе частиною навколишнього середовища, спостерігати за зміною пір року та природними явищами, але залишатися в комфорті.
  • Унікальна естетика свободи. Панорамні алюмінієві та металопластикові вікна в підлогу самі по собі є стильним елементом дизайну, що надає будинку сучасний і престижний зовнішній вигляд. Вони ідеально вписуються в інтер’єри в різних стилях: від мінімалізму до хай-тек, дозволяючи наповнити інтер’єр глибиною за допомогою гри світла і тіні.

Нерухомість із панорамним склінням зазвичай коштує дорожче, ніж зі звичайними вікнами.

Недоліки вікон великого розміру

Панорамне скління, незважаючи на безліч переваг, має низку недоліків, які варто враховувати перед тим, як ухвалювати рішення про його встановлення:

  • Ціна на вікна в підлогу помітно вища, ніж на базові рішення. Панорамні конструкції самі по собі дорожчі через більший розмір і використання спеціальних профілів і склопакетів. Можуть знадобитися додаткові витрати на утеплення стін і підлоги навколо вікон, а також на встановлення нових системи кондиціонування та опалення. Для мінімізації тепловтрат потрібно використовувати спеціальні енергозберігаючі склопакети, які також збільшують вартість конструкції.
  • Складний монтаж вимагає пошуку досвідчених фахівців. З цим допоможуть «Люкс вікна». Однак вартість подібних послуг все одно набагато вища за середню. Можна пошукати, де дешевше. Але тут важливо пам’ятати, що при неправильному монтажі або використанні неякісних матеріалів на вікнах може утворюватися конденсат. Він сприяє утворенню цвілі та грибка.
  • Великі вікна завжди підвищують втрати тепла. Навіть енергоефективне скління не зрівняється за теплозберігаючими параметрами зі стіною. Це призводить до збільшення витрат на опалення в холодну пору року.
  • Догляд за панорамним склінням – непросте завдання. Миття вікон у підлогу, особливо якщо вони розташовані на високих поверхах, виконують фахівці з альпіністськими навичками. Їхні послуги коштують дорого. Але навіть у приватному будинку на очищення скла такої площі піде багато часу.
  • Панорамне скління має бути частиною комплексного професійного дизайну інтер’єру. Не завжди можна розставити меблі так, як хочеться. Підбір штор і жалюзі може бути складним і витратним.

Деяким людям некомфортно перебувати в настільки відкритих просторах. Відсутність приватності лякає і дратує. Тому спочатку постарайтеся протестувати такий простір, уявити в ньому себе і свої відчуття. Якщо це ваша стихія, «Люкс вікна» допоможуть здійснити найскладнішу мрію.

З чого краще ставити вікна в підлогу?

Для локальних рішень найбільш затребуваними будуть дві технології:

  • ПВХ вікна в підлогу на основі металопластикового профілю виготовляються зі спеціальних профільних систем. Вони мають збільшену монтажну глибину, велику товщину стінок і міцніше армування. Усе це дає змогу витримувати міцні склопакети великої площі. Пластик відмінно зарекомендував себе. Це довговічний матеріал, який зберігає декоративні властивості протягом довгого терміну служби. Сьогодні ви можете замовити не тільки білі рами. Ламінування дає змогу виготовити конструкції різних кольорів, зокрема таких, що імітують натуральне дерево. Доглядати за ними також дуже легко.
  • Алюмінієве панорамне скління з «теплого» профілю – ще одна популярна технологія. Це міцний і стійкий до деформацій матеріал, який витримує великі навантаження. Площа конструкцій може бути дуже великою, захоплюючи фасад кількох поверхів. Алюміній не схильний до корозії, гниття і розтріскування, що забезпечує довгий термін служби понад 80 років з мінімальними вимогами до обслуговування. Терморозриви на основі армованого скловолокном поліаміду значно покращують теплоізоляційні властивості цих вікон у підлогу, знижуючи теплопровідність до рівня пластику. Алюмінієві профілі легко адаптуються до будь-яких архітектурних рішень. Вони можуть бути використані для створення вікон будь-яких форм і розмірів, включаючи складні геометричні конструкції. Доступна широка палітра фарбування в системі RAL. Чому вони не стали єдиними гравцями на ринку? Набагато вищий прайс.

Можливе використання нержавіючої сталі. Але це дуже дорого і застосовується на ексклюзивних об’єктах.

Розміри панорамного скління

Тут слід розрізняти максимальну площу склопакета і всього вікна.

Для склопакетів зі звичайного скла рекомендовані габарити – 2,25 м2. Усе, що більше, має виготовлятися з використанням загартованого скла або триплекс. Для висотних будівель це також питання безпеки.

Тепер розглянемо рами:

  • ПВХ вікна в підлогу мають суворі регламенти. Глухе може бути висотою 2775мм за ширини не більше 1770мм. Або шириною 2670мм при висоті 1160-2060мм. Це пов’язано з лінійним розширенням пластику при перепаді температури атмосферного повітря. Для більшої площі панорамного скління використовуються кілька конструкцій, з’єднаних спеціальним конструктивним елементом.
  • У алюмінію таких обмежень немає. Завдяки міцності та стабільності матеріалу можна створювати вікна з дуже великими заскленими поверхнями, що неможливо при використанні інших технологій.

Що стосується склопакетів, для панорамного скління найкомфортнішими будуть теплі конструкції з мультифункціональними покриттями, що захищають від ультрафіолету і не пропускають тепло, але не є перешкодою для видимого спектра.

Звертайтеся в «Люкс вікна», щоб створити унікальний і комфортний проєкт з вікнами в підлогу.