На піку популярності останні кілька років — металопластикові вікна у кольорі антрацит. Такі конструкції ідеально вписуються в загальний стиль будівель та приміщень офісів, супермаркетів, салонів краси та житлових приватних будинків, квартир.

Чому вікна ПВХ антрацит вигідно використовувати в інтер’єрі?

Деякі не відзначають особливої різниці між класичним чорним та кольором антрацит. Дійсно, залежно від освітлення та конкретного тону, який задав при виготовленні конструкції виробник, вікна ПВХ виглядають, як системи з чорним профілем. Однак, якщо придивитися краще, відзначається різниця в нюансах, адже насправді антрацит — це глибокий, насичений темно-сірий відтінок, який є на палітрі RAL під своїм унікальним номером 7016.

Конструкції, оформлені з профілем цього кольору, виглядають строго, елегантно, пристойно. Використання такого дизайнерського прийому дозволяє візуально розмежувати простір, краще зонувати його, надати чіткіших форм, виразності кожній частині приміщення.

Залежно від гри світлотіні відзначається зміна відтінку, ступеня насиченості кольору — від глибокого чорного до не дуже темного сірого. Перекликання з іншими елементами інтер’єру в подібній палітрі кольорів дозволяє розставити акценти, зробити інтер’єр більш стильним, сучасним.

Під які стилі можна використовувати металопластикові вікна антрацит?

Попри те, що при установці таких ПВХ вікон необхідно добре продумати поєднання з іншими елементами інтер’єру, вони користуються дуже високим попитом внаслідок своєї універсальності. Скління з профілем у такому тоні доречно виглядає як у класичному стилі, так і сучасніших — постіндустріальний стиль, лофт, мінімалізм, хай-тек. Цікаво можна обіграти вікна ПВХ в кольорі антрацит при оформленні приміщень в стилі ретро, де необхідно підкреслити особливу атмосферу у приміщенні, специфічний колорит. На відміну від натурального чорного, металопластикові вікна антрацит виглядають не так різко і грубо, а м’якше, органічніше, вони не перевантажують інтер’єр, проте дозволяють задати потрібний потенціал контрастності, динаміки.

ПВХ вікна у кольорі антрацит — основні технології виготовлення

Спосіб виготовлення таких конструкцій дещо відрізняється від того, що застосовується під час виробництва класичних дешевих пластикових вікон у білому кольорі. Тут обов’язково використовується одна з таких технологій:

  • ламінація;
  • фарбування.

Фарбування профілю дозволяє створити рівномірний відтінок по всій поверхні рами, зробити його однорідним. Вся глибина та екстравагантність кольору передається краще саме за такого способу виготовлення.

Ламінування — це технологія, за якої профіль після виготовлення обклеюється спеціальною полімерною плівкою. Вона може наноситися тільки на ту частину, що знаходиться зовні або всередині будівлі, або по обидва боки. Завдяки цьому можна нетривіально обіграти не лише інтер’єр, а й фасадну частину будинку. Крім того, за допомогою плівки, що ламінує профіль металопластикового вікна, є можливість використовувати варіативну текстуру. Гладка поверхня надасть інтер’єру більшої глибини, структурована текстура дозволяє вигідно підкреслити контрастність, надати віконній системі більшої виразності.

Куди і як поставити вікна ПВХ в кольорі антрацит?

Враховуючи особливості віконних систем у такому кольорі, використовувати їх потрібно грамотно. Найкраще рішення — встановити металопластикові вікна антрацит у просторій вітальні або мансарді. У першому випадку потрібно продумати комбінацію з іншими елементами інтер’єру, наприклад, білі пофарбовані стіни, ламінат або плитка під натуральний камінь. Найбільш органічно виглядають зовні мансардні металопластикові вікна антрацит, якщо для покрівлі застосовується металева черепиця аналогічного кольору чи шифер.

При встановленні важливо враховувати, що якісно має бути виконана герметизація всіх проміжків у віконному отворі. Тому доручати таку роботу краще лише перевіреним фахівцям, які дотримуються сучасної технології 3-шарового шва.

Металопластикові вікна антрацит — відмінне рішення. Їм однозначно варто віддати перевагу не тільки за нестандартний зовнішній вигляд, широкі можливості у виборі дизайну інтер’єру, оформлення фасаду, а й через практичність обслуговування.