Для цього потрібно врахувати:

  • Призначення приміщення. Наприклад, для кабінету балкон в стилі прованс не зовсім підходить, адже в такому інтер’єрі більше хочеться відпочивати.
  • Розміри приміщення. Від габаритів прямо залежить претензійність елементів декору і меблів, а значить, деякі стилі (наприклад, бароко) тут просто недоречні.
  • Ізольованість від прилеглого приміщення. У випадку з об’єднанням стилі повинні бути близькими або взагалі однаковими. Створити правильний контраст не завжди під силу навіть професійним дизайнерам.

У більшості випадків обмеженість розмірів балкона змушує скорочувати кількість елементів оформлення, а належний ефект і ідентичність створюють характерні для конкретної стилістики деталі.

Дизайн балкону у стилі прованс

Балкон в стилі прованс

Для провансу характерна близька до моря палітра кольорів, причому без занадто яскравих акцентів. На такому балконі доречний синій, блакитний, сірий, пісочний, молочний і інші забарвлення.

Характерною рисою стилістики є велика кількість живих квітів, тому горщики, кашпо (як і символи природи) доречні і вітаються. Меблі може бути самою різною, в тому числі плетеної, кованої або дерев’яною, в ідеалі виглядати вона повинна витончено, що підкреслить приналежність до провансу.

Балкон в стилі лофт

Для такого оформлення притаманне наступне:

  • цегляна або зістарена бетонна стіна (в ідеалі – одна, для акценту);
  • дерев’яну підлогу або зістарена плитка;
  • пофарбований або потиньковані стеля;
  • в якості основного декору можна розглянути дерев’яні або металеві балки;
  • балкон в стилі лофт може бути виконаний з домінуванням в оформленні коричневого, сірого або чорного кольору. Для погано освітленого простору підійде і біле забарвлення.
Балкон в стилі лофт з коконом

Балкон в скандинавському стилі

Балкон у скандинавському стилі з коконом

Тут у колірній палітрі повинен переважати білий. Це стосується поверхні стін (фарба чи штукатурка), використовуваного текстилю та меблів. Підтримувати в подальшому чистоту буде нелегко. Якщо це не відлякує, то ось основні рекомендації по створенню балкона в скандинавському стилі:

  • використання натуральних оздоблювальних матеріалів, в тому числі вагонки і підлогових дощок;
  • установка панорамних вікон, які додадуть світла;
  • вибір на користь функціональної меблів – столи, шезлонга, розкладних стільців, також допустимо розмістити компактні пуфи;
  • в якості яскравих вкраплень використовуйте зелений, синій і червоний декор, в тому числі пледи, подушки, горщики з квітами.

Балкон в еко-стилі

Реалізувати таке оформлення нескладно, адже у багатьох балкон або лоджія асоціюється з міні-оранжереєю. Основним елементом будуть саме квіти в горщиках, вазонах і т. д.

Інтер’єр балкона в еко-стилі досить простий і невибагливий, що допускає різні перетину зі скандинавської стилістикою. Щоб повністю витримати саме такий варіант оформлення, треба зробити ставку тільки на натуральні матеріали, в тому числі дерево, камінь і скло, а від пластику краще відмовитися повністю.

 Дизайн балкона в еко-стилі