Особливості ламінації пластикових вікон

Металопластикові вікна зазвичай асоціюються з білосніжними рамами. Але сьогодні не обов’язково зупинятися тільки на такий забарвленням. Ламінація вікон дозволяє надати їм практично будь-який колір, який потрібно замовнику. Вона дає можливість забезпечити як ідеальний тандем з інтер’єром або екстер’єром, так і створити ексклюзивний контраст, що виділяється на загальному тлі типових одноманітних рішень.

Пластикові вікна на базі ПВХ-профілю можна отримати за допомогою двох технологій. Так, в одному випадку спеціальні фарбувальні пігменти додаються ще на етапі виготовлення профільної системи, а в іншому – на білосніжну поверхню наносять плівку потрібного кольору.

Сфера використання ламінування

Перш за все дані віконні конструкції вибирають тоді, коли потрібно змінити зовнішній вигляд отвору, відмовившись від традиційного білого забарвлення. Як правило, такі дизайнерські вікна підбирають в тон меблів або оздоблювальних матеріалів приміщення, створюючи гармонійні комбінації в оформленні інтер’єру.

Крім цього до ламінації можуть вдаватися і для того, щоб створити цікаві акценти, але тут вже рекомендується звертатися до допомоги дизайнерів, які допоможуть з підбором правильних і дійсно доцільних кольорових гам і творчих ходів.

Нерідко до ламінації вдаються для того, щоб перетворити будівлю зовні, тобто прикрасити фасад і / або екстер’єр. Найчастіше це затребувано при склінні котеджів і особняків, тобто в індивідуальному житловому будівництві. Але іноді вікна з ламінуванням можуть бути затребуваним рішенням і в багатоквартирних будинках, наприклад, коли ці будівлі відносяться до об’єктів культурної або історичної спадщини, і звичайні білі конструкції забороняють встановлювати місцеві органи влади.

Найпоширеніший колір ламінації вікон – коричневий і різні його відтінки, які дозволяють домогтися імітації натуральної деревини. Подібні кольорові гами вибирають і в приватні будинки, і в міські квартири. В результаті скління відповідає всім актуальним технічним вимогам і нормам, а візуально нагадує класичні дерев’яні вироби.

Переваги ламінованих вікон

Основною перевагою кольорових віконних рам є, звичайно ж, незвичайний, гарний зовнішній вигляд. Але на цьому їх сильні сторони не обмежуються. Так, ламіновані пластикові вікна володіють такими перевагами:

  • не бояться атмосферних впливів, в тому числі не чутливі до вологи і воді, не вигоряють на сонці;
  • надійні і довговічні. Профіль служить до 30-40 років, причому без змін зовнішнього вигляду і зниження експлуатаційних властивостей;
  • нешкідливість. Профільні системи з ПВХ безпечні для здоров’я людей і навколишнього середовища;
  • простий догляд і експлуатація. Ламінована поверхня не «притягує» пил та інші забруднення, на відміну від дерев’яних аналогів кольорові вікна не вимагають періодичної обробки лаком і / або підфарбовування.

Крім того всі достоїнства ПВХ-конструкцій, в тому числі еталонна герметичність, високі звуко- і теплоізоляційні властивості, зберігаються і після ламінації.

Різновиди і особливості технологій ламінації

В даний час ламіновані пластикові вікна отримують за допомогою двох технологій:

1. Плівкової. Профіль покривається спеціальною кольоровою плівкою. Нанесення відбувається під високим тиском, що забезпечує її довговічність і зносостійкість. При товщині близько 0.2 мм покриття не боїться вологи, температурних перепадів, ультрафіолету. До іншим важливим переваг плівкової рішення відноситься:

  • більш доступна ціна, ніж варіанти в масі;
  • можливість односторонньої і двосторонньої ламінації. У другому випадку з боку приміщення і вулиці можуть бути різні кольорові гами;
  • велике розмаїття кольорів, яке не обмежується імітацією натурального дерева.

До недоліків плівковою технології відноситься тривале виготовлення: до двох тижнів. До того ж при відкритті стулок всередині буде видно білий колір.

2. У масі. Барвники (пігменти) додаються до складу полівінілхлориду на етапі виготовлення. Тривалість виробництва майже не збільшується на тлі традиційного варіанту. Зверху на вже забарвлену поверхню наноситься плівка аналогічного кольору. Вона потрібна в тому числі і для того, щоб отримана забарвлення не вицвітала під впливом сонячних променів.

Вибір кольорів при ламінації в масі істотно менше: обмежується кількома відтінками «під дерево». Коштує такий варіант дорожче, ніж плівковий, до того ж зміняться тон виключно з двох сторін. Головний же плюс стосується зовнішності: в аспекті естетики (і однорідності фарбування) виглядає ламіноване вікно в масі дійсно чудово.

Замовити віконну конструкцію з необхідним вам кольором профілю ви можете в нашій компанії.