Сьогодні в багатоквартирних будинках набирає популярність безрамне засклення балконів і лоджій. У приватному секторі його використовують на терасах і верандах. Застосовують таку технологію і для зонування та огорожі, наприклад, для відділення басейну від іншої території. Для додання таких конструкцій максимальної безпеки виконується спеціальна шліфування кромок скла.

Що собою уявлення скління без рам

Головна особливість такої технології прихована в самій назві. Так, в такій конструкції немає рам з боків, тобто відсутня дерев’яна, металопластикові або алюмінієва окантовка. Скло фіксуються за рахунок спеціальних напрямних профілів, які встановлюються у верхній і нижній частині прорізу. Стулка також не має бічних рамок, фактично її роль виконує саме скло. Зазор зі стінами з боків герметизується за рахунок ущільнювачів.

Важливою конструктивною особливістю є певна послідовність відкривання. При безрамне скління балкона поворот стулки можливий тільки у першого скла в конструкції. Воно ж може встановлюватися в позиції для провітрювання. А ось коли перше скло відчинене, то всі інші скляні стулки можуть зрушуватися по напрямних на його місце і точно також відкриватися, як листи книги.

Цікаво, що скла можуть переходити через кут в 90 градусів або інші кути в діапазоні 135-225 градусів. Це дозволяє реалізувати безрамне засклення балконів Г і П-подібної форми і навіть різні нестандартні еркерниє варіанти.

Ще однією особливістю таких конструкцій є використання стекол збільшеної товщини, аж до 12 мм. Стандартним тут вважається 6-міліметрове скло. Пов’язано це з тим, що скління без додаткової бічної підтримки має впоратися з різними вітровими навантаженнями. Власне вибір товщини скла і обумовлений індивідуальними особливостями: потоками вітру, поверхом, площею скління.

Безрамне скління балкона: плюси і мінуси

До переваг такої технології відноситься наступне:

  • незвичайний і максимально ефектний зовнішній вигляд;отличная обзорность;
  • максимальний приплив природного світла;
  • повний захист від дощу, снігу, вітру і пилу, що забезпечується за рахунок наявність якісного полімерного ущільнювача між стеклами;высокий уровень безопасности благодаря использованию толстых ударопрочных стекол;
  • простота догляду, миття вимагає мінімум сил і часу;
  • універсальність, технологія може застосовуватися для різних типів балконів, незалежно від розмірів, форм і т.д.
  • розумна вартість, ціна на безрамне скління балкона стартує зі 140-150 доларів за один квадратний метр конструкції.

До додаткових плюсів варто віднести досить просте обслуговування і монтаж, який не має обмежень по температурі, тобто може виконуватися в будь-який час року.

Безрамне скління балкона має і певні недоліки. До найголовніших відносяться низькі ізоляційні властивості, так що домогтися теплого і добре захищеного від шуму простору з цією технологією неможливо. Крім того, саму установку конструкцій потрібно довіряти кваліфікованим фахівцям, які мають досвід роботи з відповідною технологією та забезпечать дотримання всіх вимог монтажу.