Історично віконні шпроси стали використовуватися для створення скління великої площі. Скляна технологія дозволяла виготовляти тільки невеликі скляні листи. За до

Також за стабільного повітрообміну нормалізується вологість, а це єдиний радикальний спосіб назавжди позбутися цвілі. З іншого боку, пасивні вентиляційні системи для будинку у вигляді вентканалів передбачають надходження свіжого повітря з природних мікрощілин вікон і дверей. А що робимо ми? Встановлюємо герметичні металопластикові та алюмінієві конструкції, порушуючи роботу вентиляції.

Якщо ви регулярно стикаєтеся з низькою якістю повітря, запотіванням скла, цвіллю, вам потрібна вентиляція пластикових вікон. Для жителів приватних будинків це особливо актуальна проблема. Адже тримати постійно відкритими вікна, особливо взимку – це величезні втрати на опалення.

Щоб отримати бажану енергоефективність вікон, але при цьому гнучко регулювати повітрообмін, створено різні способи мікровентиляції. У цій статті ми детально розглянемо переваги та недоліки кожного з них.

Вентиляція пластикових вікон за допомогою гребінки

Технічно це гранично простий і ефективний обмежувач відкривання стулки, який дає змогу фіксувати її в різних положеннях. Гребінка являє собою металеву або пластикову планку із зубцями, яка кріпиться до стулки вікна. Зуби гребінки входять у спеціальні отвори на рамі вікна, тим самим фіксуючи стулку в обраному положенні.

Такі вентиляційні системи для будинку мають свої переваги:

  • Встановлення вентиляції у вікно подібного типу дуже просте. Її можна виконати самостійно без допомоги фахівців.
  • Це один із найдоступніших за ціною обмежувачів відкривання стулки.
  • Гребінки досить довговічні й універсальні, оскільки сумісні з вікнами і пластиковими дверима будь-якої конструкції і розміру.

Однак у простого і приємного за ціною рішення є свої недоліки. Щілина все одно залишається досить великою. Можливі протяги. Користуватися також не дуже зручно.

Вентиляція пластикових вікон за допомогою мікропровітрювання

Це режим роботи пластикового вікна, який забезпечує невеликий зазор між стулкою і рамою, даючи змогу свіжому повітрю надходити до приміщення без утворення протягів і значного охолодження кімнати.

Майже всі сучасні пластикові вікна оснащуються фурнітурою з подібною функцією. Вона активізується під час повороту рукоятки в діагональ. Однак краще заздалегідь уточнити у виробника, яка використовується система.

Кліматичні припливні клапани у вікнах

Щілинний провітрювач встановлюється в стулку вікна. Він являє собою невелику щілину, яка регулюється за допомогою спеціального клапана. Кліматичний припливний клапан забезпечує постійне надходження свіжого повітря, зберігаючи високу звукоізоляцію. Потрібно пам’ятати, що в деяких випадках встановлення подібного додаткового обладнання позбавляє вас гарантії на вікна.

Інноваційна фурнітура Winkhaus activPilot Comfort

У цій лінійці реалізовано унікальну систему відкривання. Стулка може відчинятися поворотним способом, відкидатися або переміщатися паралельно-зсувним способом перпендикулярно рамі.

Саме останній режим забезпечує відмінну якість повітря в приміщенні. Він дає змогу стулці утворити рівномірний зазор у 6 мм по периметру всієї секції. Через нього забезпечується рівномірне надходження свіжого повітря, при цьому комахи не в змозі проникнути всередину приміщення. Енергоефективність вікон зберігається на дуже високому рівні. Вікно, як і раніше, не пропускає дощову воду всередину.

Як альтернативу віконним рішенням можна використовувати особливі локальні вентиляційні системи для будинку, такі як провітрювачі або рекуператори повітря. Однак вони самі по собі досить дорогі. Для їх встановлення потрібно бурити отвір у стіні. Тому набагато раціональніше регулювати якість повітря в приміщенні за допомогою встановлення вентиляції у вікно.

Фахівці «Люкс Вікна» пропонують свою експертну допомогу, засновану на багаторічному досвіді. Звертайтеся до нас, якщо вам потрібна порада або потрібне нове вікно з мікровентиляцією.