Тому в першу чергу, незалежно від того, в оренді є комерційне приміщення або повноцінною власністю власника фірми, важливо продумати зонування.

Сучасний спосіб розмежувати простір на робочі зони різного призначення — встановити замість стаціонарних стін офісні перегородки.

Які бувають офісні перегородки та як їх використовувати?

Офісна перегородка

Залежно від того, потрібно періодично змінювати конфігурацію та розміри окремих приміщень чи ні, офісні перегородки встановлюють стаціонарні чи мобільні. У першому випадку створюються практично повноцінні стінки, аналогічні бетонним або цегляним. Однак вони легші, обходяться значно дешевше.

Мобільні перегородки — це спеціальні конструкції, розташування яких при необхідності можна міняти. Завдяки використанню таких конструкцій офісні співробітники здатні за лічені секунди створити просторий конференц-зал для зустрічі з клієнтами, партнерами, відмежувати кілька робочих кабінетів. Особливості таких конструкцій полягають у тому, що вони мають невелику висоту, немає жорсткої фіксації до підлоги.

При встановленні стаціонарних офісних перегородок потрібно продумати, як співробітники та відвідувачі переміщатимуться з одного приміщення до іншого. При високій прохідності офісу є сенс віддати перевагу розсувним системам, оскільки при їх встановленні значно економиться час. При невисокій відвідуваності та необхідності забезпечення максимальної шумоізоляції, конфіденційності фахівців у кожному кабінеті встановлюють стаціонарні офісні перегородки з дверима.

Основні переваги офісних перегородок

Якщо порівнювати такі системи з повноцінними стінами, можна виділити такі переваги більш сучасного способу зонування простору в комерційних приміщеннях:

  • легка вага;
  • хороша міцність (визначається типом матеріалу на основі);
  • різний рівень шумоізоляції (залежить від типу системи, матеріалів, використаних під час виготовлення);
  • швидка зміна інтер’єру, кількості робочих місць;
  • хороший перегляд всієї площі офісу, простий контроль роботи співробітників.

Окремо варто відзначити дуже прийнятну ціну офісних перегородок, особливо якщо встановлюються традиційні моделі без додаткових елементів, у простому оформленні.

Які матеріали використовують у виробництві офісних перегородок?

Щоб забезпечити конструкціям певні функції та переваги, для виготовлення офісних перегородок використовують такі матеріали:

  • алюміній;
  • пластик;
  • скло.

Профіль зазвичай використовується з ПВХ чи алюмінію. Внутрішнє наповнення може бути різним, у тому числі комбінованим з пластикових панелей і матового або прозорого скла. Якщо перевага віддана саме офісним перегородкам зі склом, можна продумати цікаве дизайнерське рішення з матуванням або піскоструминною обробкою. Наприклад, на поверхню скла наносять логотипи компанії, заявлені цілі, ідеї бізнесу для підвищення мотивації у співробітників.

Щоб вибрати оптимальну модель офісної перегородки, краще проконсультуватись із представником виробника. Він зверне увагу потенційного клієнта на нюанси, які можуть через незнання ігноруватися, внаслідок чого в результаті система буде досконалою за функціоналом, враховуючи специфіку конкретного бізнесу.