Як засклити балкон: порівняння різних способів

Підхід до того, як засклити балкон, повинен бути максимально відповідальним. Адже, якщо з вікнами для кухні, спальні або інших кімнат, все більш-менш ясно, то у випадку з балконом важливих нюансів набагато більше.

По-перше, істотну роль при виборі віконних конструкцій відіграють загальні розміри і конфігурація балкона. По-друге, цю частину квартири або будинку можна використовувати по-різному, а значить і комплектуючі треба підбирати з прицілом на майбутнє застосування.

Є і ще одне актуальне питання – фінансові можливості покупця. Від того, скільки коштує засклити балкон, а також бажання знизити витрати без шкоди якості, нерідко і доводиться відштовхуватися власникам житла.

Оцінка розмірів і конфігурації, облік варіанти обробки

Ширину і довжину балкона, його форму (П-образну, Г-подібну, еркерниє і т.д.) прийнято сприймати, як даність, на яку не можна вплинути. Але це лише частково правда. Якщо розміри здаються занадто маленькими, сьогодні їх можна збільшити: перед тим, як засклити балкон, виконується винос по підвіконню або бетонній плиті. Якщо загальна площа для скління виглядає навпаки надмірно великий, то замість стекол з бічних сторін допустимо встановити глухі конструкції з сендвіч-панелей. В цьому випадку вартість скління скоротиться, а й природного світла на балконі і прилеглої до нього кімнаті буде менше.

Наступний важливий момент, про який нерідко забувають при склінні – це особливості майбутнього благоустрою. Так, якщо стіни і стеля потрібно буде обшивати і / або додатково утеплювати, потрібні спеціальні розширювачі. Фактично, це профілі, що з’єднуються з віконною конструкцією зверху і з боків. Вони потрібні, щоб подальша обшивка стін і стелі, не перекрила раму вікна і не заважала відкриттю стулок.

Холодне або тепле скління

Заздалегідь потрібно зрозуміти, як буде використовуватися балконний простір. Від цього залежить, скільки коштує засклити балкон і які комплектуючі вибирати.

Якщо ви збираєтеся зберігати тут інструменти, велосипеди та лижі, сушити білизну і періодично дихати свіжим повітрям, оптимальний варіант – холодне скління. У такому випадку немає сенсу переплачувати за висококласні компоненти. Можна взяти однокамерний склопакет невеликої товщини і бюджетну профільну систему. Без комплексного утеплення та реалізації додаткового обігріву інші комплектуючі недоцільні.

Якщо ви хочете використовувати балкон незалежно від погодних умов, зробити з нього невеликий тренажерний зал, кімнату відпочинку або робочий кабінет, то необхідно вести мову про теплом склінні. До його основних складових відноситься наступне:

  • якісний профіль шириною від 70 мм;
  • двокамерний склопакет заповнений аргоном з енергозберігаючим склом.

Крім теплого скління потрібно також подумати про утеплення стін і стелі, що дозволить мінімізувати тепловтрати. Ще один важливий момент – реалізація додаткового обігріву на балконі, для чого відмінно підходять теплі підлоги або різні сучасні опалювальні прилади.

Про що ще потрібно пам’ятати?

На етапі вибору комплектуючих для скління, варто врахувати і два інших важливих моменти:

  • сторона, на яку виходить балкон. Якщо це південний захід або південь (сонячна сторона), то замість енергозберігаючого краще вибирати мультифункціональний скло, яке володіє сонцезахисними властивостями і дозволить уникнути влітку ефекту сауни;
  • поверх. Жителям перших двох, а також останнього поверху доцільно подумати про додаткову противовзломной безпеки балкона, вибрати спеціальну фурнітуру і надміцні скла.