Утеплення балконів и лоджій зсередини

Утеплення балкону зсередини зазвичай виступає завершальним етапом його благоустрою. Це можливість значно знизити тепловтрати житла і, відповідно, знизити витрати на його обігрів. До того ж проживання буде набагато комфортніше, адже утеплення дає:

  • теплозахист балкону і прилеглого приміщення;
  • гідро- і пароізоляцію внутрішнього простору балкона;
  • герметичність і захист від факторів зовнішнього середовища.

Утеплення стін балкону, та й інших його частин, має сенс тільки після його скління. Це допоможе створити прошарок повітряної маси, яка ізолює приміщення від зовнішнього світу. Однак утеплення має бути грамотно продуманим і професійно виконаним. Зважаючи на це самостійним зусиллям слід віддати перевагу послугам досвідчених фахівців.

Крім того, важливо, щоб процес утеплення був повним: фасад, підлога, стеля і бічні стіни. Тільки таким чином можна домогтися якого-небудь істотного ефекту. Ситуація полегшується широким вибором матеріалів, що утеплюють з герметизуючих матеріалів, які можна підібрати і скомбінувати в залежності від уподобань власника і особливостей конкретного балкону.

Як порахувати ціну на внутрішнє утеплення балкону в Києві?

Підсумкова вартість замовлення складається з багатьох елементів. Більшою мірою вона залежить від:

  • матеріалу утеплювача;
  • площі підлоги, стін і стелі;
  • основних робіт по утепленню;
  • додаткових послуг, включаючи монтаж обробки та ін.

Сучасний ринок пропонує широкий асортимент матеріалів, що утеплюють, які відрізняються за ціною і своїми експлуатаційними якостями, дають різні варіанти утеплення балкону. До найбільш популярних утеплювачів відносять:

  • Пінопласт. Легкий і практичний матеріал з високими теплоізоляційними якостями, які на 20% вище від мінеральної вати. Він несприйнятливий до впливу води і вологи, не розбухає і не руйнується. При цьому пінопласт сам по собі довговічний і зносостійкий. Коштує він від 30 грн за квадратний метр в залежності від товщини.
  • Мінеральна вата. Традиційний для нашого кліматичного поясу утеплювач. Дуже легкий в монтажі, має відмінні вогнетривкі якості, в достатній мірі звукоїзоліруєт приміщення від вуличного шуму. Мінвата добре запобігає потраплянню всередину холоду взимку, і тепла влітку. З нею балкон стає тепліше приблизно на 50%. Втім, цей матеріал вкрай чутливий до вологи, що вимагає додаткового захисту при монтажі. Закупити найпростішу вату можна за ціною від 38 гривень за квадрат.
  • Пінополістирол або стиродур. Популярний сучасний утеплювач. Більш міцний порівняно з пінопластом матеріал, розрахований на значні механічні навантаження. Він має низьку теплопровідність на рівні 0,26 Вт / м, абсолютно несприйнятливий до впливу вологи, забезпечує відмінну звуко- і шумоізоляцію. Крім того, стиродур вкрай довговічний. Втім, і коштує чимало – від 60 грн за квадратний метр завтовшки 20 мм.

Процес утеплення включає в себе такі етапи:

  1. Проведення вимірів, складання проекту.
  2. Демонтаж застарілих конструкцій.
  3. Монтування утеплювача.
  4. Чистова обробка.
  5. Вивіз сміття.

Тут конкретна вартість залежить від підрядника, з яким ви довірите виконання всього комплексу робіт. Орієнтовно при утепленні пінопластом вона складе від 280 гривень, мінеральною ватою – від 340 гривень, Стіродур – від 290 гривень. Всі ціни вказані за квадратний метр.

Як заощадити на внутрішньому утепленні балкона в Києві?

Найпростіший спосіб заощадити – утеплити балкон самостійно, використовуючи при цьому пінопласт. Це найдешевший варіант, який при цьому цілком непогано справляється зі своїм завданням.

Якщо ж потрібно більш виражений ефект, то можна скомбінувати матеріали. Наприклад, на утеплення стелі на балконі найкраще пустити пінопласт через його легкості. На утеплення підлоги балкона оптимально підійде стиродур як витримує великі навантаження, а для стін цілком розумно використовувати мінеральну вату завдяки її властивостям.

2 способи утеплити пластикові балкони зсередини

Їх дійсно два. Можна зайнятися цим або самостійно, або найняти спеціальну бригаду. Перший спосіб набагато економніше, так як оплата роботи становить більшу частину загальних витрат на утеплення. Однак тут потрібно будівельний досвід і навички проведення внутрішніх оздоблювальних робіт. Інакше домогтися бажаного результату буде складно. І не факт, що не доведеться переробляти.

Другий спосіб затратнее, але з прогнозованим якісним результатом. Ви платите фахівцям за їх вміння, навички і знання. Вони беруть на себе всі роботи з облаштування балкона – від проведення замірів до прибирання сміття після проведення робіт.