Захист на вікна від дітей

Ви можете здивуватися, але мало не найбільшою загрозою для маленької дитини в сучасній квартирі є вікна. Саме вони ваблять цікаве чадо, яке може відкрити стулку, а це через брак належної уваги батьків – це вже ризик нещасного випадку. У той же час спеціальний захист на вікна від дітей не є чимось рідкісним або дуже дорогим. А значить, турботливим батькам потрібно мінімум зусиль, щоб повністю усунути навіть потенційну небезпеку віконних конструкцій. Можна як придбати спеціальні засоби захисту, так і при необхідності зробити їх самостійно.

Заводські замки і блокіратори на вікна від дітей

Найпростішим вирішенням питання безпеки дитини, в зоні доступу якого є вікно, яке відкривається, є покупка спеціальних елементів фурнітури або нескладних спеціалізованих пристосувань. До найпопулярніших з них належать такі:

  • Ручки з замком. Це фурнітурний елемент, який підвищує не тільки захист дитини, але і противовзломную безпеку віконної конструкції. Так, замість звичайної поворотної ручки встановлюється аналог з замком. Найпростіший варіант передбачає відкривання і закривання на ключ, а більш просунутий – закриття кнопкою: її натискання блокує стулку, а ось уже ключ – знімає блокування.
  • Блокіратори на вікна від дітей. Фактично це замок, який ставиться на поворотно-відкидних стулках. Фіксується він внизу стулки, що при закритті на ключ, не дозволяє виконати поворот, але залишає можливість провітрювання. До плюсів цього пристосування відноситься простота установки і доступність.
  • Обмежувачі відкривання. Як правило, вони передбачають трос, який натягується між двох кріплень (один знаходиться на рамі, а інший – на стулці). Трос закривається на замок, тим самим обмежуючи відкриття вікна невеликим кутом, так що дитина точно не випаде.
    Зустрічається ще й найпростіший дитячий замок на вікна у вигляді засувки, яка встановлюється внизу стулки. Але це ефективний захист тільки для самих маленьких дітей, так як старші діти можуть відкрити засувку самі.

Важливо, що більшість перерахованих вище заводських захисних пристосувань можуть бути виконані в різних кольорах, тобто здатні створити гармонійний тандем з оформленням вашого пластикового вікна. Будь-який з методів захисту простий в установці. Так, ручка просто змінюється за рахунок викручування гвинтів, а для різних накладок достатньо наявності дрелі з 3-міліметровим свердлом.

Саморобний захист на вікна від дітей

Захисні пристосування, що підвищують безпеку дитини, при бажанні можна зробити і своїми руками. Наприклад, у верхній частині вікна можна встановити металевуий ланцюжок, що нагадує той, що використовуються з вхідними дверима. Для останнього і перших двох поверхів ефективним захистом може стати установка решітки, яка також підвищує протизламні властивості житла.

Знизити ризик розбиття скла можна за рахунок вибору спеціальних склопакетів з триплекс або загартованими стеклами. Схожий ефект має і обклеювання антивандальной плівкою наявного звичайного склопакета.

Саморобний обмежувач можна встановити в підвіконня, правда, без його демонтажу повноцінно відкрити стулку вийде, плюс підвіконна дошка втратить естетичний зовнішній вигляд.

А ось установку антимоскітної сітки без будь-яких інших захисних заходів можна вважати лише чинником, що підвищує ризики випадання. Цей аксесуар створює ілюзію захищеності, але не здатний витримати вагу навіть маленької дитини.