Незважаючи на популярність вікон з пластика, все ще утворюються міфи про їх шкідливість і надуманих характеристиках. Ми пропонуємо розглянути найпопулярніші з них.

Міф №6. Пластикові вікна не пропускають свіже повітря

Більшість захисників традиційних дерев’яних віконних рам заявляють, що пластикові вікна не пропускають повітря, з-за чого на них з’являється конденсат. Запотівання вікон дійсно відбувається, проте не тільки на вікнах з пластику. Конденсат може з легкістю з’явитися і на дерев’яних вікнах, а також вікнах з алюмінієвими рамами. Безумовно, у випадку з пластиковими вікнами він з’являється частіше, так як профілі герметичні і виключають протяги. З-за цього вся зайва волога конденсується на вікнах. Якщо вас це турбує, провітрюйте приміщення два рази в день і проблема зникне.

У випадку ж з дерев’яними вікнами, які «дихають», буде набагато важче позбутися від побічних ефектів у вигляді зимових протягів і значних енерговитрат.

Міф № 7. Сучасні вікна не мають індивідуальності

Багато хто вважає, що пластикові вікна існують тільки в звичному білому кольорі. Це омана. Пояснюється це тим, що до білих вікон всі звикли, тому воліють купувати саме такі моделі. Вони вважаються традиційними і не привертають до себе увагу. Однак багато компаній пропонують до 20 відтінків різноманітних ПВХ-конструкцій. Більш того, фантазію клієнта ніхто не обмежує. У деяких компаніях навіть вам запропонують заламінувати профіль кольоровою плівкою з будь-яким обраним узором.

Те ж саме стосується і форм пластикових вікон. Всім відома, і звична прямокутна форма, але при бажанні ви можете підібрати собі і квадратну, і круглу конструкцію. Також давно продаються вікна у вигляді арки. Матеріал, який використовують для виготовлення пластикових вікон, достатньо еластичний, гнучкий, тому можна втілити практично будь-які ідеї клієнта.

Міф № 8. Пластикові вікна жовтіє з плином часу

У цього міфу є реальна основа. Справа в тому, що колір профілю залежить від добавок, які використовують при його виготовленні. Якщо у виробництві використовуються якісні речовини, білий колір профілю буде забезпечений на весь термін служби вікна. Однак зустрічаються і недобросовісні виробники, які економлять на добавках, в результаті чого виріб дійсно може з часом пожовтіти або знебарвитися.

Для того, щоб уникнути таких неприємних наслідків, постарайтеся ознайомитися з інформацією про виробника заздалегідь. Наприклад, австрійські фірми є лідерами у виготовленні добавок для ПВХ-матеріалів. Звертайте увагу, за якою методикою виробляють вікна вітчизняні компанії, так як провідні торгові марки воліють працювати за рецептурою західних компаній.

Міф № 9. Матові пластикові віконні рами швидше забруднюються

Насправді, якщо не стежити за чистотою вікон, які б вони не були, вони будуть брудними. Якщо ж порівняти швидкість забруднення матових і глянсових ПВХ-профілів, то різниці ви не побачите. Як немає різниці і в догляді за ними. Для чищення вікон з пластика прийнято використовувати спеціальні миючі засоби і відмовитися від розчинників і кислот, які можуть пошкодити профіль.

Варто відзначити, що матові конструкції навіть виграють у глянсових за рахунок того, що на матовому профілі не залишаються відбитки пальців, а також не помітні дрібні пошкодження.

Міф № 10. Пластикові вікна дорогі

Звичайно зараз непроста економічна ситуація в країні, і будь-яка хороша річ коштує недешево. Однак за останні десятиліття пластикові вікна стали більш доступні для широких мас, ніж, наприклад, у 90-х роках. До того ж магазини завжди пропонують вигідні умови, кредити і покупки в розстрочку. Можна запланувати покупку до свята, коли всі компанії намагаються заманити клієнтів всілякими знижками. Таким чином кожен в наш час отримав можливість встановити собі пластикові вікна.

Якщо ж порівнювати ціну пластикового вікна з дерев’яним, то й зовсім зникнуть усі питання, адже дерево коштує значно дорожче.